Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanko123

Czy po porodzie konieczne są te podkłady poporodowe?

Polecane posty

Gość Pytanko123

Moja mama twierdzi, że to bzdura, że zawsze jej wystarczały normalne podpaski. A teraz te podkłady, jakieś pieluchy, majtki jednorazowe... To naprawdę jest potrzebne?

Sama zobaczysz czy wystarczą podpisaki czy podkłady. Ja nie wyobrażam sobie używania podpasek. Musiałabym chyba zmieniać co 10 minut.

Gość eeee tammm
na upartego możesz nawet chusteczek higienicznych używać jeśli nie chcesz żadnych ułatwień.....ale po co?

Gość Brednie mamusiek
Podkłady......tylko one dadzą Ci w miare komfort leżenia w ...bajorze.

Gość to zalezy
od krwawienia - jesli jest intensywne to napewno sie przydadza; ja mocno nie krwawilam wiec mi wystarczyly zwykle podpaski; za 2 miesiace znow rodze i tez mam nadzieje, ze podpaski wystarcza :)

Gość Pytanko123
No tak, każda kobieta krwawi inaczej, jak miałabym co 10 min latać z podpaską to kiepskawy interes :) Może mamuśka miała po prostu mizerne krwawienia, ale upiera się przy tym że to nie jest krwawienie wiele silniejsze niż w 1-2 dniu okresu :) Dobrze się czasem podpytać :)

Gość to zalezy
dokladnie - kazda kobieta inna - moje krwawienie tez bylo takie jak podczas okresu wiec po co sie meczyc z podkladami skoro podpaska wystarcza 🖐️

Gość bziczek
z tymi podkłądami, to położna tłumaczyła tak, że zaleca sie "wietrzenie krocza po porodzie". I na początku jak krwi jest duzo to PODOBNO bardziej higienicznie jest wsadzic ten podkład i zapewnić dostep powietrza, by krew mogła spokojnie wypływać. Ja wezme pewnie i podkłady i wielkie podpaski jak pas startowy. Zobaczy sie co skuteczniejsze i wygodniejsze

Ja użyawłam majtek jednorazowych,na majtki naklejałam 1 podpaskę dużą ale cieńką,a na to 2 podpaskę mega olbrzymią ,bella.Wydatek był,ale sie opłacało.Bo mogłam siedzieć na pupie..

Gość Pytanko123
Kurcze, temat wydawał się nieciekawy, a tu tylu rzeczy się dowiedziałam :) Czyli z tymi podkładami możliwe jest "wietrzenie się"? Rozumiem, że podkładam je pod tyłek i leżę bez majciochów?

Gość to zalezy
dokladnie tak kazali w szpitalu ale tam dawali swoje podklady a w domu trzeba funkcjonowac jakos a nie lezec z golym dupskiem ;)

Weż to i to.Jak będziesz leżała to podkłady raczej konieczne,natomiast jak będziesz szła do wc to wystarczy ,że podłożysz sobie podpaske(taaaką dużą belli).

Dobra rzecz te podkłady. Jak byś miała takie krwawieniie jak ja to bys rozważała kupno pieluch dla dorosłych ;)

Gość Pytanko123
Nawet nie wiecie, jakie pomocne jesteście :) Dziękuję!

Jeżeli chcesz się szybko goić to tylko wietrzenie.Więc majciochy raczej odpadają,zresztą w szpitalu powiedzą Ci ,że majty to założysz dopiero jak wyjdziesz.

Gość Pytanko123
A które z nich stosowałyście? Absorgyn: http://www.allegro.pl/item221058080_podklady_ginekologiczne_dla_kobiet_bella_gratis.html Pieluszko-podkłady: http://www.allegro.pl/item218258843_podklady_poporodowe_bella_opakowanie_10szt_.html Czy może jeszcze inne? To jak się wstaje z łóżka jak ma się te podkłady do tyłka nie przymocowane (skoro ma być bez majtów?)? Nawet nie wiedziałam że taka zielona jestem - będę musiała ostro inne mamy podglądać :)

Gość bziczek
pytanko - albo mozesz sobie "przytrzymać" podkład jak do kibelka wstajesz, ale chyba wygodniej wtedy mega podpaskę założyć i majciochy siateczkowe, ale jakieś duże bawełniane kupić. Moja położna mówiła, ze gacie to najlepiej na zmarnowanie przeznaczyc, kupić bawełniane i wyrzucać jak sie tylko ubrudzą.

Gość Pytanko123
Aha, już mi się klaruje :) Jejku, zaczęłam się stresować :)

kurcze, ja tez... wstapilam z ciekawosci i niezle mnie temat wciagnal :) a to ze jestem zielona, to juz nawet nie wpomne ;)

Gość Pytanko123
Hyhy, najlepsze że człowiek nawet nie wie CZEGO NIE WIE :)

ja podklady uzywalam przez 2dni, pierwszego dnia po cc podklady byly szpitalne i mi je zmienialy polozne a drugiego i trzeciego dnia mialam juz swoje tyle tylko ze mialam tak skape krwawienie ze gdyby nie kwestia higieny to z jednym caly dzien bym mogla latac. wychodzac ze szpitala na 3dobe uzywaklam juz cieniutkich podpasek always sensitive a tydzien po cc zaczelam uzywac wkaldek. niecale 3tyg po cc nie mialam juz nawet plamien. aha ja jeszcze polecam majteczki wielorazowe HARTMANN, duzo lepsze niz te jednorazowki, 2 pary starcza bo bardzo szybko schna a te jednorazowki cooooz, kiepsko powietrze przepuszczaja a 7 sztuk kosztuje nawet nie 1PLN mniej niz te 2 hartmann

Gość bziczek
pytanko, a na kiedy masz termin?

Gość Pytanko123
Druga połowa października :)

pytanko dokladnie o te majteczki mi chodzilo. kolezanka polozna kazala mi wziac te jak najwiekszy rozmiar zeby bylo wygodniej no i fakt bylo wygodnie i mimo ze pozniej juz plamienia byly male to i tak w nich smigalam ze wzgledu na rane po cc a co do podkladow to ja bym radzila te pieluchy z BELLI. najbardziej je laski polecaja

Gość bziczek
oooo:) to tak jak ja :) masz juz coś dla malucha? zaczęłaś zakupy?

Gość Pytanko123
Nie, nic nie kupuję, boję się zapeszyć :) Tuż przed terminem kupię to co niezbędne dla maluszka - takie minimum. No i takie większe rzeczy, jak wózek czy łóżeczko :) A o resztę niech się troszczy tatuś z babciami :) One już teraz ze skóry wychodzą, takiego mają bzika na punkcie małych ciuszków i zabawek - niech więc mają tą przyjemność i poszaleją na zakupach :)

Gość Pytanko123
Eee tam od razu nie mam :) A z babciami jak jest to każdy wie, mogłabym im siłą wciskać a by nie wzięły :) Poza tym duże zakupy będą poczynione wcześniej, a one polatają za takimi pierdółkami typu "słodkie śpioszki z misiem" itd :) Nie dramatyzujmy :)