Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona przyszła mama

Dziewczyny które nie dorobiły się rozstępów w ciąży!!! I reszta też!

Polecane posty

Ile przytyłyście w ciąży? Czy jest dla mnie jakaś szansa, że mimo sporego przytycia (ok 20 kg) nie dorobiłyście się rozstępów? A dziewczyny które je mają, kiedy zaczynają się one pojawiać? Bardzo chciałabym poczytać i dowiedzieć się czegoś więcej w tym temacie.

witaj! ja przytyłam tylko 7,5 kg nie ma żadnycego rozstępu czy pękniecia... smarowałam sie codziennie- może dlatego bo swojego \"panieńskie\" rozstępy na udach mam i też bałam sie jakichś predyspozycji...na szczęście obyło sie bez..chociaż może jeszcze coś sie pojawi? któż to wie?? wiele dziewczyn mówiło mi ,z e nawet pod sam koniec ciązy coś sie zaczyna robić...

Gość magnolia..
Przytyłam ok15 kg, nie mam ani jednego rozstępu. Używałam tylko zwykłych balsamów.

Gokata a czym się smarowałaś i czy donosiłaś do terminu? Martunia a dwa tygodnie przed porodem, czyli kiedy? W 38tc?

Gość ruad
A ja przytyłam 25 kg i nie dorobiłam się żadnych rozstępów. Myślę, ze to zalezy od genetycznej gęstości skóry.

zostało mi 19 dni do porodu smarowałam sie kremem Pharmaceris Foliacti- jest REWELACYJNY!!! a uwierz mi wypróbowałm kilka

Pierwsza ciąża nie smarowałam się niczym przytyłam 11 kg - żadnych rozstępów Druga ciąża plus 17 kg , krem gerber - rozstępów brak - Brzuch miałam ogromny bo normalnie ważę 50 kg a urodziłam duże dziecko ( 4150gr i 58 cm) Podobno to zależy od predyspozycji skóry.

a ja powiem ze najlatwiej dorobic sie tych wstretnych rozstepow nie w ciazy (bo ja do dnia porodu nie mialam ani jedneg) tylko po porodzie,trzeba uwazac dosc szybko sie potem chudnie,jest sie zmeczonym porodem zajetym maluszkiem i nie zwraca sie na to takiej uwagi a ja wlasnie przez to dorobilam sie rozstepow...bo nie mialam czasu ani sily zeby sie pilegnowac po porodzie.takze uwazajcie dziewczyny.

gokata a ten krem jest do nabycia w aptece, tak? Dziewczyny wiem, że przede wszystkim zależy od skłonności genetycznych ale chcę sprawdzić jak to wygląda u was i się pocieszyć, bo mam nadzieję, nie załamać.

Moja normalna waga, 50 kg, w ciazy przytylam 16, ani jednego rozstepu, smarowalam sie balsamem z rossmanna, ale nieregularnie.

Gość Alexxxa
Ja przytyłam 14 kg, piersi z małego A zrobiły się duże C albo i D. Schudłam szybko, bo po półtora miesiąca ważyłam tyle co przed porodem. Smarowałam się zwykłym balsamem przeciw rozstępom, po porodzie piersi smarowałam oliwką. Rozstępów nie mam żadnych

W ciąży przytyłam 19.400 , brak rozstępów , bałam sie bo jako nastolatka nabawiłam się na udach od wewnętrznej strony i moja mama też po ciąży ma , ale dzięki oliwce w żelu dla dzieci stosowanej na mokrą skórę po kąpieli oraz balsamowi z Rossmana nie mam ani jednego rozstępu , a schudłam po ciąży w 2 m-c do wagi 57 kg a młody był duży ponad 4500 kg i 60 cm . Głowa do góry i wszystkiego naj, szczęśliwego rozwiązania

.Z Ewcią przytyłam 12 kg.nie mialam rozstępów,z Pawełkiem 8 kg.też bez rozstępów.Z córcią miałam mały brzuszek,z synkiem taki duży że butów nie mogłam sobie wiązać.❤️

Gość Ania z Warszawy
Hej, ja nie mam rozstepow. Nawet tedrobne, ktoreprzed ciaza mialam na piersiach - zniknely. Przytylam...jakies 16 kg, chocnie wiem, gdzie one sie ulokowaly, bo brzuszek mialam maly, grubaogolnie tez nie bylam. Smarowalam sie Mustela. Pozdro...

na brzuchu nie mam żadnych rozstępów. miałam krem ale nawet go nie używałam. mi rozstępy porobiły się na piersiach ale tylko troche. teraz juz ich prawie nie widać. a w ciąży przytyłam ok 12-14kg

Ja dorobiłam się rozstępów w 25 tc., teraz jestem w 34 i mam nimi poszatkowany cały brzuch. Smarowałam się oliwką, różnymi kremami, ale i tak wyszły. Przytyłam 10 kg. Myślę, że u mnie to dziedziczna skłonność, bo moja mama, która jest zupełnie innej budowy, też ma skórę zniszczoną rozstępami. Teraz czekam, kiedy zbladną.

ja przytylam 25kg i nie diribilam sie zadnych rozstepow ani w ciazy ani po ciazy nie mam tez zadnych rozstepow przedciazowych smarowalam sie oliwka nivea dla dzieci i to nie zawsze gdzies od 5 m-ca jak mi sie chcialo

Podnoszę!

jestem nastepna bez rozstepow:) smarowalam od drugiegomsc oliwka w zelu penatena na mokra skore, w 4tym msc doszedl do tego krem z pharmacerisa, tzn, nakladalam na dlon oliwke i krem mieszajac je razem po kapieli, a poza kapiela sam krem, robilam to regularnia rano i wieczor. przytylam 17kg, teraz jestem juz msc po porodzie i dalej nic rozstepw ani widu ani slychu:) powodzenia zycze :)

Gość 32letnia mama
wiek jak w nicku - ani jednego rozstępa, nie stosowałam absolutnie nic, przytyłam 12 kg.