Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyska

Mam 20 lat i zostane mama .....

Polecane posty

Gość Martyska
to ze zaszlam w ciaze to dar bozy czlowieku a nie mysle d**a tylko mózgiem

Gość upuszczona
glupia cipo..niektore majac 35 tez nie potrafia utrzymac dziecka bo musza sobie nowe auto kupic :o

no i dobrze, ze cichy slub - raz, ze tata umarl, dwa, ze jestes w ciazy, trzy, ze bedziesz miala na co pieniadze wydawac jak sie dziecko urodzi - ubranka, pieluchy, lozeczko, wozek itd jestes dorosla, masz faceta, chcecie sie pobrac - nie boj sie mamy tylko idz razem z chlopakiem, usiadzcie i powiedzcie jej to wszystko

Gość upuszczona ulicznico
wracaj na ulice, gdzie twoje miejsce chociaz i tam chyba niektore maja lepszy slownik niz ty prostaczko...

Gość _wredota_
Dasz rade :) Tylko nie rezygnuj ze szkoly. Pozniej moze Ci byc ciezko wrocic..

Gość Martyska
Nie moja wina ze kobieta majac 35 lat nie ma kasy by kupic auto to co do cholery mam usunac dziecko ktore jest moje ...... ty puknij sie w glowe co wogole piszesz ....,

Gość upuszczona
:o jak ja prostaczka to ty ulom :o

Gość iwonuś
jan urodziłam w wieku 20 lat, mój facet miał 19!!!! Pobraliśmy sie przed porodem i dziś jesteśmy malżeństwem z 13 letnim stażem. Ja teraz kończę studia, mąż zaczyna...mamy super urzadzone duże mieszkanie ,dwa samochody i na wszystko nam wystarcza. Do wszystkiego doszliśmy sami, ciężką pracą, bo nasi rodzice nie mieli możliwości żeby nam finansowo pomagać...Tobie też się uda, myśl pozytywnie - wszystko bedzie dobrze - nie jesteś małolatą tylko dorosłą kobietą. A zobaczysz jak to fajnie mając 32 lata maszerować ulicą z 12 letnim facetem, który jest już wyższy od ciebie:):):) nikt nie wierzy że jesteś jego mamą:):):)

Gość Martyska
Dopiero zaczynam szkole to bedzie moj pierwszy rok teraz Rafala ostatni jest również w moim wieku

Gość Boze dziewczyno autorko
topiku, to nie koniec swiata. Dasz rade. Jedyne co mnie martwi to to, a wnioskuje to po twocih postach, ze jestes chyba jeszcze strasznie niedojrzala...

czemu mowicie, ze nie moze nic dziecku zapewnic bez pomocy wlasnej matki? przeciez dziecko ma ojca, ktory nie ucieka od odpowiedzialnosci... dziewczyna ma 20 lat, moze wedlug dzisiejszych standardow troche wczesnie na dziecko ale z biologicznego punktu widzenia - jest idealnie :-) krzycza na forum, ze ktos chce usunac, krzycza na moim toopiku o antykoncepcji, ze co mnie obchodzi czy ktos sie zabezpiecza, krzycza, ze ktos jeste w ciazy i chce urodzic... niektorym to zawsze jest zle, a z marudnych kobiet wyrastaja zgryzliwe staruszki :-P

Gość Martyska
Kiedys myslalam nad usuniecie ale wkoncu Bóg chcial tak ..... zabral do siebie mojego faceta Tate a zeslal dziecko malutkie niewinne dziecko

Gość Martyska
Nie którzy uwazaja ze jestem nie dojrzala gdybym byla nie dojrzala nie zawachalabym sie by usunąć to dziecko ale ono jest moje i mojego faceta wiec jakos to bedzie

Gość powiedz mi
Ile lat ma tato dziecka???

Gość na napisala przecez
ze w jej wieku czyli 20...

Gość Martyska
upuszczona nie wypowiadaj sie skoro nawet nic normalnego nie potrafisz napisac

dziecko to dar BOŻy lepiej dziewczyno zejdz z tej kafeterii bo zaraz cie te zazdrosnice zjedzą!!! im nic w tych dupach nie pasuje umia tylko krytykowac:(( patrzcie na siebie!!

Gość Martyska
Tak oboje mamy po 20 lat ja mieszkam w miescie a on na wsi i ma gospodarstwo i kocham to jego gospodarstwo

Gość Martyska
Dziekuje MISIA tylko boje sie o slub cichy i o rozmowe z moja mama noi jego oczywiscie ....

Sytuacja faktycznie wyglada na nieciekawa, ale tylko na 1 rzut oka. Nie martw sie, na pewno dasz rade. Mamie powiedz nie sama, ale razem ze swoim chlopakiem i bedzie dobrze. p.s. Szkoda, ze to mnie gumka nie chce peknac, bo ja naleze do tych, co swiadomie nie potrafia podjac decyzij o maciezynstwie i nawet nie wiesz jak bardzo bym chciala aby to zycie za mnie zadecydowalo. Gratuluje, ze zostaniesz mama :D

Gość powiedz mi
A kochasz go-tate swojego dziecka?????? Tylko szczerze sobie odpowiedz na to pytanie.

Gość upuszczona
piasalam Ci ze dasz sobie rade :) a te inne teksty to do tej co tak "krzyczy" ze jestes glupia i maloletnia. tylko krytykowac potrafia :o

Martyska---> Przedewszystkim nie martw się głupimi komentarzami:) Pierwsze co to powinnas powiedzieć mamie o całej sytuacji a od razu poczujesz ulge na sercu:) I bedziesz mogła spokojnie przechodzić przez okres ciązy. Jeśli chodzi o studia to powinnas wybrać zaoczne, pracować choćby nawet dorywczo w domu a twój facet powinien iśc do pracy, pokazać całemu światu że zaradny z niego facet i że będzie dbał o Wasza rodzinę. Prawda jest taka, ze jak dziecko jest w drodze to zawsze znajdzie się jakiś grosz żeby mieć za co kupić pieluchy itp. Trzymam za ciebie kciuki:) I napisz o reakcji mamy:) Będzie dobrze:)

Gość Martyska
Ja nie chcialam dziecka ale skoro tak sie stalo to juz tak musi byc. Zostane mama to wiem napewno jestem w 4 tygodniu ciazy i myslelismy o tym by po cichym slubie powiedziec mamie mojej o dziecku i o slubie

Acha, no i musze dodac, ze ja osobiscie ci troche zazdroszcze :D Wiesz jakim cudem jest taki maly skarbek w domu! Ciesz sie, a nie martw:D Naprawde nie martw sie, ale postaraj sie pogadac z mama jak najszybciej. Nie ma to jak miec jasna sytuacje i wiedziec na czym sie stoi. Trzymaj sie i powodzenia!

jesli powiesz mamie, ze juz jestescie po slubie to troszke dziwnie bedzie, ja rozumiem, ze cuchy slub ale nie chcesz zeby najblizsi - mama, siostra, byli na slubie?

Gość Martyska
Dziekuje bardzo wszystkim za troche słów otuchy jest mi troszke lżej Tak bardzo kocham Rafała Ojca mojego dziecka

Gość Martyska
Chcialabym by na slubie byli tylko ja moj przyszly maz i swiadkowie nie chce wiecej ...... i chce by to bylo w ukryciu

Gość Martyska
Chce byc szczesliwa

chyba nie masz zbyt dobrego kontaktu z mama - moja chyba nigdy by sie do mnie nie odezwala gdybym nie zaprosila jej na slub :-) rob jak uwazasz - lepiej znasz swoja sytuacje i rodzine :-)