Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość didid**

chciałabym zrobić wreszcie kupe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość didid**

heh ostatnio ma problem z wyproznieniem sie:( pije jakies herbatki i jem rozne rzeczy ale co rano zrobie maly bobek i koniec:-o wiecej nie da rady

Gość serio mowie
:-o

Gość musli ciemny chleb
jablka, wypij miete, a w aptece sa takie tabletki tylko jak one sie nazywaja.... yyyyyyy takie homoepatyczne czy jak to sie pisze hehe takie na wzdecia i zaparcia kosztuja ok 8 zl, to sa bezpieczne ziolowe cos na r..

Gość mam...........
rapacholin, hehe przypomnialo mi sie :)

Gość didid**
zaczne od miety by tylko to mam w tej chwili w domku...:-o jak nie pomoze to jutro kierunek apteka i machne ta xsenne....

Gość didid**
a błonnika raczej sporo jem...musli co drugi dzien prawie na sniadanko..ciem,ny chleb tylko jem...bialego nie jem w ogóle:-o heh

Gość kupeczka
:-o

Gość didid**
a moze ktoś jeszcze zna jakiś sprawdzony sposób zeby pozbyć się jużna zawsze zaparc?? bo jest okres ze nie mam z tym problemu a czesem poraca ten problem:-o ciągle siegac po ziólka przeczyszczajace to tez nie zdrowo:-o

Gość _wredota_
mieta niewiele ci pomoze lepiej juz figure 1 jutro kup sobie w aptece senes ale to tak doraznie tylko zmien diete, to najwazniejze chyba ciemny chleb zamiast bialego duzo daje mozesz rano pic szklanke wody z lyzka miodu przegryzaj suszone morele, sliwki owsianki sprobuj naprawde...te herbatki wszystkie to juz ostatecznosc

Gość didid**
ale wlasnie ja jem tylko ciemny chleb:( płatki owsiane z mlekiem co drugi dzien prawie... moze te suszone zaczne jesc...

Gość a możeozzz
kawa na czczo??

Gość didid**
właśnie wyczytałam ze otręby pszenne mają duzo błonnika wiec teraz jem z mlekiem:-o dobre to to nie jest:-o

Gość sprawdzony sposob
zjedz jogurt sliwkowy ze zbozami z biedronki i popij woda mineralna zimna od razu dziala powaznie mowie sprawdzone na sobie przez przypadek ;)

jabłko i duzo wody. na mnie działa idealnie

Gość może jesz mało tłuszczów
zrób sobie taka mieszanke; 2 łyżki otrąb + 4 łyżeczki siemienia + herbatka miętowa i jakas odchudzająca (senes, figura, slim red... itp.) wysyp zawartość saszetek do tych otrąb i siemienia. siemie całe ziarenka. zalej to gorącą wodą. możesz sobie dodać miodu jak nie bedzie ci smakowało. nalej tyle wody aby była papka gęsta. wymieszaj i połknij. nie gryź! ziarenka siemienia działają lepiej jak sie ich nie gryzie. jak to połkniesz to popij conajmniej 2-3 szklankami wody. moze byc i wiecej. ja zrobilam tak kolo 18 to o 2 w nocy obudzil mnie bol brzucha i musialam leciec do kibla. zadzialalo! a jak nie podziala w nocy to rano wypij jeszcze szklanke wody na czczo a pozniej kawe. to juz musi podzialac! napisz czy i jak podzialalo jak zrobisz tak jak pisze. a i w ogole mi pomaga bardzo jak jem na sniadanie musli lub platki owsiane z jogurtem i popijam kawą. lub jak połkne wieczorem siemie i rano napije sie kawy na czczo po tym. ale na trudniejsze przypadki to zrob sobie ta mieszanke.

Gość a ile ty masz lat
no i to WAŻNE czy Twoje zaparcie polega an tym że Ci się NIE CHCE kuoy w ogóle, czy chce ci się a nie możesz jej wydusić, to ważne !!!

Gość o rany a ja mam juz dosc
srania. kiedy srałam raz na 2-3 dni i było ok, a teraz codziennie sranie i jeszcze łapie mnie w pracy, a tu spłuczka nie działa i musze woda z kubła spuszczac.

Gość Zadbaj
o regularne, najlepiej poranne wypróznienia. To bardzo ważne aby przyzwyczaić organizm. Rano pij szklankę wody. Potem musisz znaleźć na to czas, aby usiąść codziennie rano po przebudzeniu na sedes na 5 minut, bez względu na to czy ci sie chce czy nie. W ten sposób przyjmujesz prawidłową pozycję sprzyjająca wypróżnianiu. Takie siadanie na sedes nawet jak nie czujesz parcia pomaga przyzwyczaić sie do regularności. Błonnik owszem. Trzeba jeść dużo warzyw i owoców, kaszy, ziaren. Pic dużo wody aby kał nie zamieniał się w kamień w jelitach. Jeśli to zwykłe zatwardzenie to zmiana stylu bycia oraz diety powinna pomóc. Radzę łyknąć coś na przeczyszczenie (doraźnie, jednorazowo) a potem regularniej sie prowadzić. Tylko to pomoże na dłuższą metę.