Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

nie moge isc do gina, a chyba musz...co robic?

Polecane posty

nic nie swedzi, nie piecze, nie ma serka... sluz jest normalny (chyba, tzn kolor bialawo-przezroczysty) nie brązowy lub zołty. przeczytalam, ze "Najczęstszym objawem drożdżycy pochwy jest świąd, pieczenie i podrażnienie okolicy pochwy i sromu (także pieczenie przy oddawaniu moczu) oraz charakterystyczne upławy: najczęściej białawe, o konsystencji twarożku (grudki) lub żółtawe. Infekcja grzybicza może także przebiegać bezobjawowo lub ujawniać się jedynie w postaci bólu lub pieczenia podczas stosunku lub po nim." wiec jaki jest moj problem? zapach (ugh!) i bialy nie wiem...krem? na wargach (ale to mam o 7 roku zycia i zawsze traktowalam normalnie, z reszta...wiem, ze ma to wiele dziewczyn od dzicinstwa) co robic?

Gość no tak bo pewnie
Iść do ginekologa

z tym 1 objawem? wlasciwie najgorszym :( wstydze sie...

Gość a co nie myjesz się
??

Gość nie masz co się wstydzić
w końcu to lekarz jak kazdy inny, a sama na włąsną ręke sie nie wyleczysz.... Kobiety zdajcie sobie sprawy, ze nie leczone sprawy ginekologiczne mogą spowodować bezpłodność.....

myje, uzywam wkladek, plynu do higieny intymnej (ale w normalnych ilosiach, bo wiem, ze za duzo nie mozna) od czego zapach, skoro nie ma innych objawow grzybka?

tyle, ze to jest strasznie krepujacy objaw :( nigdy wczesniej nie bylam u ginekologa wiem, ze lekarz widzi takie przypadki prawie, ze codzienne :(

a cos na wlasne reke? teraz nie mam jak isc do gina :(

Gość Prawie_D
skoro masz upławy biale to masz upaprane nimi wargi moze to stad sie bierze...a zapach... coz moze jakas infekcja bakteryjna... pierwsze objawy lub po prostu taka twoja uroda...

Gość marceliona
nie na wlasna reke tylko do gina marsz!!!ja zwlekalam i z malej infekcji potem tak sie porobilo ze pół roku musialam to leczyc i wreszcie jest ok.dlatego teraz jak tylko jakas mala infekcja to ide.bo mam nauczke ze zaniedbalam.nie ma co sie wstydzic

mialam robione badanie krwi i czegos bylo za duzo (monocytow) przeczytalam w internecie, ze to moze byc objawem infekcji bakteryjnej w organizmie bylam u lekarza (nie gina) z tym, ale powiedziala, ze to jeszcze o niuczym nie swiadczy a moze najpierw sprobuje sama? czytalam o tantrum rosa? moze jakies pielegnacyjne srodki, niekoniecznie leki? ja tak bardzo sie wstydze gina :( /jestem mloda osoba/

Gość Prawie_D
to idz do kobiety lekarza, jaki problem :) , tantum rosa nic nie pomoze... tz. mi nie pomogl w ogole...

Gość gasolinera
taki problem, ze nie kazdy lubie rozkraczac sie przed ginekologiem. Sprobuj uzyc czosnku, podobno pomaga

Gość Prawie_D
juz bym wolala isc do ginekologa, kobiety oczywiscie niz sobie czosnek wkladać... ludzie kochani... ile masz lat kobieto,ze tak sie boisz gina...

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
mam 18 lat nie wspołzylam panicznie boje sie gina po tym co przeczytalam tutaj moge isc i poprosci tylko o pomoc w sprawie tego jedynego problemu? jesli lekarz bedzie chcial wy6konac badanie ginekologiczne wziernikiem, reke? ponac dziewic bada sie przed odbyt bron boze nie pojde do faceta (nie ma mowy) choc ponac oni sielepszymi giekologami niz kobiety... ja predzej sie pozygam z wrazenia niz pojde do gina :(

Gość kto ci powiedzial ze dziewice
bada sie przez odbyt? Co za bzdury...

tutaj czytalm wiele wypowiedzi dziewczyn, ktore tak wlasnie byly badane juz mi słabo :o

Gość jak z ciebie mloda osoba
masz 18 lat - jestes dorosla, pelnoletnia, mozesz wyjsc za maz nikogo nie pytajac o zdanie :-P jak najbardziej powinnas isc do lekarza - on widzi codziennie kilkanascie/kilkadzieisat kobiet i naprawde go nic juz nie rusza :-) co do objawow - moze byc grzybica bez serowatych uplawow czy swiadu, nie wszystkie objawy wystepuja zawsze i jednoczesnie, jesli smeirdzi "rybio" i intesywnie to mozesz byc zakazenie rzesistkiem pochwowym - moze plywalas w brudnej wodzie, w miejscach neidozwolonych, korzystalas z publicznej toalety itd

Gość jak z ciebie mloda osoba
Acha- jeszcze jedno, teraz juz rzadko bada sie rpzez odbyt, sa specjalne malutkie wzierniki dla dziewic, badanie rpzez odbyt ztozuje sie gdy blona jest nietypowa np sitkowata (duzo malych otworkow) i nie mozna wprowadzic nawet palca nie uszkadzajace jej. Jesli stosujesz tampony to na 99% bedzie mogl badac przez wziernik

tampon mialam raz i...podziekuje :o wiem, ze jestem pelnoletnia, ale...mimo wszytsko to bedzie dla mnie kreupujące...bardzo krępujące, zrozumcie. to nie jest zapach tzw. sledzia rzadko chodze na basen, kapie sie tylko w sprawdzonych kapieliskach, sikam na malysza (:P) skad to?

Gość sprobuj...
clotrimazolum krem - w aptece bez recepty..moze to pomoze

czosnek pomaga tylko na początek grzybicy...polecam!!!! Jeżeli nie przechodzi to koniecznie do lekarza

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
tylko jak stosowac ten krem? na wargi? czy glebiej? pomozcie :(

maść jest do stosowania zewnętrznego, a wewnętrznie stosuje się tabletki dopochwowe o tej samej nazwie....spróbuj ten czosnek.Co Ci szkodzi???Maść polecam jest skuteczna...

Gość jestes naprawde
zalosna, dorosla baba wlasciwie a jeczy jakby byla mala dziwczynka, to nie idz nigdy i zdechnij na raka szyjki macicy i daj ludziom spokoj

Gość ulaaaaaaaaaaaa
jestem naprawde czy tan na niby zamknij swoja paszcze jesli nie ma nic ciekawego na temat do powiedzenia, jesli chodzilas do szkoly to powinnas umiec czytac ze zrozumieniem, w temacie jest napisane nie moge (nie bede podawac z jakich powodow, ale wizyta u gina w najblizszym czasie jest niemozliwa) ale jesli nie zrozumialas tego powyzej napisze jeszcze raz zamknij paszcze :o