Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Remoncik

ZMiany w pokoju moim! Pomozecie??

Polecane posty

Gość Remoncik

Co mozna byloby zmienic w pokoju zeby go odswiezyc w jakis sposob?? Macie pomysly?

Gość Lola234
pomalować sciany na jakiś ladny kolor,ja tak zrobiłam i jest o niebo ładniej.Najlepiej jakiś ciepły kolorek:)

Gość Remoncik
Sciany malowalam w zeszlym roku i kolorki bardzo mi sie podobaja wiec nie chcialabym ich zmienicac

Gość Remoncik
Macie moze jescze jakies pomysly?

Gość Gogle istnieje
Zmień zasłony i firany ;)

Gość Lola234
a na jaki kolorek pomalowałas??Ja ostatnio na taki żółcien. Kolory mają duże znaczenie.Zołty własnie uspokaja,bo to taki słoneczny kolor.Proponowałabym jescze zmienic ustawienie mebli i innych rzeczy ktore masz w pokoju.

Gość Remoncik
Ooo, dobry pmysl :) Pomysle nad tym :) A chodziloby mi jescze o takie zmiany, do ktoryhcn ie potrzeba zbyt duzej kwoty pieniedzy

Gość Lola234
może ustawianie nie sprawi,ze bedzie swiezo,ale bedzie inaczej i milej;)

Gość majsterklepka
zabuduj sobie ściane albo za zasloną półeczkami...zyskasz miejsce ;) 🖐️

Gość Remoncik
Lola - ja mam dwie sciany zolte i dwie błekitne, a a gorze wzory kwiatow pomalowane sprayem przy użyciu szablonow.

Gość Lola234
To ładniutko pewnie:)

Gość majsterklepka
walnij jakieś fajne oświetlenie..;)niedługo jesień, więc dodatkowe światło się przyda...np.przy łóżku albo stole albo biurku 🌻

Gość Remoncik
Mi sie podoba :) Wiec akurat tego nie chcialabym zmieniac. :)

Gość Remoncik
Oswietlenie tez zmienialam w zeszlym roku :(

Gość majsterklepka
kwiatuszki dokup...;)..albo akwarium sobie zrób....tylko do tego to trzeba stelarz-najlepiej metalowy - albo mocny stół.... no i trzeba wiedziec jakie ryby w jakiej wodzie, cieplej czy zimnej lubia być...

Gość majsterklepka
mozesz zrobic sobie dodatkowe półeczki na kawitki-zeby Ci zwisało albo się pięło po pokoju....

Gość majsterklepka
mozna skrocic zaslonki zeby mniej miejsca zajmowaly ;)...albo zastapic je roletami...

Gość Remoncik
Z kwiatkami to bardzo fajny pomysl - mam tylko jednego w pokoju, chyba jutro wybiore sie na zakupy :) A odnosnie rybek to kiedys juz mialam i nawzajem sie zjadaly :( - w sklepie pwiedzili ze moga byc razem w akwarium, a one walczyly i na koniec zostala tylko jedna :(

Gość majsterklepka
wlasnie kurcze z tymi rybkami to trzeba miec rozeznanie - chyba danio malabarski moze byc ze skalarami tylko on skubany lubi sobie wyskakiwa c :P.... a gupikowa zzera swoje male po porodzie wiec trzeba odlawiać od razu... co do kwiatuszkow to zwroc uwage czy masz jasny pokoj, bo paprotka lubi np.od północy i nie mozna jej trącać i podobno nie trzyma się tam gdzie ktoś choruje :(

Gość Remoncik
Mam pokoj od strony zachodniej i jest raczej ciemno... Jesli mozna to prosze o pmoc jakie kwiatki by do niego pasowaly :)

Gość majsterklepka
jak masz pieniadze to mozesz zrobic szafe scienna taka z jezdzacymi drzwiami - poszukaj na forach budowlanych informacji - tam mozna sie duzo dowiedziec i wcale komandor albo stanley nie sa najlepsze, bo duzo kosztują..tylko ze stolarze maja zajete terminy wiec albo sama zrobic jak ma ci kto przywiezc drzwi albo musisz zaklepac sobie termin...

Gość majsterklepka
bluszcz lubi ciemniejsze swiatlo, ale tez nie zawsze te marketowe bluszcze sie trzymaja :o...w marketach sa takie ksiazeczki o hodowli kwiatow a na kafe jest caly topik o tym, wiec poczytaj sobie... aloes rosnie mi tez dobrze wszedzie i scindapsus też sie pnie tylko jemu potrzeba drabinkę chyba ze chcesz zeby Ci wisiał...

Gość Remoncik
Niestety nie mam zbyt duzo pieniedzy :(

Gość majsterklepka
w sumie jak masz juz meble to bez sensu wydawac na szafę, ale jesli malowanie bylo dawno to warto odświezyc ścany i pomyc co się da (karnisz też)... pomyj tez lampy i wypierz narzutę ..;) mozesz kupic sobie jakies zapachowe poutpourri -chyba ta to sie nazywa -takie zapachowe suszki sprzedawane w sklepach i perfumeriach... mozesz powyrzucac niepotrzebne rzeczy

Gość majsterklepka
z kwiatkow oprocz aloesa, scindapsusa, bluszcza, fikusa, fiolka alpejskiego (on tez nie lubi zaru slonca) to mozna jeszcze kupic yukkę, dracenę i popatrz w sklepie ogrodniczym co jest, bo tam najlepiej kupować kwiatki ...

to ja się dopiszę, bo uwielbiam aranżacje wnętrz :) do autorki - jakie maszmeble/tapicerkę w pokoju? duży masz pokój? jaki rodzaj podłogi i czy masz dywan?

Gość Remoncik
Pokoj mam dosc duzy, na podlodze mam panele a na to dywan, meble mają kolor jesionu.

Gość majsterklepka
drzwi moze zrób papierem ściernym o pomaluj jesli sa znieszczone...aha i przedtem umyj of kors :D

Gość majsterklepka
mozesz w ogóle pomalowac okna, tylko ze tu też wypadaloby wyrownac powierzchnie drewniane-jesli masz drewniane- i dopiero malować.. mozesz sprawdzic czy okna sa szczelne..

Gość majsterklepka
a tak szczerze mowiac, to skoro juz odświeżasz to najwięcej uwagi bym zwrocila na funkcjonalnosc pokoju - zeby bylo miesce na to co trzeba i zeby bylo oswietlenie jakie potrzeba... no i te kwiatuszki😭