Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciu

Czy żeby założyć konto w banku trzeba wpłacić jakąś minimalną kwotę

Polecane posty

Gość Maciu

i/lub mieć udokumentowane stałe dochody czy można "tak sobie"? Czy jest jakaś opłata za samo założenie konta? Czy żeby posiadać kartę płatniczą trzeba spełniać dodatkowe wymogi lub trzeba zapłacić za jej wydanie?

Gość awril
konto mozesz zalozyc ''tak sobie''

To zalezy od banku. Powiem ci na przykladzie mBanku. Za zalozenie konta nic sie nie placi, aczkolwiek w ciagu 30 dni (chyba) powinno sie jakas sume tam wplacic, bo konto moze zostac zlikwidowane. Wydanie karty do bankomatu darmowe. nie trzeba miec zadnego zrodla dochodow.

Gość Maciu
I wystarczy, że wpłacę w ciągu tych 30 dni np 50 zł a przez kolejne miesiące nic nie będę wpłacał i mi konta nie zlikwidują?

Tak, wystarczy. W regulaminie jest mowa, ze konto moze zostac zlikwidowane jesli przez 30 dni(?) nie bedzie na nim zadnego \"ruchu\". Wiec wystarczy wplacic jakas kwote, a potem co miesiac od niej rosna odsetki i generuja ten \"ruch\", wiec nie trzeba nic wplacac.

Hmm,Tego nie wiedziałm o mBanku. A załozyłam sobie i nie mam dochodów. Hm.

Gość Maciu
Ale fajnie! Chyba sobie założę konto:) Bo obecnie gdziekolwiek bym chcial pracowac to wymagają konta bankowego chyba. Są jeszcze legalne prace, gdzie wypłąta nie idzie na konto tylko jest do ręki?