Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kielczanka

Kielce tu sie wpisujcie

Polecane posty

Gość bibibi
a 9 latke to trudno troche chować poniewaz próbuje byc madrzejsza od dorosłych jest pyskata i rozpieszczona.To oczywiście moja wina.Niestety strasznie trudno wychowuje sie dzieci na takie jak by sie chcialo.Popelniłam ten błąd że chcialam byc najlepszą mamą świata -mamą kumpelka a to niestety tak być nie powinno.Mama ma być mamą i autorytetem a ja niestety zostałam mamą kumplem i ona to wykorzystuje

Ja też będę używać tetrówek i pampersów bo inaczej to bym nie wyrobiła finansowo.Ciężko jest wychować swoje dziecko ale myślę,że mała jest zadowolona z takiej mamy i Cię kocha najbardziej na świecie.

Czesc :) jak milo ze powstal taki nasz swietokrzyski topik :) napiszcie prosze czy sa sa wsrod was przyszle mamusie, ja mam termin na polowe grudnia, jestem na L4 i mam mnostwo wolnego czasu:)))) gdzie planujecie rodzic ? Bylam w trakcie 2 miesiaca i pozniej w 5 na Prostej, na parterze jest tragedia - warunki i jedzenie koszmarne, w 5 mies juz bylam pierto wyzej i bylo nawet niezle a na pewno o niebo lepiej niz za pierwszym razem, chyba tam juz bede rodzic - mam tam swoja prowadzaca ciaze i to przewazy. Robicie juz zakupki dzidzisuowe ? :)))

Czesc :) jak milo ze powstal taki nasz swietokrzyski topik :) napiszcie prosze czy sa sa wsrod was przyszle mamusie, ja mam termin na polowe grudnia, jestem na L4 i mam mnostwo wolnego czasu:)))) gdzie planujecie rodzic ? Bylam w trakcie 2 miesiaca i pozniej w 5 na Prostej, na parterze jest tragedia - warunki i jedzenie koszmarne, w 5 mies juz bylam pierto wyzej i bylo nawet niezle a na pewno o niebo lepiej niz za pierwszym razem, chyba tam juz bede rodzic - mam tam swoja prowadzaca ciaze i to przewazy. Robicie juz zakupki dzidzisuowe ? :)))

Ja lezalam na Prostej na parterze, jak mialam robiony zabieg, bo mialam ciaze obumarłą TRAGEDIA TYLE MOGE NAPISAC

Gość bibibi
do Roksaanki-właśnie najgorsze to to że przestała okazywać że mnie kocha .Jak była malusia to ciagle sie przytulała i gadała jak mnie kocha a teraz zachowuje sie jakbym była niedobrą mamuską .Myślę że ma przesyt mamy bo od 9 lat ma mnie na każde zawolanie.Czasem zachowuje sie jakbym byla jej służącą nppowie ze sie ubierze ale jak jej podam ubranie lub poczyta ksiażkę jak jej podam.Ja tego nie robie więc się wściekam ona robi fochy i mnie denerwuje no normalnie wariactwo.Dojrzewające dziecię...............Jak to fajnie mieć małą dzidzie......

Gość bibibi
Fajnie dziewczyny że zaczęłyście się odzywać.

Gość bibibi
Gabi jak ty to przeżyłaś??????

Bibibi faktycznie masz z tą małą rządzicielką.Spróbuj jej wytłumaczyć,że jest dużą dziewczynką więc powinna ubrać się sama i jak się nie ubierze to nie pójdzie do szkoły a Ty zadzwonisz do pani i powiesz dlaczego nie poszła,albo powiedzieć,że jak będzie grzeczna to dostanie jakąś nagrodę tygodniową a jak nie to np.nie obejrzy bajki.W sumie to nie wiem czy dobrze Ci radzę ale wiem,że lepiej działać za wczasu bo póżniej może być jeszcze gorzej.Na TVN w niedzielę leci taki program Super niania tam pokazują takie nieusłuchane dzieciaczki,często stosują system kar i nagród po to żeby coś wyegzekwować od swojej pociechy obejrzyj może zastosujesz jakąś metodę wychowawczą,chociaż Twoja to już jest \"duża pannica\":) Grudniowydzidziuś78 ja też siedzę na L4 a planuję rodzić w swoim mieście bo do Kielc mam kawałek drogi ale słyszałam pozytywne opinie na temat szpitala na Kościuszki.Wczoraj moja koleżanka z pracy właśnie tam urodziła córeczkę,poród miała lekki i była bardzo zadowolona z opieki personelu.Co do zakupów to mam już parę ciuszków, pieluchy,wózek dostanę od szwagierki,czyli połowa już jest zostało drugie tyle do kupienia począwszy od łóżeczka:) Gabi współczuję Ci bardzo tego co przeżyłaś ale nie martw się następnym razem z Twoją ciążą wszystko będzie w porządku i zostaniesz mamą upragnionego maluszka:)

Gość bibibi
Roksaanka ja nianie oglądam oczywiście ale jestem niekonsekwentna.Moja wiedżma oczywiście wkońcu się ubiera sama ale najpierw musi mnie podenerwowac bo to jej sprawia chyba przyjemność.Wychowalam potworka

Hello mamusie:) tez slyszalam pozytywy o szpitalu na Kosciuszki, tylko ze tam bede anonimowa - na Prostej po 2 pobytach mam juz troche przetarte szlaki, tylko czy mam sie tym sugerowac... fajnie ze tu zagladacie, tylko jakos strasznie malo nas tutaj... Kielczanki wlaczccie sie!!! :))

Dziekuje :) za ciepłe słówka 🌼 Juz sie jakos podnoisłam z tego poronienia, choc powiem wam szczerze ze mąż mnie namawia zebysmy spróbowali jeszcze raz a ja sie boje,,, tak sie boje i jakos znajduje minusy :( sama nie wiem o co mi chodzi A co do szpitala to polecam szpital na Kosciuszki , moja kolezanka rodziła tydzien temu na prostej i przeklina ten szpital a na Kosciuszki podobno jest lepiej i duzo sie dobrego o nim słyszy Pozdrawiam 🌼

Bibibi nie obwiniaj się za to,że jesteś wspaniałą matką.Dzieci mają swoje fochy i muszą trochę pomarudzić.Napewno niejedna Twoja koleżanka ma ten sam problem z dzieckiem w tym wieku.Niektóre nawet nie zdają sobie sprawy,że mają rozpieszczone dziecko a Ty jesteś tego świadoma i o ile małej nie przejdzie to napewno znajdziesz jakieś rozwiązanie.Bibibi głupio Ci coś doradzić bo sama jeszcze nie mam dziecka i może nie powinnam zabierać głosu w tej sprawie. Gabi przełam się to,że tamta ciąża zakończyła się niopowodzeniem to wcale nie oznacza,że tym razem będzie tak samo.Myśl bardzo pozytywnie a napewno się uda.Będziemy trzymać za Ciebie kciuki.

Witajcie dziewczyny, ja tez z Kielc a obecnie mieszkam tuz pod Kielcami. Jestem w 33 tyg, wiec coraz bliżej - boje sie i to cholernie. Bede rodzic na Kosciuszki (stamtad jest mój lekarz), kolezanki które tam rodziły bardzo sobie chwalą. Ja miałam kontakt z tym szpitalem w 12 tyg, gdy miałam lekkkie krwawienie. Na szczęscie ciąża nie była zagrożona i zajęli się mną własciwie. Mam nadzieje, ze z samym porodem tez tak bedzie. Zakupy dzieciece robie juz od miesiaca - co pare dni cos dokupie, ale i tak jeszcze mnóstwo mi brakuje. Jak ja z tym wszystkim zdąże ??? Jeszcze tydzień w pracy i uciekam na zwolnienie, wreszcie bede miała czas tylko dla siebie :)

Gość bibibi
gdzie sie podziewacie wszyscy???

hop hop jest tu kto? Zostało mi do terminu 1,5 tygodnia, wiec w kazdej chwili moze mnie złapac :)

Gość olaijulka-kielce
HEJ DZIEWCZYNY JA TEZ JESTEM Z KIELC.DOLANCZAM DO WAS JESLI MOGE

jasne, tylko teraz to juz nie wiem, czy cos sie tu jeszcze dzieje... Ja mam termin na 19 listopada, wiec tuz, tuz i w kazdej chwili moge łapać torbe i siup na porodówke ;)