Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos mi tu smierdzi....

konkurencja daje mi popalic....

Polecane posty

Gość cos mi tu smierdzi....

prowadze bar, zeby go otworzyc musialam spelnic wszystkei warunki sanepidu co do wysyokosci lokalu, 2 wc, 1 wc dla personelu, pomieszczenie socjalne itp.... w biurze rachunkowych jestem na ksiazce przychodow (dokladnie nie wiem jak to sie nazywa) i tu jest moje pytanie do osob ktore sie na tym znaja. Kobieta w biurze rachunkowym powiedziala mi ze jak przekrocze 20 tys zł dochodu to musze wejsc na kase fiskalna. ok. nie ma problemu. pytanie jakim cudem osoba ktora prowadzi bar na tej samej ulicy (prowadzi go juz ok 10 lat) nie ma kasy fiskalnej, nie ma wc, wymaganej wysokosci itp...? w sumie mialabym to gdzies, ale ten wlasciciel tego baru gada ludziom zeby nie przychodzi do mnie jesc bo mam stare jedzenie!!! krew mnie zalewa. dodam ze moj lokal wyglada na lokal, a on ma ten swoj mini bar w garazu. wielkie drewniane drzwi, zadnego okna itp.... gosciu mi dziala na nerwy bo wszytskiego sie trzepia, gdzie moge takie cos zgłosic?

Złóż anonimowy donos do Sanepidu i PIP-y, czyli ten tego Państwowej Inspekcji Pracy.:classic_cool: Podpisz, że tak Ci dyktuje sumienie, albo i sam Bóg - dokładnie nie wiesz. I że wnosisz o zamknięcie tej ohydnej pieczary, której właściciel jest bez wątpienia odludkiem i zboczeńcem-recydywistą:classic_cool:

Gość pytaniaiodpowiedzi
chce przygotowac rubryke o roznego rodzaju oszustwach i dziwnych sytuacjach ponizej wypunktowalam kilka przykladow i BARDZO ALE TO BARDZO Was prosze,jezeli miecie takie badz inne problemy napiszcie do mnie opisujac zdarzenie.Gwarantuje anonimowosc. -agencje matrymonialne (po zaplaceniu nie interesuja sie klientami,umawiaja na spotkania z osobami o zupelnie innym niz oczekiwany profil) -agencje modelek(obiecuja gruszki na wierzbie,wszystko sprowadza sie do zrobienia odplatnych zdjec) -rozmowy kwalifikacyjne(pytania osobiste,np na temat zakladania rodziny,gorzej...propozycje wiadomo jakie) -upadajace i odradzajace sie sklepy(ten sam wlasciciel,inna nazwa-nie uznaja rekalmacji na towar na gwarancji np komputer) -hydraulicy oszusci (ceny z kosmosu za...no wlasnie,za co?) Wszystkie inne sytuacje w ktorych dopuszczono sie oszustwa. Prosze piszcie na pytaniaiodpowiedzi@gazeta.pl