Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccccccccc

Quirkyalone - czy ktoś wie kto to jest?

Polecane posty

Gość cccccccccc

Quirkyalone oznacza osobę, która 'nie ma nic przeciwko związkom, ale przedkłada życie w pojedynkę nad wiązanie się w pary tylko po to, aby uniknąć samotności'. Quirkyalone to romantyk XXI wieku, który buntuje się przeciwko marketingowi miłości, pocztówkom walentynkowym i obowiązkowej kolacji przy świecach w modnej restauracji. Marzy o porozumieniu 'dusz', ale z zachowaniem własnej odrębności. Zamiast 'my' mówi 'ty i ja'. Wysoko ustawia poprzeczkę. Czeka na związek, w którym będzie mógł się spełnić. Na symbiozę intelektu, ducha i ciała, jednym słowem - na wielki wybuch. Tak, to niepoprawny idealista. 'Pojedynczy' unikają zjazdów rodzinnych, ślubów i gwiazdkowych imprez, które są wyzwaniem dla osób samotnych. Lubują się za to w organizowaniu domowych przyjęć dla przyjaciół i wspólnych wyjazdów weekendowych. Można ich spotkać na zajęciach jogi, malowania na szkle albo na warsztatach psychologicznych. Nauczyli się oswajać samotność i twórczo ją wykorzystują. Samotnie chodzą do kina, na wielogodzinne spacery albo zaszywają się w czterech ścianach, pracując nad nowym tajemniczym projektem. w Stanach jest niezwykle rozwinięty biznes randkowy, ludzie zbijają fortunę na swataniu innych i prześcigają się w wymyślaniu nowych udogodnień: czaty, internetowe randki, fastdating, kluby dla samotnych... Co chcesz, to masz. QA takie rozwiązanie kompletnie nie interesuje. On szuka kogoś, kto jest elektryzujący, wyjątkowy, atrakcyjny seksualnie, a co najważniejsze - kto stanie się również najlepszym przyjacielem. QA tworzą tak intensywne i głębokie związki ze swoimi przyjaciółmi, że szukając partnera, pragną przyjaźni co najmniej tej samej jakości plus 'tego czegoś', co może dać ci tylko ukochana osoba. QA mają po prostu większe wymagania, a ponieważ przyjaciele dają im oparcie, nie są zdesperowani. Potrafią czekać - czasami rok, czasami dziesięć lat, a czasami o wiele dłużej

Zgodzę się z tą odrebnościa, że jest TY i JA, a nie MY. Pozdrawiam Autorkę :P

Gość uffffaaajjaha
ja tak mam, ale nie wiem czy to dobrze wróży na przysżłośc

Jak ja kocham tą amerykańską kreatywność, w wymyślaniu różnych pozytywnych nazw, na różne stany samotności które mają pomóc dowartościować się ludziom. Opisać ramy życia kogoś samotnego (bez związku) ale prowadzącego życie w tym towarzyskie i wymyślić do tego nazwę :P Singiel, Quirkyalone, Nerd, itd... :classic_cool: Znajdzie się świetna etykietka na każdą okazję

Gość ha po 20 latach
marnego małżeństwa odkryłam dziś że jestem QA... :D

prawie idealnie to właśnie JA hehehe --- powinnam sobie zmienic top :P

Gość uppppppppppppppppppppppps

Gość cccccccccccc
Założe się, że takich osób jest sporo i u nas.