Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga_jav

hmm no nie wiem....

Polecane posty

Gość aga_jav

dzisiaj bylam u ginekologa i lekarka - bardzo symapatyczna zreszta :) przepisala mi diane na tradzik, ale powiedziala ze moge dopiero ją zaczac brac w pierwszym dniu miesiaczki... i zabardzo nie wiem czemu?!?!? a okres skonczyl mi sie pare dni temu a nie chce tyle czekac tylko po prostu zaczac leczyc to swinstwo na buzi!!! moze sie cos stac jesli wezme dzisiaj pierwsza tabletkę, a okres dopiero co mi sie skonczyl? a co do dzialania antykoncepcyjnego to rozumiem, ze jesli wezme dzisiaj tabletke a okres dopiero mam za 3tyg to i tak jestem bezpieczna?? :))) z gory dziekuje za odpowiedzi:*:*: buziaki

Nie jesteś bezpieczna. Zawsze pierwszą tabletkę bierze się w pierwszym dniu cyklu! Nie wolno brać kiedy się uzna za słuszne. Każde kolejne opakowanie będziesz zaczynać po 7-dniowej przerwie w której pojawi się krwawienie z odstawienia.

Bierz sobie tabletki w środku cyklu, nie słuchaj lekarza tylko rób na własne widzimisie a na pewno świetnie na tym wyjdziesz ! To są hormony nie cukierki, nie można sobie tak mieszać w organizmie, po pierwsze nie bedziesz zabepieczona, po drugie pewnie bedziesz krwawic długi czas, po trzecie nałóż na twarz maseczke i czekaj do okresu.

Gość aga_jav
no ale mnie sie wydaje, ze branie w pierwszym dniu miesiaczki jest zwiazane z antykoncepcja i bezpieczenstwem, a w sumie na tym az tak mi nie zalezy...

To źle Ci się wydaje. ;) Rozregulujesz sobie calusi organizm i możesz długo krwawić. Wątpię, że po takim czymś organizm może szybko dojść do siebie i uregulować krwawienie.

owszem jest zwiazane, ale nie tylko, po prostu najbezpieczniej dla organizmu jest zacząć przyjmnować hormony na samym początku cylku, a nie walnąć nimi gdzieś w środku

Gość aga_jav
aha poza tym na ulotce jest napisane, ze mozna brac jedno opakowanie po drugim!! wiec zauzmy wezme do okresu 1 opakowanie i pozniej od razu drugie...

Gość aga_jav
no kurde to mnie teraz zmartwilyscie!!

Gość prowokacja to jest zapewne

Jedno po drugim można brać, ale raczej tylko w wyjątkowych sytuacjach, a nie co drugi cykl. Przesuwanie krwawienia raczej nie jest wskazane. Mogą wystąpić krwawienia podczas drugiego opakowania, aczkolwiek nie muszą. Nie radziłabym przy pierwszym opakowaniu kombinować...

Gość OMG.....................
jedno opakowanie po drugim z zachowaniem 7dniowej przerwy!!! Wiem bo bralam diane 35. Czekaj az dostaniesz okres i nie dyskutuj.

ale Twoj organizm ma 3 miesiace na przyzwyczajenie sie do hormonow, wiec nierobienie przerwy przy pierwszych 3 paczkach jest niewskazane a poza tym, po co chcesz tak robic bo nie wiem?

Gość aga_jav
bezsensu

Gość aga_jav
no ale dziekuje za odpowiedzi!!

Gość aga_jav
to chyba oczywiste po co...zeby zaczac szybciej leczyc tradzik!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość OMG.....................
z konsultacji z ginekologiem wiem, ze brak przerwy miedzy pigulkami mozna zastosowac w wyjatkowych sytuacjach, i zeby robic to jak najrzadziej (jesli trzeba to raz na rok). Teraz mozesz miec to gdzies, ale w przyszlosci mozesz miec problem z zajsciem w ciaze, z hormonami sie nie igra

oh bo Ty jedna masz trądzik... zaczekaj, nie rób sobie dodatkowego zamieszania w organizmie

Gość aga_jav
a moze ktos jeszcze ma jakies zdanie na ten temat ;>

Gość nowai22
ja mam.. jak do tej pory wytrzymałaś z trądzikiem to jeszcz 3 tygodnie cie nie zbawi... Lepiej poczekaj i nie rób sobie problemów...

oj spieszy Ci sie i to bardzo ja mialam taka sama sytuacje ale jakos wytrzymalam zeby brac diane tak jak jest to zalecane przy czym gon od razu mnei uprzedzil ze nie wie na jak dlugo to pomoze. Ja przestalam brac po pol roku i zaczal mi sie tradzik na nowo wiec wrocilam do hormonow z powrotem. Pozniej po roku odstawilam i juz mam przez kilka lat spokoj wiec cierpliwosci bo wszystkiego od razu sie nie da wyleczyc

Gość aga_jav
dziekuję za odpowiedzi, no i oczywiscie przekonalyscie mnie :)

nie masz się z czym spieszyć, poprawa po Diane i tak jest widoczna dopiero po ok 3-6 miesięcy, więc te parę dni, które poczekasz na rozpoczęcie nowego cyklu i tak Cię nie zbawi. Diane nie działa od razu, tylko potrzeba paru opakowań.