Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suzanaa

***OCET JABŁKOWY raz jeszcze***

Polecane posty

Gość suzanaa

Poniedziałek 6 sierpnia -> 1.dzien Wlasnie gdzies na kafeterii wyczytalam o odchudajacym/oczysczajacym dzialaniu octu jabłkowego (wazne! tego z naturalnej fermentacji), z tym ze wlasnie nie moge teraz znalezc tego tematu wiec zakaladm nowy. Dlugo dojrzewalam do jego uzycia - ze wzgledu na smak i mozliwe sensjacje kibelkowe. Dzis w pelni siedze w domu wiec rozmieszalam sobie stołowa łyzke octu jablkowego firmy Develey (bo tylko taki byl w moim sklepie) na prawie pelna szklanke wody (chlodniej- nie wiem czy to ma jakies znaczenie) i dodalam troche miodu bo podobno poprawia smak. Wypilam duszkiem. Faktycznie smakowo nie nalezy do najprzyjemniejszych ale dalo sie przezyc. Mialam troche nieprzyjemne uczucie w zoladku ale minelo po kilku minutach. Po uplywie pol godziny zjadlam sniadanie. Zastanawiem sie teraz czy powinnam stosowac ta mieszanke przed kazdym posilkiem czy tylko rano na czczo?? Dodam ze za jakies 10 dni wyjezdzam z chlopakiem nad morze. Moja waga jest calkiem w porzadku ->56/166 ale chcialabym sie pozbyc troche tluszczyku z udek i brzuszka a jestem zbyt leniwa by cwiczyc i troche nie mam na to czasu. Jezdze sporo na rowerze ale to mi jakos nic nie daje. Chce milo wygladac w kostiumie i lekko sie czuc, tyle. Zapraszam do wspolnego pisania i moze nawet stosowania tej kuracji. Bedzie nam na pewno razniej. :)

Gość Lila30
Pije od ponad dwoch tygodni - 2 razy dziennie - rano na czczo i wieczorem. Czasem jeszcze przed obiadem albo po, bo zaczal mi smakowac :-) Pije z ciepla woda, bez miodu. Waga idzie w dol, ale to raczej zasluga diety. Natomiast oczyszcza, bo mi wyskoczylo duzo pryszczy. Sensacji kibelkowych od poczatku zadnych nie mialam, za to moj luby jeszcze nie zdazyl wypic do konca, a juz polecial na kibelek, he he he. Czuje sie po tym occie lepiej, niz przed kuracja. Nie wiem tylko, jak dlugo mozna to pic? Planuje miesiac, a potem zobaczymy. Acha, i plucze po myciu wlosy rozcienczonym octem - pieknie sie blyszcza.

Lila jak rozcieńczasz ten ocet do płukania włosów...musi być jabłkowy, czy może być np.winny? Jak często mozna go stosować i czy zapach długo się utrzymuje? :)

Gość Lila30
Biore lyzke octu na szklanke wody i splukuje wlosy po umyciu. Uzywam ocet jablkowy, winnego nie stosowalam. A zapach utrzymuje sie tylko do czasu, az wlosy wyschna. Mam dluzsze wlosy i nic nie czuje, moj luby tez nie, wiec to nie smierdzi.

Gość Lila30
Acha, i to ponoc zapobiega wypadaniu i pobudza porost. Ale stosuje dopiero od dwoch tygodni, wiec nie wiem, czy tak jest :-)

Gość suzanaa
Wtorek 7.sierpnia -> dzien 2. Wspominajac wczorajszy smak tego specyfiku jakos dzis nie mam ochoty tego pić :/ jakos wczoraj nie zaobserwowalam zebym nie miala apetytu na slodycze + to ze Lila30 pisze ze wyskakuja jakies pryszczole... No nic to dopiero byl pierszy dzien. Ide zatem przygotowac miksture, tym razem sprobuje na letnia wode moze bedzie rozniczka...

Gość hhhdhdhjdf
To ile razy bedzie jeszcze ten ocet???juz mam nadkwasote:)

Gość suzanaa
Alez to jest niesmaczne Bleeeeeeeeee :( Dzis wyprobowalam patent z zielona herbata - moze troche lepiej niz na sama wode ale i tak... no bez komentarza Musze zakupic slomki - po pierwsze bo slyszalam ze ocet niszczy szkliwo a po drugie moze uda mi sie uniknac tego smaku. Ale koniec narzekania - sama chcialam. Kupilam buteleczke octu 250 ml i zamierzam ja wypic!!

Gość na tłuszczyk na udach
To raczej nie ocet tylko cwiczenia i dieta

Gość suzanaa
Środa 8. sierpnia -> dzień 3. Uswiadomilam sobie ze mniej jem. Po prostu kiedy sobie przypomne smak tej mikstury to odechciewa mi sie najpyszniej wygladajacego żarełka :) wiec jesli nawet ocet nie zadziala w moim przypadku to MŻ na pewno :D A gdzis startuje dodadkowo z rowerkim. Jestem pelan entuzjazmu :)

Gość suzanaa
Czwartek 9.sierpnia - dzień 4. Pije prze slonke - moze idzie wolniej ale prawie nie czuc samku :) Dzis zaczynam tez 8 minute ABS razem z YouTube ale nie wiem czy dam rade bo zawsze przy tym mialam problemy z karkiem ale czego sie nie robi jak sie bardo chce :)

Gość suzanaa
Piątek 7.sierpnia ->dzień 5. A raczej pierwszy bo chromole to. Ten ocet jest obrydliwy Bleeeeee Na sama mysl mnie wzdryga. Juz wole cwicyc dwie godziny niz pić to passkudztwo. A tak w ogole to podoba mi se moje cialko mojemu facetowi tez se podoba :) Akcje a octem uwazam wiec za zakonczona :)