Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamyszenka

prezent na chrzest dla chłopczyka

Polecane posty

Gość kamyszenka

będę chrzestną za nie cały miesiąc u bliskiej kuzynki. maluszek będzie miał nie całe 2 miesiące. co można mu kupić żeby było praktycznie a za razem była pamiątka na całe życie malucha .... proszę pomóżcie

ja jestem mama 2miesiecznego chlopczyka i za kilka tyg tez go chrzcimy wiec moze wypowiem sie w tym temacie. ciezko pogodzic praktycznosc i pamiatke na cale zycie. jesli idzie o pamiatke to wiem ze w modzie sa srebrne lyzeczki gruchawki czy smoczki szkatulki. z tych wsyzstkich rzeczy jedynie lyzeczka mi sie podoba. jestem jednak zwolenniczka kupienia ladnej kartki - pamiatki chrztu swietego (sa w ksiegarniach diecezjalnych i mniejsze i wieksze) i np jakiejs zabawki edukacyjnej. jesli malec nie ma to moze byc mata albo lezaczek bujaczek. jesli masz duzo kasy to np hustawka samobujajaca tez bedzie super prezentem. warto zapytac rodzicow co akurat potrzebuja bo np u nas maly juz wszystkie takie rzeczy ma. aha nie wiem jak w twoich rejonach ale u nas jest zwyczaj ze matka chrzestna ubiera dziecko do chrztu (tzn kupuje mu ubranko) a chrzestny kupuje swiece i biala szate. ps. tylko nie kupuj lancuszka z krzyzykiem. moze to przesad (ze to krzyz na droge i ciezkie zycie) ale ja bym nie chciala zeby moj synek takowy prezent dostal

Gość jusiek
mój synek dostał od chrzestnei sliczną srebrną łyżeczkę myslę,że to bardzo dobry prezent i pamiątka na całe życie. Chociaż smoczki też są bardzo fajne

Gość kamyszenka
pomysł srebrnych łyżeczek bardzo mi sie podoba, a oprócz tego jako matka chrzestna, mogę dokupić żeby nie było zbyt skromnie ale i nie za bogato?

kamyszenka taka lyzeczka to wydatek minimum 150zl (z grawerowaniem bo tam jest miejsce na wpisanie imienia, daty i godziny urodzin, wagi i dlugosci maluszka) dla mnie to b.duzo jak za taka pamiatke ktora bedzie tylko lezala. nie wiem ile u was daja chrzestni ale jak dla mnie to taki prezent to juz max.

Gość kamyszenka
to muszę kombinować z rzeczy użytecznych ... tylko co ??

kamyszenka wszyustko zalezy od twoich mozliwosci finansowych. a moze rodzice maja dom i chcieliby lozeczko turystyczne/kojec dostac? dla mnie to super rozwiazanie jak sie mieszka w pietrowym domu czy tez duzo sie wyjezdza. rownie dobrze mozesz kupic fotelik samochodowy taki 0-18kg czy 9-25 (moi znajomi np to chcieli od chrzestnego) ale moim zdaniem pokombinuj z zabawkami edukacyjnymi.

Gość kamyszenka
Aneczka1979 dzięki za rade teraz będę kombinować

Gość hania_30
Jesli bedziesz chrzestna to wydaje mi sie,ze bardziej wypada Ci kupic cos pamiatkowego niz zabawke edukacyjna, ktora bedziesz miala okazje kupowac przy urodzinach. Z pamiatkowych rzeczy tak ja pisaly poprzedniczki moga byc te lyzeczki z grawerunkiem, lancuszek z medalikiem-tez z grawerunkiem-moze cos wyszperasz jeszcze u jubilera. mnie np bardzo podobaja sie srebrne ikony(,sa w roznych rozmiarach,od malutkie przez srednie po wieksze i przedzialach cenowych-u jubilerow)z wizerunkiem matki boskiej trzymajacej na rekach malego jezusa. to tez fajny prezencik od chrzetsnej.

Gość kamyszenka
hania_30 dziękuje Ci za rade i chyba rak zrobię ;-)