Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XYZ1234

Rumień - problem

Polecane posty

Gość XYZ1234

Witam, od ok. 3 miesiecy na prawym udzie mam czerwoną plamkę, wygląda to jak by pokolorowana na czerwono "gęsia skórka". Nie jest to od ugryzienia, nie mialam zadnego kleszcza, gdyż regularnie przeglądam i kontroluje ciało i napewno nic mnie nie ugryzło. Od ok. dwóch tygodni z plamki zrobiła się obrączka, więc poszłam do dermatologa, przypisał mi jakies antybiotyki, jednak mija tydzień i nic nie schodzi. W necie naczytałam sie ze to moze byc borelioza ale to wiąże sie z ukłuciem kleszcza ale ja zadnego kleszcza nie miałam. Wie ktoś co to moze być? i czy rumien moze byc wywołany czyms innym niz borelioza?? Dzieki.pozdro.

Czesc, ja mialam podejrzenie boleriozy, sparalizowalo mi polowe twarzy szerze mowiac;). nie poznali sie. radze poradzicsie innego dermatologa. mi powedzieli ze kleszcz nie musial pozostac w ciele i ze to mogl byc tez np. pajak.

Gość ewqa2
Kleszcza nie musialas widziec, czesto tak sie zdarza. Moze to grzybica, a moze masz lupiez rozowy Giberta? Idz moze do innego lekarza, niech potwierdzi diagnoze pierwszego.