Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starajaca

metoda Wójcika a płeć dziecka

Polecane posty

Gość starajaca

mam pytanie do osob,ktorym udalo sie zaplanowac plec dziecka opierajac sie na metodzie Wojcika, czyli 2-3 dni przed owu dziewczynka, w owulację chlopak

Gość starajaca
chce zaplanowac i czytalam wlasnie o tej metodzie. Tylko problem moze byc z zaplanowaniem owulacji, bo ja chcialabym dzieczynkę. A Tobie jak się udalo, stosowalas jakieś metody?

tez marze o dziewczynce...tylko nie mam pojecia jak ja \"zmajstrowac\"! ;-)

Gość minik
my chcielimys chlopca i mamy :) ale u nas jest o tyle latwiej ze czuje kiedy msm owulacje i jeszcze gin mi to potwierdzil na usg, jak bylam u niego powiedzial ze jutro powinna nastapic i faktycznie nst dnia czulam okropny bol-zawsze go czuje no i udalo sie po 8 miesiacach staran moja kolezanka kochala sie co 2 dzien i tez ma synka, szwagierka kochala sie codzinnie i tez ma synka- wszystkie chcialysmy chlopca ;) wydaje mi sie , ze nalezy kochac sie w fazie sluzu najbardziej plodnego, a przestac kiedy robi sie juz gesty (trzeba obserwowac pare cykli) u mnie taki sluz wystepuje zawsze 16 dnia, czasami 15-tego i mojej kolezance gin mowil zeby kochac sie od ok 12 do 14 dnia cyklu i pozniej juz nie

Gość starająca
no tak to rady na chłopca, a na dziewczynkę tez masz? Gratuluję synka :)

Gość minik
napisalam rady dla dziewczybki nizej wydaje mi sie , ze nalezy kochac sie w fazie sluzu najbardziej plodnego, a przestac kiedy robi sie juz gesty (trzeba obserwowac pare cykli) u mnie taki sluz wystepuje zawsze 16 dnia, czasami 15-tego i mojej kolezance gin mowil zeby kochac sie od ok 12 do 14 dnia cyklu i pozniej juz nie

Gość komosa
zeby zaplanowac dzieczynke nalezy kochac sie przed owulacja poniewaz plemniki zenskie zyja dluzej niz plemniki meskie i jest wieksze prawdopodobienstwo ze zanim nastapi owulacja plemniki zenskie juz nie beda zyly

Gość komosa
chodzio mi oto ze plemniki meskie nie beda juz zyly

Nie zawsze ta teoria się sprawdza. Ja byłam na monitoringu owulacji (USG) w piątek , pęcherzyk był dojrzały , staraliśmy się w sobotę i niedzielę , w poniedziale znów USG , pęcherzyk pęknął prawdopodobnie w niedzielę więc nie staraliśmy się już w tym miesiącu i.............córcia.

Gość komosa
trzeba bylo starac sie w piatek :) zadna z metod planowania plci nie daje 100 % pewnosci

Gość komosa
poprostu w tym czasie jest wieksze prawdopodobienstwo poczecia dziewczynki czy chopca ale nigdy nie na pewnosci

Gość rozia fruzia
a ja ciazy nie planowalam i bede miec dziewczynke.i kochalam sie w dniu owulacji wydaje mi sie.

Komosa - ale ja właśnie napisałam że staraliśmy się w środek owulacji czyli teoretycznie 100% chłopak wg. tej metody a jest dziewczynka z czego bardzo się cieszę bo mam teraz parkę. Nie planowałam płci bylo mi obojętne ale u mnie ta metoda nie sprawdziła się , tym bardziej że robiłam USG i jestem pewna kiedy była owulacja. Nie sprawdziły mi się tez te chińskie tablice planowania płci ( wiek a miesiąc poczęcia) Sądzę że to wszystko jest kwestia przypadku i do tego tworzy się teorie.No bo jak to jest np. z bliżniakami jak jest parka????

jeśli chodzi o bliżnieta , to tłumaczyłabym to w ten sposób różne płci są tylko w przypadku 2- jajowych bliżniąt , więc muszą być 2 jajeczka ,które nie muszą pęknąć w jednym czasie tylko najpierw jeden a za 2 dni drugi i w ten sposób są 2 różne płci a jeśli chodzi o jednojajowe to zawsze jest ta sama płeć , bo do jednego jajka dostają się w tym samym czasie 2 plemniki ( w/g metody Wójcika by to się zgadzało )

Gość babuuut
nie działa. Chcieliśmy 2 chłopców a mamy 2 dziewczynki. Żadne diety, żadne obserwacje cyklu nic nie dały.

a u nas zadziałała ta metoda. Chcieliśmy dziewczynkę i mamy. zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu staran.

Gość gość
"a jeśli chodzi o jednojajowe to zawsze jest ta sama płeć , bo do jednego jajka dostają się w tym samym czasie 2 plemniki ( w/g metody Wójcika by to się zgadzało )" Pleciesz głupoty. Przecież bliźnięta jednojajowe przychodzą na świat w wyniku podziału jednej komórki jajowej zapłodnionej przez JEDEN plemnik, a nie dwa.