Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośka xD

Wy też tak fatalnie przezywacie miesiaczke...??

Polecane posty

Gość Gośka xD

ja tragicznie... i jeszcze mam iść jutro na wesele jako kelnerka... help...

Gość 10 ibupromów
grube podpaski i wio trzeba jakoś sobie radzić... wiem że to trudne z autopsji

Gość Gośka xD
nie wiem jak ja to wytrzymam...:((

Gość 10 ibupromów
jak mogę to w tych dniach nie wychodzę z łóżka!! Jeśli możesz to zrezygnuj z pracy bo jeszcze zemdlejesz i narobisz innym kłopotu

ale że co boli Cię ?? czy ogólnie czujesz sie źle ? bo mi lecąca krew nie przeszkadzała tym bardziej, że tamponów używam ale ból mnie paraliżował i wyjęte z życiorysu 2, 3 dni jak nic :O :O wszystko przeszło po tabletkach anty i teraz nie wiem w sumie co to okres ;) 🖐️

Gość awril
przed urodzeniem dziecka,za kazdym razem ladowalam na pogotowiu...szok...bole takie,ze nic na mnie nie dzialalo,wymioty,biegunka...siedzialam na klopie i rzygalam w miske rownoczesnie...to byl koszmar.Skonczylo sie po pierwszym dziecku i do dzis,a minelo 20 lat mam spokoj

Gość ale co dokładnie ci dolega
ja tragicznie przezywam ale tylko pierwszy dzien. z tabletek pomaga mi jedynie aulin lub ibuprom. strasznie boli mnie brzuch, plecy... sama nie wiem co... raz az wymiotowałam! czesto mam tez biegunke. wczoraj akurat mialam pierwszy dzien. dzis juz jest spoko.

Gość Gośka xD
no strasznie mnie boli!!! nie moge wytrzymać z bólu... a z pracy nie mogę zrezygnować... to już jutro... obiecałam....

Gość ale co dokładnie ci dolega
ale powiem ci ze nawet jakbym wziela tabletki to w pierwszy dzien nie dalabym rady pracowac jako kelnerka. tym bardziej jakby bylo goraco. najlepiej mi jak leze, a kelnerka to wiadomo ciagle chodzic musi.

awril ---> miałam DOKŁADNIE TO SAMO :O :O :O i największemu wrogowi nie życzę :O jak pisałam przeszło mi po tabsach :D :D brałam 2 lata a teraz już 6 mscy nie biorę i nie ma śladu po bolesnych miesiaczkach :D :D także na prawde polecam p.s moja mama po 3 dzieci dalej miała bolesne także poród chyba nie zawsze pomaga :)

Gość 10 ibupromów
to co że obiecałaś... przecież będziesz "bezużyteczna" naprawdę to nie jest warte twojego zdrowia!!!

Gość Gośka xD
no niby tak,a le mam zostawić ich na lodzie..?? nie znajde teraz zastępstwa... omg... już boli.... i to akurat dzisiaj?!

Mam tak samo i nie pomaga mi ani Aulin, ani Ibuprom, ani nic poza Ketonalem forte, ale czasami i on już mi nie wystarcza:O Dosłownie jakbym właśnie rodziła, zachowuję się jak lew w klatce i nie zniosłabym czegoś takiego dłużej niż te 30 minut, zanim ten Ketonal zacznie działać...

Gość jejku..
a wy co miesiąc na kilka dni okresu bierzecie w pracy urolp? czy zwolnienie lekarskie? regularnie raz w miesiącu? taki pracownik non stop nieobecny jest bezużyteczny:O więc zastanawia mnie, jak radzicie sobie z pracą skoro przez kilka dni tylko "leżeć zwinięta w kłębek"? bo ja sobie tego nie wyobrażam. dzownię do szefa i mówię "sorry, mam okres, papiery i spotkania załartw sobie sam".. jassne

Gość 10 ibupromów
no przecież dadzą radę a o zastępstwo niech się martwi głów kucharka. Takie syt są z życia wzięte - teraz myśl o sobie wiem że egoistycznie ale wiem co to za ból :)

jestem deską przegrałam życie ---> a nie myślałaś o antytabsach ???? ;) mi już nie pomagał ani Ketonal Forte ani Tramal na bazie morfiny :O :O :O tylko jakieś zastrzyki w tyłek na pogotowiu przynosiły ulgę :O a potem mówię Ci jak w bajce ;) po 2 opakowaniu tabsów normalnie nie wiedziałam nawet kiedy mam okres :D :D :D dodam, ze z 7 dni skrócił mi się do 4 :D

Gość Gośka xD
ketonal jest chyba n RECEPTE,CO? czasami pomaga... nie wiem co mam zrobić ,... w sumie to potzrebuje tej kasy z wesela.... ale napewno będe tam umierać.... i jeszcze trzeba sie uśmiechaćdo tych gości:(( makabra....

Aha, i mi tabletki nic nie pomogły. Do dzisiaj pamiętam, jak mi lekarka wmówiła, że po jakichś mocnych tabletkach nie będzie mnie bolał brzuch przy okresie, a ja się upierałam, ze to niemożliwe, więc mi zapisała jeszcze Aulin (wtedy był na receptę). No i pojechałam na wakacje. Jak dostałam okresu, to myślałam, że umrę i już mnie tam pochowają:classic_cool: Zeżarłam ze 4 Auliny, prawie całe pudełko Ibupromu i tylko mnie żołądek rozbolał, po prostu siedziałam sama w pokoju, kazałam wszystkim wyjść i zdychałam tak przez 2 dni:O A było to jakieś 7 lat temu! Ale tej traumy nie zapomnę nigdy, to było gorsze od porodu prawdopodobnie, bo on trwa krócej zazwyczaj... Od tej pory nie rozstaję się z Ketonalem Forte, gdziekolwiek jestem:classic_cool:

Gość Gośka xD
jest na recepte?

Gość NNRRTT
ketonak jest na receptę...dla mnie to jedyny ratunek

Gość NNRRTT
ketonal*

Tak, na receptę. Ja w ogóle nie biorę żadnych leków tak generalnie, nawet nie chadzam do lekarza, mimo, że np. mam alergię i ogólnie mam bardzo kiepski stan zdrowia:O Ale nie znoszę tabletek, żadnych, nawet jakichś witamin itp. Ketonal jest akurat bardzo szkodliwy, rozwala wątrobę, żołądek, nie można go przyjmować bez jedzenia, no i nie jest fajny... Ale wolę to niż bóle porodowe przez 24 godziny:O I to nie jest śmieszne. Moja mama też miała okropny okres i po dwóch porodach twierdzi, że jednak poród jest taki sam, tylko trwa krócej:O Tyle, ze ja podczas okresu biorę tylko jedną tabletkę Ketonalu, w ogóle tak, biorę ją zawsze jak zacznie mnie coś boleć tak, ze już tego nie mogę wytrzymać, jak pomoże to na ok. 10 godzin, a potem już sobie radzę.

Gość Gośka xD
kurcze... to gdzie ja go teraz znajde... mojego lekarza juz nie ma.... a jutro juz musze tam iść...

Gość NNRRTT
masz może znajomą aptekarkę? popros i obiecaj, że doniesiesz receptę

Gość Gośka xD
chyba tak będe musiała zrobić... bo bede przeżywać horror...

Gość NNRRTT
doskonale Ciebie rozumiem...mnia akurat przdarza się to przed wyjazdami, podróżami, których nie moge w żaden sposób odwołać. Ketonal mam zawsze w zapasie

Gość Gośka xD
jak zawsze takie sytuacje w jagorszym momencie...

Jestem deska ===> ale próbowałas tabletek anty czy nie ?? bo na prawdę mi NIC już nie pomagało i dopiero po tabsach przeszło ;) ;) a raz podczas @ podłączyli mnie do aparatu w szpitalu co mierzy babkom skurcze i wyszło , że mam bóle jak w II fazie porodu :O także wiem o czym mówisz tylko antytabsy musisz mieć jakieś silne np Rigevidon albo Stediril bo po tych z małą ilością hormonu typu Harmonet, Cilest itd Ci raczej bolesne miesiączki nie przejdą sorki że tak namawiam ale z dobrego serca to robię :D :D bo ja dopiero jak zaczęłam brac tabsy mogłam sobie wszystko zaplanować, nie musiałam sie denerwować co bedzie jak dostane @ a bede gdzies na miescie, w szkole itd ;)

mnie nigdy nic nie boli.....nawet głowa, a brzuch tylko lekko i zapominam o tym, albo samo przechodzi za 3 godziny