Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana agresją

jak się obronić?

Polecane posty

Gość załamana agresją

Jak sobie radzicie z przemocą? Tylu agresywnych osobników na ulicach, w pubach, tyle napadów i gwałtów :( macie jakąś broń, trenujecie sztuki walki?

Gość upupupupupupupuppu

Gość nikt mi nie doradzi
? :(

Najlepiej wybieraj się zawsze z większą grupą... Samoobronę też możesz sobie poćwiczyć, nie zaszkodzi.

Gość załamana agresją
nauczyłam się wydzielac straszny fetor gdy tylko sie czuję zagrożona. potencjalni gwałciciele mimo ich potencji uciekaja.

Gość jesteś jak skunks
:D:D:D

Gość załamana agresją
podszywacze - spierrrrrdalać :P jasne, że do pubu nie chodzę sama, ale tak na co dzień trudno wlec za sobą gromadę ludzi :(

Gość nie da rady unikać
:(

Oczywiście, że da radę:P Wystarczy wybierać porządne bary i imprezy, z ochroną itp. i nie włóczyć się samotnie po nocy po jakichś podejrzanych miejscach...

Andrzej, no teraz to budzisz we mnie feministkę:D oczywiście, że kobieta ma szanse w walce z jednym mężczyzną. Musi tylko umieć dobrze się bronić. Nie zawsze liczy się siła...

wystarczą tylko dwa palce, delikatny nacisk w okolicach tętnicy, żeby pozbawić przeciwnika przytomności:) To taki przykład.

To teoria, praktyka jest całkiem inna;) Kiedys uwazałem się za niezwykle odwaznego i silnego faceta ale po tym gdy dostałem od dwóch dresiarzy którzy chcieli 5 zł na papierosy zmieniłem zdanie.

Andrzej, zazwyczja ludzie boją się reagować;/ Każdy dba o siebie...zero poczucia wspólnoty:( *poziomka -> naciska się na tetnicę...ale jak się to zrobi nieumiejętnie to można zabić. Ja nie próbowałam...nie miałam, na szczęście, ku temu okazji.

Gość nie da rady unikać
ludziska, kontynuujcie, proszę a macie jakąś broń?

Gość *watcher*
Zadne sztuki walki nie sa skuteczne.Jestes slabsza,nie jestes bezwzgledna itd.Po prostu rob tak,zeby omijac tego typu zagrozenia.Dlaczego piszesz ze sie nie da?

Katrinne -ale na którą tętnicę -szyjną Samoobrone ćwiczyłam na bracie,pomimo ze był silniejszy nie zawsze wygrywał