Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antoinette

Brak owulacji

Polecane posty

Dziś ginekolog powiedział mi, że ze względu na bardzo nieregularne miesiączki nie mam owulacji. Co to oznacza dla mnie w praktyce? Czy któraś z Was też tak miała?

Czy gin wyslal cie na jakies badania? Ma zamiar wyjasnic dlaczego? Co jest przyczyna nieregularnych @? jesli nie, i tylko ot tak sobie stweirdzil radze zmienic gina.... W praktyce..bez owulacji nie ma ciazy. Nieregularne @ maja zly wplyw na macice i szyjke ( zwiekszone ryzyko raka szyjki macicy) , co z jajnikami? Robilas usg?

Byłam na badaniu u ginekologa i zrobiła mi USG i zwykłe badanie. Po tym stwierdziła, że nie mam owulacji i że przyczyną są zaburzenia hormonalne. Przepisała mi Duphostan.

Duphaston sprawi ze twoje cykle beda regularne..ale szanse ze sprowokuje owulacje sa nikle. Dziwne ze nie skierowala cie na badanie hormonow...bo w sumie przyczyn moze byc wiele i rozne z hormonow moga byc zachwiane. Poszukalbym na twoim miejscu innego gina, bo sama stracilam kilka lat u ginki ktora przepisywala mi na poczatku tabsy, a potem jak chcialm zajsc w ciaze duphaston zeby cykle byly regularne...a jak sie okazalo pozniej - mam pco. Ale ona nie zlecila mi zadnych badan a ja nie drazylam sprawy, bo skoro @ byla to znaczylo ze nie jest zle...A to byl blad.