Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sianka

Czy to juz to?

Polecane posty

Mam wielki problem... A chodzi mi o okres jestem jeszcze młodzutka i go nie mialam nigdy az tu nale poszłam do ubikacji bo mialam potrzebe patrze a na papierze znalazlam krew tylko troszke tak malutko , podtarlam sie jeszcze raz i znow i zno nie dalam rady tego wziasc :( Czy to oznacza ze to jest juz calkowity okres czy moze cos takiego ze teraz bede miala bedzi dluga prerwa i znow moze zdazy sie cos takiego?

ja za pierwszym razem mialam tylko tak troszeczke krwi na bieliznie i nic ale po kilku miesiacach dostalam juz prawdziwy okres...czekaj cierpliwie:) i nis ze soba podpaski bo nie wieadomo kiedy mozesz dostac>>mi sie do zdazylo w szkole..

Gość _wredota_
ile masz lat?

mhm.. ;] Dziekuje kasia328. mam 14 lat. Dziewie sie bo nic nie odczuwalam zadnego bolu i jestem z tego szczesliwa. Czy to prawda ze wszystkim kobieta ktore maja okres w jakimssensie powieksza sie biust na ten czas ;>?

hmmm nie wiem czy biust akurat :p po postu gromadzi sie troche wiecej wody w organizmie i takie wrazenie jest ze jestesmy \"napuchnięte\":P choc mi sie zdarza to zadko i zazwyczaj tylko na brzuchu :/ to juz moze byc okres :) ja najpierw miałam takie cos brązowe i nie wiedziałam co mi sie stało, czy to okres czy jakies zapalenie.... ale nastepna podpaska juz mi wyjasnila ze to okres :) pozniej miałam przerwe chyba 3,5 miesiaca, a pozniej juz w miare normalnie. :)

Gość _wredota_
Ja dostalam okres jak mialam 9 lat. Bardzo szybko zaczelam dojrzewac. Tak wiec...14 to wcale nie jest wczesnie :)

Ja nie dojrzewalam tak szybko bo jestem mala szczupla i p[ewnie dla tego dostalam dopiero w wieku l;ad 13,5...ale moja mama tez miala tak pozno wiec se tym nie przejmowalam....I przy pierwszym okresie tez mnie nic nie bolalo wlasciwie takie wieksze bole mam dopiero tak od 2 lat...bo wszystko w ciagu 2lat sie musi mniej wiecej unormowac i przyzwyczaic do \"nowej sytuacji\" jaka jest okres:)

Gość to jak się wygląda fizycznie
ma raczej niewielki wpływ na to kiedy dostaniesz okres, bo ja byłam bardzo wysoka jak na swój wiek i chuda, ale już w wieku 10-ciu lat musiałam nosić biustonosz i na niecałe 3 meisiące przed 12-tymi urodzinami dostałam pierwszą miesiączkę