Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baallbinkaa

PROSZĘ o pomoc - chodzi o świadka na ślubie

Polecane posty

Gość baallbinkaa

1. Czy zanim zapytam czy ktoś zechce zostać świadkiem to powinnam się zapytać czy wogole pójdzie na ślub? 2. Powinniśmy pytać w naszym imieniu czy ja w swoim?

Gość mmnn
1. Raczej nie. 2. Raczej w imieniu obojga, przecież będzie świadkiem Waszym a nie tylko Twoim, tzn. Twego lubego też to dotyczy.

Gość zapytaj czy zostanie
waszym świadkiem- to chyba oczywiste, że jak zostanie świadkiem to i pójdzie na ślub.

Gość baallbinkaa
Nie wiem czemu ale mam stracha, próbuje sobie jakoś ułożyś jakieś słowa w głowie ;) musiałam wziążć wujka bo nie mam nikogo innego. Narzeczony ma siostre.

Gość mmnn
No to co, że wujek. Świadek to świadek :) zapytaj się w imieniu obojga.

Gość baallbinkaa
No to, że tak znamy siebo sieznamy, widujemy pare razy w roku max, na jakiś np. uodzinach u rodzinki i tle. A tu nagle wyskocze z hasłem żeby został świadkiem hihi.

Gość baallbinkaa
ślub w październiku, konkordatowy. Już myśleliśmy nad różnymi opcjami ale wyszło na wujka. Chcieliśmy kuzynkę narzeczonego z jej mężem - był u nich świadkiem, ale siostrze bardzo zależało, zawsze liczyła na to, że będzie naszym świadkiem. A jej chłopaka - nie ma nikogo, będzie z kolegą którego nie znamy więc wiadomo.

Gość mmnn
W takiej sytuacji lepszy rzadko widywany wujek niż całkiem obca osoba. Najlepiej idźcie do niego oboje.