Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczka_dziwaczka cała w buracz

czy będąc w ciąży można farbować włosy???

Polecane posty

Takie pytanie dla zorientownych...

Dzięki za odpowiedź :)Czyli bez problemu mozna obojętnie w którym sie jest miesiącu??Bo czytałam gdzieś kiedyś,że nie wolno,bo jakieś związki chemiczne z farby przenikają do łożyska i to szkodzi dziecku..

Gość hania_30
mozna farbowac wlosy bedac w ciazy, bo nowoczesne farby nie zawieraja amoniaku i takiej ilosci substancji, ktora moglaby po przeniknieciu do wew.zaszkodzic dziecku. niemniej jednak odradza sie farbowanie wlosow w pierwszym trymestrze.

Gość myszka trzeba najpierw
urodzic zeby sie wypowiadac

Gość saska
ja farbowalam tydzien przed porodem

jeśli sie boisz farbować włosy farbą , polecam henne do wlosów (tylko, że nie ma wszystkich kolorków)

Gość Po co ryzykować
No pewnie, przecież producentom zależy, by ich farby sprzedawały się na okrągło, więc jakże mogą być niebezpieczne dla kobiet w ciąży.. Przeciez włos to "odpadek", do niego nic nie przenika, a nawet jak przenika, to przecież daleka droga z głowy do brzucha.Maluch będzie zdrowiutki! A zatem zastanówmy się dlaczego w pierwszym trymestrze nie zaleca się farbowania?? hmmm Może dlatego, że wtedy kształtują się wszystkie narządy dziecka (w dalszych dwóch trymestrach dziecko tylko rośnie) i związki chemiczne obecne w farbie mogłyby zaburzyć ten proces.. czyli wniosek taki, że jednak coś się przedostaje do dziecka, inaczej nie byłoby żadnego zakazu stosowania w jakimkolwiek trymestrze ciąży. Czy ktos slyszal, ze zmeczenie i kapryśność to mogą być objawy zanieczyszczonego organizmu?? A pierwiastki śladowe? Przecież nasz organizm wszystko zatrzymuje, to nie jest tak, że jak zmyje farbę to wracam do stanu sprzed farbowania.. Kto mi zagwarantuje, że jakieś śladowe ilości niebezpiecznych związków obecnych w farbach nie przeniknęły do mojego organizmu?! Producent?? Kobieca próżność we wszystko uwierzy..

można!!! włosy są jak paznokcie, to co wystaje jest martwą częścią, jakby było żywe i ukrwione to wtedy bo coś do nich przeniknąć do organizmu. lakier do paznokci nie przenika do organizmu, i spokojnie farba też. możesz spokojnie farbować, ja też tak robiłam i miałam tipsy jakiś czas a jak nie miałam to malowałam paznokcie. spokojnie nic się nie stanie. to że w ciąży to nie znaczy zaraz wypłoch ;)

po co ryzykować - bzdur nie opowiadaj. najlepiej to nic nie robić i powietrza w ciąży też nie wdychać bo zanieczyszczone.... ech bez przesady, do wszystkiego z rozsądkiem.

Ja nie farbowałam ...... zapytaj swojej gin....... smród farby mnie odrzucał na tyle skutecznie ,że nie miałam odwagi ..

Gość FrogiPo co ryzykować
Tak, tylko włosy na glowie wyrastają ze skóry, która, idąc Twoim tokiem rozumowania, jest żywa, bo np. ukrwiona:-) Więc w jaki sposób chcesz oddzielić farbę od skóry, która chłonie wszystko? Bo przecież gdyby nie chłonęła to moglibyśmy wyrzucić wszelkie balsamy do kosza. Poza tym nie porównuj paznokci do włosów, bo lakier nie zmienia koloru paznokcia i pod nim paznokieć ma dalej swój naturalny kolor. Natomiast włos nie!Farby nie zmyjesz jak lakieru.

Gość Doradczynka
Moża, ale dziecko urodzi się z zafarbowanymi włosami, więc lepiej postarajcie się o dobry dobór koloru jak już chcecie farbować włosy.

Gość ja farbowalam chyba z 3 razy
i malemu nic nie jest.....ale farba delikatna, dobrana przez fryzjera a maly mozecie sie smiac ale wlosy ma takie wlasnie jak mam farbowane :) ale to pewnie przypadek w przesady nie wierze :P