Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M*o*n*i*s*i*a

przemywanie twarzy sokiem z cytryny

Polecane posty

Gość M*o*n*i*s*i*a

mam pytanie bo przemywam twarz sokiem z cytryny i widze efekty dzala sciagajaco a mam tradzik i wlasnie czy ile razy dziennie mozna stsostowac taki tonik? jesli ktos tez tak robi prosze o udzielenie rady czy to jest wogole dobre

Ja też mam skórę trądzikową i używałam takiego toniku. Z tymże, po przemyciu twarzy wklepywałam w nią, na mokro, kremik typu Nivea. Nic złego mi ze skórą nie porobił:)

Rozcieńcz go wodą. Wtedy bedzie delikatniejszy. Bo, fakt, że wszystko zależy od skóry...każda reaguje inaczej...

Gość M*o*n*i*s*i*a
tak zrobie, a pomógł ci cos taki tonik?

Trudno powiedzieć, bo równocześnie z nim zaczęłam stosować drożdżową terapię antytrądzikową i to chyba ona zaczęła mi pomagać:) Ale cytryna, po jakimś czasie, rozjaśnia wągry:)

Landrynka_truskavkova -> właśnie dlatego lepiej rozcieńczyć:) ja mam cerę mieszaną, ale i tak troszkę rozcieńczałam.

Gość M*o*n*i*s*i*a
to wogole pomaga cos ten tonik :(

M*o*n*i*s*i*a -> ale na co dokładnie on ma Ci pomóc? Tonik służy po to, aby odświeżyć i oczyścić twarz. Sok z cytryny rozjaśni troszkę wągry. Tak jak sok z ogórka rozjasnia przebarwienia:)

Gość M*o*n*i*s*i*a
nie wiem juz co robic jak leczyc ten tradzik :( a ty co stosujesz? mialam juz ladna cere a tu okres i od nowa mnie wysypalo :( zalamka

cytryna pomimo,że kwaśna ,ma działanie zasadowe walczy z bakteriami, ale również wybiela i rozjaśnia

Gość M*o*n*i*s*i*a
co proponujecie z domowych sposobow jeszcze ta tradzik ?

Mnie też przed okresem wysypuje...czyli właśnie teraz;/ ja stosuję kurację mojego wujka:D ale dopiero ok. 1,5 tyg. , więc nie mogę powiedzieć czy na 100% działa. A robię to tak, że łyżeczkę drożdży z łyżeczką cukru rozgniatam i zalewam zimnym mlekiem. Drożdże sobie fermentują i po ok. godzinie wypijam to świństwo...chociaż można się przyzwyczaić:) Jak już skończy mi się okres, to napiszę, czy działa:)

Gość M*o*n*i*s*i*a
ja tez wlasnie mam okres :) ale wlasnie na okres to najwiecej wysypuje ale czemu tak ? nie mozna temu jakos zaradzic... bo tak co miesiac to tragedia :(

Ja próbuje...na razie wyskoczył mi tylko jeden większy, ale już sobie z nim poradziłam...mam nadzieję, że jutro nie znajdę nic nowego;/

Gość M*o*n*i*s*i*a
a oprocz tego to co stostujesz na twarz ? i ile masz latek :)

16. Teraz myję twarz mydłem siarkowym(wszystkie żele itp świństwa oczyszczające tylko mi zaszkodziły. Godna plolecenia jest tylko Witaminowa terapia matująca Soraya-maseczka.), potem wklepuję kremik. Piję te drożdże z mlekiem. I ok. dwa razy w tyg. robię maseczkę drożdżową. Zamierzam też wypróbować maseczkę z białka i cytryny...podobno doskonale matuje i też działa na wągry:) Ogólnie jestem zwolennikiem domowych sposobów, bo w kosmetykach jest tyle chemii, że...;/

Gość M*o*n*i*s*i*a
ooo masz tyle latek co ja :) to fajnie ja tak samo jestem zwolenniczka domowych sposobow odstawilam zele itd bo tak jak piszesz pogarszaja stan cery ja pije zielona herbate i bratka i rowerek albo bieganie wieczorami i cera jest lepsza i nie jem takich ostrych i sztucznych rzeczy

Gość M*o*n*i*s*i*a
mylam mydlem siarkowym no ale jakos za bardzo mi wysuszylo twarz i przezucilam sie na szare i jest ok

Hehe...fajnie:) Mi mydło siarkowe nie wysusza tylko, jeśli użyję kremiku:) Racja, zdrowa dieta to podstawa. Staram się pić dziennie ponad 2l wody mineralnej i to też pomaga. Jak przestałam na jakiś czas, to i wągry stały się bardziej widoczne i ogólny stan cery;/

Gość M*o*n*i*s*i*a
ja tez bede uzywac siarkowego na zmiane z szarym a teraz pije wode mineralna i sok z cytryny i tak samo wode mineralana codziennie i mysle ze cos sie poprawi :)

Gość M*o*n*i*s*i*a
a co do twarzy to nie dotykam :) bo jeszcze gorzej sie robi tylko zeby przy okresie nie powstawaly nowe krostki :( ale coz

Życzę Ci tego:) Sobie zresztą też:D A tak na marginesie, ja na pryszcze używam punktowo maści cynkowej. Działa super, ale może Ty masz jakiś inny, jeszcze lepszy sposób?

Gość M*o*n*i*s*i*a
mam krem i tylko jego uzywam i pomaga i tak samo jak ty maseczka z drozdzy :)

Gość M*o*n*i*s*i*a
kwasek cytrynowy to nie tylko sok z cytryny z woda dziala oczyszczajaco i przy okazji witaminki :)

A cha...no cóż, mam nadzieję, że zanim zacznie się rok szkolny będę już panowała nad tą moją buźką:D

Gość M*o*n*i*s*i*a
ja tak samo mam taka nadzieje dlatego przez wakacje chce troche sie wziasc za siebie :) i tak samo odchudzanie troszke :) mysle ze bedzie dobrze damy sobie rade :) pisz co i jak :) i jakie postepy ja teraz tylko domowe sposoby stosuje i ten kremik :)

Powiem Ci, co z tymi drożdżami do picia...matko, jak pomoże, to normalnie piwo wujkowi postawie:D Co tam piwo, dwa!:D Jak się nie odchudzam...i tak mam lekką niedowagę, ale ćwiczę codziennie:) Jak coś to możesz pisać na mój e-mail:)