Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze ciezarna

czy dzidzius przed samym porodem zachowuje sie jakos inaczej?

Polecane posty

Gość jeszcze ciezarna

czy po ruchach dzidziusia mozna sie zorientowac ze porod tuz tuz-jestem w 39 tyg i moja mala jest bardzo rozbrykana od 2 dni czy mozna to uznac za zwiastun?

moja Niunia na dwa dni przed porodem bardzo się uspokoiła ..... miałam wrażenie ,że nie rusza się ...spi .... dobrze ,że w tym czasie przebywałam w szpitalu i miałam kontrole KTG bo pewnie z niepoju o te ospałość Julii bym umarła ...

Gość jeszcze ciezarna
u mnie jak na razie to tylko brzuszek twardnieje i myslalam ze ta ruchliwosc dzidzi cos znaczy a tu na to wyglada ze sie musi uspokoic.

U mnie mała się wierciła do samego końca. Nawet leżąc na łóźku porodowym, kiedy miałam juz bardzo mocne skurcze czułam jej ruchy. Mój poród zaczął się od skurczy w poniedziałek cały dzień co 15, 20 min. we wtorek nieregularnie co jakiś czas, w nocy z wtorku na środę co 10 min nad ranem co 5 urodziłam w srodę o 21.30

u mnie dwa tygodnie przed szalala jak wariatka ;) a potem byla cisza i spokoj :) tylko ze ja przenosilam i mialam wywolywany porod 2x wiec moze dlatego tak? Dzidzia przeciez tez sie meczy przy OCT ;/

Gość jeszcze ciezarna
ja mam jeszcze 10 dni do terminu i najchetniej juz bym na porodowke jechala.tak bardzo wyczekuje tych boli-i boje sie ze sobie je w koncu uroje. ;-)

Gość qwertyuuuu
u mnie przed terminem jak sie wiercil przez cala ciaze tak wiercil sie do konca nawet na porodowce. Jedynym zwiastunem porodu bylo to ze juz jestem po terminie. od 11dnia zaczely sie co jakis czas skurcze, ktore przez cala ciaze nie odczuwalam. 13 dnia dokladnie w walentynki urodzialm synka.

mój synek przestał się kręcić przed porodem jakąś dobę, był bardzo spokojniutki i w czasie poród też prawie wcale się nie ruszał. pozdrawiam!

Gość aneta wieden
czyli chyba nie ma reguly czy dzidzi spokojne czy sie wierci, musze sie uzbroic w cierpliwosc i czekac na dalsze zwiastuny