Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna anna

Plamienia w trakcie brania tabsów-pomóżcie

Polecane posty

Gość anna anna

Hej dziewczyny. Mam problem, właśnie kończę 3 opakowanie novynette, przy pierwszsych 2 czułam sie bardzo dobrze (żadnych plamień), a teraz przy końcu tego trzeciego opakowania w 15 dni przyjmowania tabsów dostałam małego plamienia. 2 dni przed pojawieniem się plamień byłam u gina i po badaniu stwierdził że wszystko jest ok. A teraz jakoś bobolewa mnie bruch i wogóle czuję sie dziwnie (ale to moze przez schizy). Czekam teraz na miesiączkę z odstawienia i mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze. Co o tym sądzicie czy to normalne??

Gość anna anna
czy ktoś mi odpowie?? proszę i z góry dziękuję!!

Gość anna anna
Proszę niech ktoś mi odpowie czy powinnam sie tym martwić czy na razie zaakceptować??

chyba cos nie tak. kiedys zmienilam tabletki i mialam plamienia przez caly miesiac. gin powiedzial, ze jesli sie zaczyna nowe tabletki to tak moze byc alke po 1-2 m-cach powinny ustapic. ale skoro u Ciebie bylo oki przez 2 m-ce dobrze to moze byc cos nie w pozadku

Gość anna anna
dzięki m a d z za odpowiedź.

Gość tabletki sa za slabe
po prostu

Gość anna anna
a jeśli sa za słabe to znaczy że nie mnie skutecznie nie chronią, czy nadal jest zachowana ich właściwość antykoncepcyjna??

Gość jenny21
chronia chronia nie martw sie

hej. ja mialam podobnt problem... przez pierwsze 2 miesiace cilestu wszystko bylo jak w zegarku wogole nie odczulam ze biore tabletki, znikney bole miesiaczkowe etc.od trzeciego opakowania przy ok 20 tabletce mialam plamienia, pozniej miesiaczke z odstawienia. pani dr kazala mi zmiejszac 7 dniowa przerwe do 4 dni i tak to trwalo ok 5 miesiecy.. plaien mialam coraz wiecej az doszlo do tego ze bylo to 20 dni w miesiacu. z placzem zadzwonilam do innego lekarza, okazalo sie ze tabletki miaam mega zle dobrane ( to akurat sama wiedzialam, ale slyszalam ze tak moze byc.. tylko dalej nie wiem ile mialam czekac zeby bylo dobrze!!) teraz mam tabletki o ZDECYDOWANIE mniejszej ileosci hormonow, przez pierwsze 3 miesiace mialam plamienia ale teraz hest juz ok. poprzednia lekarka byla chyba sponsorowana przez Cilest bo wszystko w gabinecie bylo rozowe brrr.. zaluje ze lekzrza nie zmienilam wczesniej..

Gość anna anna
dzięki nelke. Ja skonsultowałam to juz tel. z moim lekarzem - na razie mnie uspokoił, ale jeśli sytuacja sie powtórzy to za Twoim przykładem zmienię gina. Pozdrawiam

ja zbyt dlugo nosilam sie z ta decyzja:( dobrych kilka misiecy. tamta lekarka brala ode mnie malo kasy recepty za free USG za free wydawalo mis ie ze zlapalam pana Boga za nogi.. ale duzo ginekologow jest sponsorowana przez jakies firmy tabletkowe.. i tak naprawde przepisuja tylko takie... gdyby miala troche oleju w glowie to po 3 miesiacu plamien zmienilay mi tablteki a gdybym ja nie byla naiwna wczesniej zmienilabym ginekolog. ale... ciesze sie ze WOGOLE zmienilam..m tamta sie zalamala decyzjami pierwszej, a poza tym okazalo sie ze mam gigantyczn nadzerke ktorej pierwsza lekarka NIE ZAUWAZYLA:(

Gość anna anna
jeszcze raz nelke. Twoje uwagi są dla mnei bardzo cenne. Mój gin niestety nieczego nie robi za free. Mam nadzieję że te plamienia to tylkopojedynczy incydent i że teraz będzie oki. ;)