Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piecze brzuszek

Ciągle mnie piecze żołądek

Polecane posty

Gość piecze brzuszek

to raczej nie zgaga, bo przełyk nie boli ciągle tylko boli żołądek, piecze, jest mi niedobrze, odbija mi się powietrzem biorę dwa ranigasty dziennie, a można jeden, co robić? nie chcę gastroskopii

Gość ale jesteś
może masz wrzody

Gość piecze brzuszek
a jeśli tak to co robić? próbuję stosować dietę, nie mogę pić kawy, bo mi rozwala z bólu, nie jem cytrusów, ograniczam smażone, nie piję wódy, palę rzadko i słabe fajki, czy to w ogóle można wyleczyć? czym różni się wrzód od nadżerki jeśli chodzi o objawy?

Jeśli masz wrzody ,ranigast ci nie pomoże.Lepszy jest Gasec .Trzeba tez do tego dodać Metronidazol żeby zlikwidować bakterie.Jeśli nie chcesz gastroskopii kup w aptece test wykrywający Helikobacter-to kosztuje jakieś 35-40zł.Jeśli wyjdzie pozytywnie idż do lekaeza i niech ci wypisze leki.Nie zostawiaj tego tak bo będzie coraz gorzej.Powodzenia

Gość piecze brzuszek
w pytę, robiłam ten test, wyszedł negatywnie, ale słyszałam, że on może się mylić :( mój ojciec ma helicobacter i wrzody

więc niestety albo pójdziesz do lekarza albo.....no właśnie co? nawet jeśli masz tylko nieżyt żołądka to samo nie przejdzie. Musisz trzymać dietę,dietę i jeszcze raz dietę.Spróbój pić siemię lniane,nie bierz za dużo Ranigastu bo nie pomaga,spróbój zioła.