pyzia syzia 0 Napisano Sierpień 4, 2007 Nie mam przy sobie opakowania yasmine,a chciałabym wiedzieć, jakie są między nimi różnice i jak one mogą wpłynąć na organizm. Może ktoś wie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnianka 0 Napisano Sierpień 4, 2007 Skład yasminu: 0,03 mg estrogenu i 3,00 mg gestagenu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pyzia syzia 0 Napisano Sierpień 4, 2007 cilest: norgestimatum 0,250 mg ethinyloestradiolum 0,035 mg Czyli jak rozumiem yasmine ma ciut więcej progesteronu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pyzia syzia 0 Napisano Sierpień 4, 2007 czyli co ma większe stężenie? Bo na cileście to jest tak napisane że tylko się domyślam z nazw co jest estradiolem a co estrogenem czy progestagenem- nawet tego dokładnie nie wiem. Jednym słowem- co ma mniejszą ilość hormonów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cilest ma Napisano Sierpień 4, 2007 0,250 mg norgestimatum 0,035 ethinyloestradiolum Z tego wynika, że teoretycznie Cilest ma mniej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pyzia syzia 0 Napisano Sierpień 4, 2007 :( A ja myślałam, że przepisano mi coś lżejszego, bo już mam dosyć tych piguł wszystkich trochę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cilest ma Napisano Sierpień 4, 2007 O yasmin słyszałam coś takiego, że ona nie gromadzi wody w organizmie, więc się nie "puchnie", nie bolą piersi itp. Może z tego względu uważa się je za lżejsze, nie mam pojęcia, ważne żebyś się dobrze czuła :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pyzia syzia 0 Napisano Sierpień 4, 2007 chodzi mi właśnie o to, żeby już nie puchnąć, nie mieć dołków, huśtawek nastrojów itd. Mam nadzieję, że yasmine mi posłużą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach