Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podnosimy

benzodiazepiny-uzaleznienie-przy jakich dawkach?moze sie ktos wypowiedziec?

Polecane posty

Gość detoks
benzodiazepiny uzależniają jak diabli , do tego stopnia , ze znajomy narkoman twierdzi , ze prawdopodobnie z heroiną sobie poradzi , ale z benzolami nigdy. Trudno tu mówić o dawkach , każdy z nas jest inny i ma inną tolerancję. Codzienne branie benzo... i zwiększanie dawek zwiastuje już kłopoty.

Gość impresja*
ja biore 8 lat xanax w dawkach 1-max 2 mg dobowo

Gość tawww
nie mozna powiedziec nic konkretnego bo leki z grupy benzodiazepin sa różne:o w każdym razie to jest jak z papierosami jest sie uzaleznionym bez wzgledu na to czy wypala sie dziennie 5 czy 20, oczywiscie im wiecej tym jest to bardziej szkodliwe, a z upływem czasu sa raczej tendencje do zwiekszania dawek

Gość podpowiedzcie
ja biore afobam i troche sie czuje uzaleznoina ale dawek nie zwiekszam od lat

Gość ecipeci-k
uzalezniaja juz po 4 tyg. stosowania ale jescze wtedy mozna w miare dobrze odstawic tyle ze zwykle bierze sie o wiele dluzej bo nikomu tak szybko nie przechodzi nerwica.....a pozniej albo zwieksza sie dawki co juz jest grozne albo stosuje sie male ale jest uzaleznienie psychiczne -na zasadzie placebo

Gość doradzamm
u mnie jest wspomniane wyzej psychiczne uzaleznienie-male dawki a codziennie-biore afobam

Gość lilastars
ja biorem afobam juz dlugo i ostatnio zaczelam zwiekszac dawke

Gość xanax
ja jestem uzależniona, biorę xanax od 9 miesięcy. Zaczęło się od dawki bodajże 0,5 zwykłego, potem 1 mg SR aż do 2x1mg SR na dobę i tak 4-5 miesięcy. Potem zdałam sobie sprawę, że nie mogę zmniejszyć dawki, ze odczuwam jakiś dziwny głód, mam kosmiczne jazdy, zawroty, poczucie odrealnienia itp itd. no i dowiedziałam się całej prawdy o benzo następne 2 miesiące były koszmarem najgorsze dla mnie było zejście z dawki 2 mg SR do 0,75 SR. Kombinowałam tak, że nie uwierzylibyście, w sumie to nawet mogę być ekspertem jeśli chodzi o uzależnienie od xanaxu, bo wszystko wypróbowałam na sobie. Lekarze potrafili przepisać lekką ręką, ale jak odstawić to już nie wiedzieli :/ przejście z 0,75 -0,5 SR do 0,5 zwykłego było już całkiem płynne,choć zdawałam sobie sprawę, że wszystko trwa dość długo obecnie - 9 miesiąc - cały czas lecę na dawkach 0,25 mg zwykłego (2x0,125mg), czasem to tylko 0,125 a czasem 0,375 mg..ale moją ambicją jest zejść do 0,125 i przy tym wytrzymać..tak jak dziś... co bedzie dalej...zobaczymy... to żmudny i trudny proces...

Gość moim skromnym zdaniemmmmmm
hej ja biorę xanax 8 lat. Biorę tylko 0,25 zawsze rano...myślisz że jeszcze grozi mi to że organizm zażąda większej dawki?

Gość xanax
widocznie u Ciebie nie występuje lęk napadowy, ja mogę sobie wziąć 0,125 mg czy 0,25 mg rano, a i tak prawdopodobnie potem złapie mnie lęk dlatego na rozruch biorę 0,125 mg, a potem w zależności od potrzeby 8 lat to bardzo długo, jak wiesz doskonale tego świnstwa nie powinno sie przyjmować dłużej niż miesiąc. raz jest to lek psychoaktywny powodujący nawet zmiany w mózgu, które może wykazać badanie EEG, dwa - jest to lek narkotyczny, czyli uzależnia jak jasny pierun, wywołuje halucynacje, poczucie odrealnienia, omamy słuchowe i wzrokowe, spróbuj go odstawić, a o dowiesz się o tym wszystkim trzy - jednym ze skutków ubocznych stosowanie tego cholerstwa jest depresja bądź stany depresyjne, o tym się też dowiedziałam i jednak wolę mieć nerwicę i ataki naturalnie bywały przypadki, kiedy osoby, które brały xanax nie miały żadnych objawów odstawiennych, ale po tym, co przeszłam, ciężko mi w te przypadki uwierzyć dramatu nie ma...poznałam dziewczynę (wirtualnie), która przez dwa lata wciągała do 10 mg i żyje, ale mózg ma zlasowany zupełnie

Gość teściowa biersze różne świństw
od lat, leczyła się psychiatrycznie na depresję, bez lekó nie funkcjonuje, w szpitalu powiedziano nam wprost, że jej wachania nastrojów to wynik wieloletniego brania leków, który spowodował nieodwracalne zmiany w mózgu.... czuję że czeka nas droga przez mękę, bo jazdy, wahania nastrojów i urojone pretensje mamy u niej na codzień cierpi na bezsennośc i nawet boi się próbowac obyc się bez środków nasennych mam wrażenie że leczenie wprowadzone przez jej lekarza wyrządza więcej szkody niż pożytku, w ciągu 3 ostatnich lat miała kilka razy zmieniane lekki i jakoś zamiast poprawy wydaje mi się że obserwuję zjazd po równi pochyłej

Gość doradzamm

Gość fkjsfksj
a czy od afobamu/xanaxu etc-mozna przytyc???????