Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyska

Mam 20 lat i zostane mama .....

Polecane posty

Gość Martyska

Witam Mam 20 lat i zostane mloda mama dla nie ktorych to dziwne ale mnie zastanawia fakt jak powiedziec to mamie i wogole moze ktos mi cos podpowie bo naprawde nie wiem co robic mam Mam przed soba szkole pierwszy rok studii a moj facet mieszka na wsi i ma cale gospodarstwo na glowie.... myslelismy raczej o cichym slubie a potem o dzidziusiu ....

Gość Tronika
przenies sie na zaoczne i znajdz jaks prace chalupnicza albo dorywcza

ja nie rozumiem co poiwedziec;/ normalnie idziesz, mowisz ze spodziewasz sie dziecka i tyle... nie pisze sie studii tylko studiow btw

Gość Tronika
a jakie to studia? W ciąży bedzie ciezko ale probuj:)

Gość moze będę brutalna
wspólczuję. Ale jak sie nie myśli to tak jest. I zostaniesz żoną rolnika :O

Gość wiesz co jestem swinia
ale nie poradze ci nic. Wiedzialas jak sobie zrobic dzieciaka to teraz mysl sama jak powiedziec o tym mamie, a przede wszystkim jak wychowac te biedne dziecko z wpadki przec przez glupich starych !!!

Gość 4324
"a jakie to studia?" na pewno nie polonistyczne :classic_cool:

Gość Martyska
studia technik masazysta jestem w 4 tygodniu nie moja wina ze gumki nawaliły ..... najgorzej boj sie tego ze mama wywali mnie z domu .....

Gość Martyska
Widze ze na was ludzi liczyc nie mozna dolowac potraficie nie mam do cholery 15 lat tylko 20 to chyba lepiej

kiedys wiek 20-23 lata to była norma kiedy ludzie się pobierali i rodziły im sie dzieci... tylko teraz tak sie porobiło, że ludzie sie wstrzymują, bo nie ma kasy, nie ma warunków... i w efekcie nigdy nie mogą znależć odpowiedniego momentu. Ciesz się, że bedziesz miała dzidziusia, najważniejsze żeby był zdrowy, a jak Wy się kochać, to dacie sobie ze wszystkim rade! najważniesze jest wzajemne wsparcie i optymizm!

Gość upuszczona
dajcie dziewczynie spokoj, wcale taka mloda znowu nie jest. musisz sobie to wszystko poukladac, bedzie ok :)

Gość mi jakos gumki
nie nawalaja, a stosuje je od 8 lat...wez pomysl dziewczyno co ty wypisujesz... I to co zamierzasy "studiowac" to studium chyba, a nie studia. W zyciu nie uwierze, ze ktoras szanuajca sie uczelnia ma taki debilny kierunek...

Gość Martyska
Dziekuje Ci flora bakteryjna jedyna osoba ktora potrafila napisac kilka słów otuchy

nie przejmuj sie Marysia... moze pomysl o strudiach zaocznych, rodzice Ci naewno pomoga zobczysz... nie taki diabel straszny.....

Gość ja tez nie napisze ci
slow otuchy, bo jestes glupia jak but.

Gość Martyska
To moze twoje gumki wpadki sie zdarzaja tak to jest studium co za problem

Gość ja ci doradze
zacznij mowic do swojej mamy babciu. Powinna zrozumiec

Gość Martyska
Ludzie którzy nie maja serca i nie umieja postawic sie w mojej sytacji to pisza bzdety Czasu nie cofne , a usunac i zabic wlasnego dziecka nie mam zamiaru

Gość flora bakteryjna sama jestes
frajerka. Pewnie sama w zyciu jeszcze nic nie osiagnelas i jedyne co ci pozostalo to wspierac tak samo glupie jak i ty maloletnie matki, ktore zamiast pomyslec o zyciu i jakims zabezpieczeniu zachodza w ciaze bez zadnych perspekyw do zycia i boja sie, ze matki je wywala z domu. Tak samo madra jestes jak i matka teg biednego nienarodzonego jeszczce dziecka.

Gość /youuuu/
wiesz no trochę nie ciekawie! Ale to teraz tylko tak strasznie wygląda-zawsze jest jakieś wyjście. Później nie będziesz żałować najgorsze jest to samo pogodzenie się z myślą. Mi np podoba się jak kobieta urodzi tak wcześniej a póxniej jak dziecko dorasta to np mama i córka wyglądają jak koleżanki - to jest takie fajne. A studia nie zając możesz to przelożyć. Nie załamuj się zobaczysz później będzie dobrze i wszystko się ułoży. POWODZENIA!!!!

Gość upuszczona
a gdzie ona jest maloletnia..jebnij sie w glowe :o

Gość Martyska
Tak tylko mam siostre która ma 25 lat i jeszcze nie ma dzieci a nie dawno po 7 latach chodzenia z chlopakiem wziela slub...... ja bede ta gorsza ...... ;(

jak studium to przeciez mozesz zaczac za rok, albo przeniesc sie na cos innego np asystentke stomatologiczna, ktora trwa 1 rok, urodzisz akurat pod koniec, robic praktyk z masazu i tak nie dasz rady bo niby jak z wielkim brzuchem? powiedz swojemu facetowi, skoro ma gospodarstwo to przeciez mozesz tam mieszkac, na rozmowe z mama idz razem z nim i powiedzcie, ze sie kochacie, jestes w ciazy i zamierzacie sie pobrac (nawet jak na razie nie zamierzacie - na mamy dobrze dziala takie stwierdzenie :-P )

Gość Martyska
Dziekuje wszystkim tym ktorzy pisza madrze i potrafia wspierac

Gość Tronika
jak to styudium a nie studia to dasz radę. Poszukaj dorywczej pracy. Teraz to tak strasznie wyglada.

Gość Tronika
z gospodarstwa macie jedzenie wiec przezyjecie:)

Gość Martyska
Myslelismy zeby pograc sie po cichu jego tata zmarł 6 lipca wiec nici z wesel tak za bardzo jedynie bardzo cichutki slub ....

O ludzie... najpierw potępiacie aborcję, potem czepiacie się 20 latki, bo jest w ciąży, większość rzuca tylko zgryźliwe komentarze... :O Do autorki: Usiądź po prostu z mamą, herbatką i porozmawiaj spokojnie. Pomyśl o zaocznych, nie wiem, ile lat zostało Ci jeszcze tych studiów. Razem będzie Wam łatwiej coś wymyśleć. Czy Twoj przyszły mąż sam się utrzymuje? I dużo innych spraw wpłynie na to, co będzie dalej. Az Ci troszkę zazdroszczę... niby właśnie idę na studia, ale jakoś mi żal... Nie wiem, kiedy będę miała czas na dzieci, ślub... eh. Pozdrawiam i trzymam kciuki :)