Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam was

Kto miał wycinane migdałki??? Udzielcie informacji.

Polecane posty

Gość pytam was

Proszę o informacje w tym temacie, jak długo może utrzymywać się ból ucha, zmieniona mowa itp.Za wszelkie informacje dziekuję.

Gość bólu
ucha nie miałam i trudności z mową też nie ...

Gość ja mialam usuwane
ale nie mialam bolu ucha ani trudnosci z mowa :) nie taki diabel straszny jak go maluja

Gość kot killer
ucho mnie nie bolala mowic nie moglam za bardzoe 2 dni. plulam krwia i kaszlalam ale ja mialam robione z 12 lat temu wiec chyba teraz jest lepiej. samo wycinanie masakra. do krzesla mnie przywiazali znieczulili jakims aerozolem, potem kleszcze do gardla. nie wycinaja tylko wyrywaja jak zeba. no ale takiego sredniowiecza to juz chyba nie ma teraz

Gość pytam was
A ja czuję jeszcze lekki ból ucha prawego i ciężko mi do końca wymówić słowa z literą "ch" lub inne. Czy tak może być i jak długo to jeszcze będzie???

Gość pytam was
Pomóżcie mi proszę.

Gość pytam was
Czy ktoś może mi pomóc???

Gość pytam was
niech ktos mi pomże :(

ucho mnie trochę bolało, ale to minie. problemu z mową też nie miałam, ale głos wydawał mi się obcy :) nie mogłam się do niego przyzwyczaić:)

Gość ja miałam
wycinane migdałki rok temu, ze znieczuleniem ogólnym. Obudziłam się już po zabiegu, ucho mnie nie bolało, same gardło też nie za bardzo :D Mówić zaczęłam w dniu, w którym miałam zabieg wieczorem. W sumie bardzo lekko to przeszłam, następnego dnia po zabiegu już chciałam uciekać do domu, ale musiałam odleżeć swoje :( Lekarze się pytali czy bardzo boli, a mnie tylko troszeczkę bolało, ale żeby już nie dopytywali się, to dla świętego spokoju prosiłam o coś przeciwbólowego ;) W sumie lekko to przeszłam :)

Gość pytam was
Ale czy moje objawy są normalne????? Czy ktoś wie??????

Gość pytam was
Czy to minie?????????????

Gość pytam was
3 tygodnie temu i bardzo się martwię, że ta mowa i ten ból ucha (który nie jest bardzo mocny ale jest) to nie jest coś normalnego :(

Gość PONAWIAM TEAMT
Proszę o informacje w tym temacie, jak długo może utrzymywać się ból ucha, zmieniona mowa itp.Za wszelkie informacje dziekuję.

Gość bodzia
ponad 3 tygodnie temu mialam wycinane migdalki do dzisiaj mnie boli gardlo mialam potworny bol uszu przez ponad 2 tygodnie ,teraz pobolewaja mnie ale jest to juz slaby bol Glos mi sie troche zmienil ale mi to nie przeszkadza Widzisz kazdy przechodzi inaczej bol jest mniej lub bardziej intensywny mija szybko albo moze utrzymywac sie dlugo

Gość ponawiam temat
Tzn. że jeśli mnie boli jeszcze ucho i nie dokońca dobrze wymawiam słowa to jest to normalne i nie mam sie czym przejmować?????

Gość ponawiam temat

Gość pytam was
I znów ja.

Gość ytam was
ytam was I znów ja.

ucho mnie nie bolalo co jedynie gardlo . trudno bylo pic zalecane przez lekarza lekarstwa a co dopiero jest :) a mowa mi sie calkowicie zmienila gdyz przed zabiegiem mialam baaaaaaardzo duze migdalki ktore w jakis sposob zniekształcaly mi wymowe. Teraz jestem juz 3 lata po zabiegu i jak dotad nie mam juz problemow z angina :):)

a ja mam pytanie do autorki i innych dziewczyn. Jak duze musza byc migdalki, zeby je wycinac. Ja mam b. często zapalenie gardla, ale moje migdalki nie sa jakies bardzo duże, choc przyznam, ze te ciągłe choroby strasznie utrudniaja mi zycie: musze brac L4 w pracy i w ogóle. Zastanawiam sie czy w ogóle je wycinac.

Gość mikii009
Nie wiem jak duże muszą być by je wyciąć,ale jeśli chorujesz co po chwile nie zastanawiaj się nad ich usunięciem. Ja poszłam na zabieg kilka lat temu , chorowałam co 2 tygodnie to było tak uciążliwe że zdecydowałam się na usunięcie.Fakt bolało mnie podczas usuwania i po ale teraz mam święty spokój z chorobami i rzadko choruję na anginę i itp