Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała krwinka

Czy ktoś z was oddał kiedyś honorowo krew?

Polecane posty

Gość biała krwinka

Gość Honorowa Dawczyni
Ja oddaję od 18 roku zycia, czyli już 5 lat :D

Gość Chcialem kilka razy ...
ale zawsze byly jakies przeciwskazania ... a to ze katar, a to ze bylem chory 2 tygodnie przed poborem itd. ...

Gość tylko jedną czekoladę
czy więcej?

Gość tylko jedną czekoladę
aż 8?:D Fajnie, ja też się zastanawiam czy nie oddawać...ale nie z powodu czekolad, oczywiście;)

Gość jak zaczniesz to musisz
juz do konca zycia

\" jak zaczniesz to musisz juz do konca zycia \" ilość czekolad i innych "podarków" zależy od tego co oddajesz (pełną krew, płytki, osocze itp.)

ja zawsze chcialam oddać, ale boje się że zemdleje bo na widok krwi i igieł robi mi się słabo:( czy pobieranie krwii boli? może sie wkońcu zdecyduje...

Mój mężczyzna oddaje krew od roku. To prawda- jak ktos zacznie oddawac krew to oddaje juz do konca zycia ... I nie tylko z powodu sumienia i checi pomocy ale rowniez z powodu zwiekszonej produkcji krwi. :):)

Tez chcialabym oddac ale jak tylko uslyszalam o tych grubych iglach itp to zrobilo mi sie slabo. Nie robie z siebie zadnej glupawej panienki ktora jest tak delikatna ze mdleje, ale bardziej przeraza mnie widok wkluwanej igly niz krew :P

Gość Chcialem kilka razy ...
" jak zaczniesz to musisz juz do konca zycia " Największy stereotyp jaki istnieje przy honorowym krwiodastwie ... mozesz raz oddac i good bye ...

bardzo chętnie bo sama kiedyś \"korzystałam\" z pomocy innych ale niestety nie mogę. :(

Gość jak zaczniesz to musisz
raz - ok, ale jak wiecej - juz musisz, bo PRODUKCJA KRIW ZWIEKSZA SIE - czas sie dowiedziec czym grozi nieoddawanie krwi po regularnym oddwaniu

Gość salinger
E tam, ja też kiedyś miałam awersje do igieł, nie wspominając już o strzykawkach pełnych krwi... brrr... ale przemogłam się i... jestem z siebie dumna. Co z tego, że nie mogli znaleźć odpowiedniej żyły, a później o mało nie zemdlałam ;) nie da się opisać uczucia, jakie się rodzi, kiedy widzisz worek wypełniony Twoją krwią, i wiesz, że ta krew komuś pomoże. Cudo wprost ;]

no właśnie, niestety tak często jest, że wiemy co to znaczy potrzebować krwi a nie możemy się odwdzięczyć :(

Gość AB Rh-
ja miałam opory bo się bałam, a jak już się zdecydowałam, poszłam z całą paczką to tylko mój chłopak na fotelu wylądował, ja miałam niską hemoglobinę (chyba o to chodziło?), koleżanka bierze coś na przyrost mięśni (bleee), druga miała pępek przekłuwany itp... także nie tak łatwo oddać krew, a szkoda bo bardzo chciałam pomóc :(

Gość AB Rh-
ja miałam opory bo się bałam, a jak już się zdecydowałam, poszłam z całą paczką to tylko mój chłopak na fotelu wylądował, ja miałam niską hemoglobinę (chyba o to chodziło?), koleżanka bierze coś na przyrost mięśni (bleee), druga miała pępek przekłuwany itp... także nie tak łatwo oddać krew, a szkoda bo bardzo chciałam pomóc :(

Gość mój mąż
też miał oddać ale nie mógł, a wy dlaczego nie możecie?

A gdzie się oddaje krew? W szpitalach, czy jakiś instytucjach typu pck?

Gość mój mąż
ma nadpłytkowość