Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Muminka*

jedzienie a wypryski

Polecane posty

Gość deborahh
przede wszytskim czekolada, chipsy, gazowane napoje typu cola, ostre jedzenie.... słodycze i fastfoody czyli wszytsko co niezdrowe;) cera odzwierciedla w penwym stopniu stan anszego organizmu;) nie zawsze tak jest alle dosc czesto...

Gość tez slyszalam ze czekolada
ma jakis skladnik ktory powoduje powstawanie pryszczy

Gość deborahh
banany, pomidory, wszytsko co zawiera witamine E i A i C...:)

Gość i morele tez poprawiaja
wyglad cery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość deborahh
kazdy dermatolog w pierwszym rzędzie wymiena czekoladę właśnie:(

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
mleko z cukrem podobno

Gość deborahh
morele i marchewka bo maja karoten a to bardzo dobrze dla cery...;) ogólnie warzywa i owocki:) zawierajace witaminki

Gość deborahh
brokuły, sałąta... kiełki przenicy, takze oleje słonecznikowe luvb sojowe, oliwa z oliwek, pestki dyni i slonecznika, i czytalam ze tez warto buraczki jesc

Gość deborahh
no problem:)

Kiedyś oglądałam program dotyczący obalania pewnych mitów i w nim właśnie badano zależność powstawania pryszczy od jedzenia czekolady. No i im wyszło, że jedno z drugim nie ma ze sobą związku... ALE! to był program na MTV więc myśle, że należy te wyniki traktować z przymrużeniem oka. Niestety. Ja po czekoladzie raczej nie mam wyprysków, co innego po alkoholu... [spożytego w większych ilościach + niezdrowe przekąski :/]. Niemniej jednak, wydaje mi sie że spożywać można wszystko - byle z umiarem :d.

Gość zopppie
mysle ze dobry sposob to odiwedzenie profesjonalnej kosmetyczki, np w Denique

Gość mleko mleczne okropne
mi daja wypryski wszystkie produkty ktore maja krowie mleko. tzn: mleko jogurt czekolada cukierki ktore maja mleko no i cokolwiek co ma mleko, po prostu czytam i jak cos ma mleko to nie jem moge zjesc pol woru cukru i nie dostaje wypryskow, moge zjesc pol kilo miesa tlustego i nie mam wypryskow. Zjem 2 kosteczki czekolady albo jogurt I na nastepny dzien pory skory twarzy mi sie wypelniaja bialym tluszczem tak bardzo ze moge scisnac I takie sznureczki bialego tluszczu wychodza, a jak nie moga wyjsc albo sa glebiej to pryszcz. jak przestalem melczne rzeczy jesc to mialem 3 pryszcze przez ostatnie 10 lat. (moje zdrowie jest bardzo dobre I ogolnie prawie wcale nie choruje)