Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kielczanka

Kielce tu sie wpisujcie

Polecane posty

Jak fajnie coraz wiecej nas :) , i prawie wszystkie z okolic Kielc, ja zresztą tez , ale byłoby fajnie jak by sie okazało ze mieszkamy w tych samych miasteczkach :)

Gość hhhhhhhhhhhop
podnoszę ,zapraszamy scyzoryki ;)

czesc dziewczynki ! co za noc dzisiaj mialam ...koszmar !jak sie obudzilam , na ktores tam z kolei sikanie z rzedu o godzinie 2 , tak nie moglam usnac do godziny prawie 7 rano ...a zmeczona jestem jakbym nie wiem co robila .... Gabi a Ty masz jeszcze namiar na ta Twoja polozna w razie jakby ta nie mogla ...to bym Cioe poprosila o jakis telefon ! pozdrawiam was serdecznie !

mysza nie mam , ale jak bedziesz chciasla to ci zallatwie nr tel od kolezanki :)

aaaa i chcialam jeszcze zapytac .. jak to jest na czarnowie co ja musze spakowac dla malej do szpitala ? mozesz poradzic ? bo mam jakas listre z netu sciagnieta ale w 3 torby bym sie nie zabrala :)))) moze nie wszystko musze brac ?moze jak znajde to wkleje ..

Dokumenty • dowód osobisty • karta ciąży • Książeczka Ubezpieczeniowa • wyniki badań • skierowanie do szpitala, jeśli jest wymagane Bielizna • majtki jednorazowe z siateczki (kilka sztuk) • staniki laktacyjne (2 sztuki) • kapcie • klapki pod prysznic • szlafrok • koszule nocne, rozpinane • skarpetki • odzież na wyjście Kosmetyki i artykuły higieniczne • kosmetyki (dezodorant, pasta do zębów, szczoteczka, delikatne mydło, mydło / płyn do higieny intymnej w wyciągiem z kory dębu lub „szare mydło”, szampon, kosmetyki do makijażu, szczotka, grzebień do włosów, nożyczki, pilniczek do paznokci) • ręczniki (co najmniej 2-3) • ręcznik papierowy, jednorazowy (może służyć do wycierania krocza) • podpaski nocne (np. pieluchy Bella, największy rozmiar) • wkładki laktacyjne (np. Bella, Gerber-ultracienkie, bez ceratek-pakowane po 24 sztuki.) • papier toaletowy • jednorazowa maszynka do golenia. Możliwe jest też wcześniejsze przygotowanie się przy pomocy łagodnego kremu depilującego np. Veet. Żywność i napoje • woda niegazowana • soki (najlepiej jabłkowy, gruszkowy, z aronii, winogronowy) • ulubiona herbata, kawa bezkofeinowa. • przysmaki energetyczne (czekolada, ulubione ciasteczka itp.) • owoce (jabłka, śliwki kalifornijskie) surowe lub z kompotu Inne • karta telefoniczna, ewentualne telefon komórkowy • aparat fotograficzny, kamera, filmy, baterie • książka, krzyżówki, czasopismo • talerz, kubek, sztućce • leki, które przyjmujesz • drobne pieniądze To co potrzebne będzie maluchowi • nożyczki do paznokci, ewentualnie skarpetki, do założenia na dłonie • miękka szczotka do włosów • kilka koszulek i kaftaników • kilka sztuk body • kilka śpioszków / pajacyki • 2 czapeczki • sweterek • pieluszki (jednorazowe lub tetrowe, z ceratkami) • skarpetki • kocyk, rożek • krem do pupy (np. Linomag, Tormentiol) • ręczniczek, można też wykorzystać pieluszki tetrowe to jest jedna z list ktore kiedys sobie z netu sciagnlelam tylko zastanawiam sie czy tego aby nie za duzo ???

myszko , ja jak rodzilam 5 lat temu to wszystko maluszkowi dawali , mialam tylko swoje pampersy , ale tetre tez mieli. A jak jest teraz to niewiem , ale napewno musisz zabrac dal siebie rzeczy , a dla maluszka to jak masz to wez pare kaftaników , pampersy i oczywiscie naszykuj rzeczy w czym ma przyjechac do domu , tak jak pisali ale to zostawisz w domciu , maz ci pozniej dowiezie , mozesz tez wziasz swój rozek i pamietaj ze jak bedą kąpac maluszka i bedeą zdejmowac kaftaniki to zabieraj bo przez pomyłke wezme pielegniarki i juz sie nie doprosisz , nie sugeruj sie tym co piszą , tam polowa rzeczy to jest nie potrzebna :)

Witam! Ja też świętokrzyskie. mam około 50 km do kielc (studiowałam w Kielcach) Pozdrowienia dla Wszystkich

Gabi musisz mnie poratowac tym numerem do tej twojej poloznej ...okazuje sie ze numer ktory dala mi kolezanka do tej pani glizdzinskiej jest juz cholera nieaktualny ...i teraz mam problem ...bede wdzieczna !

myszko ale ja pisze ci cały czas o Pabisowej ja przy niej rodzilam , a do Glizlinskiej nie znam :)

wiem kochana ze piszesz o tej pani Pabis ...kolezanka miala mi dzisiaj zalatwic nr do tej Glizdzinskiej ..ale jezeli jej sie nie uda to wtedy zadzwonie do tej pani Pabis o ile zdobedziesz dla mnie ten namiar ...bede ci naprawde wdzieczna ...jak na zlosc no mowie Ci wybieram nr ten ktory dostalam do niej atu mi sluchawce mowie ze nie ma takiego numeru ...kurde to dobrze ze cie posluchalam i ze dzisiaj zadzwonilam bo jakbym tak zwlekala do ostatniej chwili to bym zostala na lodzie a tak to mozna wlasnie jeszcze kogos innego poszukac ! hej kielczanki co z wami czemu nikt sie nie odzywa ???prosze sie tu meldowac !:)))

myszko , dobra to załatwie ci , musze isc do kol która nie cały rok temu rodzila u niej, i ci podam :)

cześć dziewczynki, mieszkam 35 km od Kielc, w Kielcach studiowałam i chodziłam do muzyka, pozdrawiam wszyskie gorąco w sobotę zaczął mi się 7 tydzień ciąży, zastanawiam się chwilami gdzie rodzić - na prostej, czy na kościuszki doradźcie chodzę do dr marcina miśka (tzn. dziś mam pierwsze usg, ale wcześniej się u niego leczyłam więc raczej na 100% on będzie prowadził moją ciążę) wiem tylko, że on w żadnym z tych wymienionych przeze mnie szpitali nie pracuję, więc zdaję sobie sprawę z tego, że muszę znaleźć dobrą położną, ale na to jeszcze czas :) już się nie mogę doczekać tego dzisiejszego usg no i trochę się martwię wiadomo czy słyszałyście coś może o dr miśku i polećcie mi proszę, któryś z tych szpitali pozdrawiam gorąco

witaj emulsja :) fajnie ze do nas dołączylas,, ja o tym doktorze nigdy nie słyszalam , a szpital który moge ci doradzic to Kosciuszki :) wszyscy go chwalą , a o Prostej słyszalam rózne opinie , ale raczej nie zadawalające :) ale wybór nalezy do ciebie

witam ! dzisiaj bylam odcieta od wirtualnego swiata ! pozdrawiam was wszystkie :)

Czesc dziewczynki z samego rana ! halo kielczanki odzywajcie sie bo nam zaraz topik umrze :((((

Melduje sie na posterunku ;) Pochodzę z Kielc, ze świętokrzyskiego, ale teraz mieszkam u męża jakies 12 km od Kielc - Lsc :) Jestem w 26 tygodniu ciazy i juz bym chciała, zeby byl listopad i mój chłopczyk ze mną :) Ja chodze do Chróściela - polecam, pracuje na Kosciuszki i stamtad tez musze znalezc połozna, ale chyba mam jeszcze czas :) O Miśku słyszałam, ze dobry lekarz - to tyle co wiem

Ja jeszcze ruszę temat szkoły rodzenia - chodzić czy nie??? Słyszałam różne opinie, jedni że nie warto, bo wystarczy dobra położna a inni, że jednak sie przydaje, bo ćwiczenia itp Z drugiej strony na necie jest mnóstwo przeróżnych ćwiczeń dla ciężarówek Osobiście mam koleżanki, które jednak nie korzystały ze szkół i mają śliczniaste bobasy.

Gość kingulka28
Cześć dziewczyny, też jestem z Kielc. Fajnie, że założyłyście topik:-) Pozdrawiam wszystkie kielczanki i okoliczne.

czesc dziewczynki ! wpadlam sie tylko przywitac z samego rana ! cio do szkoly rodzenia ja nie chcodzilam ...bo maz ciagle w rozjazdach i wiem ze musialabym chodzic sama a to mi nie bylo za bardzo na reke ..ale teraz zaluje , dlatego mysle ze wearto ! pozdrawiam . ps . gabi ja juz poruszylam niebo i ziemie o ta polozna ..ale jak narazie nikt nie daje znaku ...a Ty bylas moze u tej kolezanki ?

heja:) co do szkol rodzenia - fajnych rzeczy mozna sie dowiedziec.. naprawde pozytecznych, poza tym jak chcecie porod rodzinny np na kosciuszki to warunki em jest ukonczenie kursu szkoly rodzenia co do lekarzy - misiek swietnie robi usg, jest fajny i w ogole.. ale nie dalabym mu prowadzic sobie ciazy bo nie za bardzo sie w to wczuwa facet ze tak powiem:) na poczatku mialam 2 prowadzacych - i powiem wam zemisiek sie nie sprawdzil - cholernie niedokladny, nie zleca badan , nie mierzy cisnienia.. za to usg robi swietnie..

żaden poród rodzinny nie wchodzi w gre :) nie wpuszcze tam faceta, a i mąż nie czuje takiej potrzeby ;) Chrósciel jest podobno (tak słyszałam w szpitalu) specjalistą od usg - pewnie dlatego u niego same ciężarne, poza tym bardzo kontaktowy facet. Ja posłucham sobie cichutko o tych położnych, bo powoli sie musze kręcić w temacie ;) ufff, byle do 15 i do domciu :D

Gość balladynka32
ja mialam na kosciuszki polozna z dyzuru i musze przyznac, ze sprawdzila sie na medal. jak znajde czas to wpadne do spzitala podziekowac jej.

czesc dziewczyny! Tez jestem z Kielc.Rodzilam w marcu na kosciuszki u doktora wydrzynskiego.Bardzo fajny lekarz.Polecam (a mialam do cznienia z duza liczba ginekologow wiec wiem co mowie)

a co do poloznej to zaplacilam tej co byla na dyzurez i bylo naprawde spoko-zajela sie mna swietnie.nie polecam zamawiac specjalnie poloznych-bo jak bylam w szpitalu to dziewczyny mialy poumawiane polozne a zaczely rodzic wczesniej niz to bylo przewidziane a poloznej akurat nie bylo -bo wyjechala albo byla na wesleu albo sie przeziebila itp.Najlepeij zaplacic tej co jest akurat na dyzurze!