Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chłopak 23

Gdzie i jak TAK NAPRAWDE poznaje się drugą połówkę?

Polecane posty

Gość chłopak 23

Ja spędzam czas głównie w domu - jakieś 60% Na uczelni - jakieś 30% A pozostałe 10% np w sklepie, na basenie, w kościele, u kolegi, w kinie, w teatrze, na dyskotekach, w podróży i wszystko inne. I poprostu w moim odbiorze, nie mam okazji poznać dziewczyny. Mi jako najlepsze miejsce do poznania dziewczyny przychodzi do głowy jakaś domowa impreza z paczką znajomych. Ale takich znajomych nie mam dlatego, że koleżanki ze studiów mają chłopaków i nawet one same nie spędzają czasu w grupie tylko każda ze swoim chłopakiem. A moi koledzy tak: jeden też nie ma dziewczyny i bywając u niego jej nie pozna, a drugi ma dziewczyne i jak przychodze do niego to sie glupio czuje bo wydaje mi sie ze im przeszkadzam. Gdzie TAK NAPRAWDE poznalicie drugie polowki? Czy w wieku 23 lat to jest trudniejsze niz w mlodszym wieku? Troche tak mi sie wydaje, bo w liceum wszyscy raczej spedzali czas w grupie. Ale moze mi sie wydaje. A jak wy uwazacie , w wieku 23 lat jest trudniej niz w mlodszym wieku?

smutne to, że wszyscy tego tak szukają... albo nie że szukają tylko tak tesknią za tą swoją połówka...

Gość w knajpie
ja poznałam Go w knajpie, moja kolezanka meza tez tak poznała- w pubie z koncertem

Gość Idź spać

Gość Justynaaaa
Oczywiście że w tym wieku jest trudniej poznać. W wieku i w wieku. 23 lat i XXI. Powiem Ci tak: radzę skupić się w tej chwili na sobie - przyłożyć się do studiów, pomyśleć o przyszłości, a przede wszystkim dojrzeć emocjonalnie. I popracować nad pewnością siebie (choć mieści sie to w pojęciu dojrzałości emocjonalnej, warte jest wyszczególnienia). Większość 23-latków nie potrafi zainteresować sobą kobiety. Nie mówiąc już o tym, że część z nich boi się poderwać interesującą ich damę. :)

Gość dziewczynaa 23
mam ten sam problem, ale powoli sie zaczynam prztzywyczajac do samotosci

No tak właśnie ze mną jest, tzn, że brak mi pewności siebie i boję się poderwać. Ale wydawało mi się, że jeśli nadal będę pozostawał w tym stanie, że nie mam żadnych doświadczeń z dziewczynami, to nic nie da mi pewności siebie. Ale w sumie nie mam za bardzo wyboru. Moge się tylko martwić, że nie mam dziewczynya lbo moge sie uczyć i pracować. Mówisz ze samo to powinno dac mi pewność siebie?

Gość jakby było wiadomo gdzie
i jak TAK NAPRAWDĘ poznaje się drugą połówkę, to myślę, że nie byłoby problemów z jej znalezieniem, prawda?

No tak ale z drugiej strony jakimś cudem większość ludzi ma te drigie połówki więc myślałem, że ktoś jednak to wie i mi powie

Gość Justynaaaa
To też. Ale nie tylko. Niezbędne jest obcowanie z ludźmi! Pewności siebie może nauczyć człowieka jedynie drugi człowiek! Czasami i trzeci.;) Mnie chodziło bardziej o to, że kobiety w tym wieku bądź starsze mają specyficzne wymagania wobec mężczyzn, a, niestety, większość wolnych mężczyzn-rówieśników ich nie spełnia.:)

Gość Justynaaaa
Odp. na pytanie zawarte w temacie: miejsce - przyszłość, sposób - cierpliwość.:)

Gość żadnych wymagań nie ma
po prostu - miłość, uczucie.

Gość piszcie od razu
Ja swoje połówki kupuję w monopolowym