Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadziawr

szukam fluidu do cery tłustej i z wypryskami - pomóżcie!

Polecane posty

Gość jadziawr

Dziewczyny mam ostatnio wielki problem ze swoja skórą na buzi. Od kilku miesięcy zaatakowały mnie straszne wypryski. Jestem pod stałą kontrolą dermatologa, biorę dosustny antybiotyk oraz zewnętrzne kremy i żele. Zzanaczę ze mając 24 lata dopadło mnie coś takiego (wcześniej miałąm normalną czystą skóre). Szukam takiego fluidu, który po pierwsze by mi nie zaszkodził a po drugie jakoś pozwolił sie zatuszować i wyjść do ludzi. Czytałam wiele opini na temat: Ziaja nuno -krem antytrądzikowy tonujący, Aa make up podkład do cery tłustej i mieszanej, La roche posay fliud, exipial pigmentaire, i nie wiem co będzie najlepsze do skóry z moimi problemami?? Byłabym wdzięczna za wskazówki.

Gość jadziawr
a czy w palecie ich kosmetyków jest coś takiego jak fluid kryjący?

Gość jadziawr
a coś innego?

Gość jadziawr
doradzcie mi coś

Gość Lola_Psik
Revlon Colorstay do skory tlustej i mieszanej.

Gość jadziawr
a co powiecie na temat ziaja nuno? słyszałam ze do "trudnej" cery niezły i przy tym niedrogi, ale wolałabym juz zapłacić więcej za lepsze efekty? a ten make up z Aa?

Gość hco
loreal ideal balance do cery mieszanej

Gość ssssssssssss
jeśli naprawde chcesz ukryć trądzik to nie pomoże podkład typu ziaja czy aa. Podkład w takim wypadku musi mieć dużo pigmentu. Ni licz, że taki za 10 zł Ci pomoże No może Dermacol ale on strasznie zapycha i napewno pogorszy Ci cerę więc odradzam. Polecam: Dermablen vichy 2. unifiance La Roche posei 3. Colorstay Revlon 4. Podobno świetny ale ponad 100zł Estee lauder Double Wear 5. Excipial tani ale kryje najgorzej z wymienionych

Gość ssssssssssss
a i colorstay i dermablend możesz kupić w probkach na allegro - dużo taniej i pewność oryginału - ja cały czas tak kupuje. Teraz jest świetna cena na revlon (nie pamiętam nika ale możesz sama znaleźć) 17 zł za 30 ml w tybkach a w sklepie taka pojemność to ok 60-70 zł

Gość a nie lepiej byłoby
wyleczyć ten trądzik, a nie go przykrywać kosmetykami? TO tak jakbyć na jakiejś ranie sobie kładła cień do oczu zamiast zdezynfekować i przyłożyć maści.

Gość hco
przecież leczy go, a to trochę czasu zabiera czy ma w trym okresie świecić pryszczami?

Gość ssssssssssss
he he wyleczyć :) ja leczę od 4 lat antybiotyki, maści (dziesiątki ), kremy, toniki, papki nie każdy może wyleczyc a do pracy trzeba chodzić

Gość a nie lepiej byłoby
a, nie doczytałam. 🖐️

Gość ssssssssssss
u mnie problem został głównie na dekoldzie i plecach ( i to dopiero od roku się pojawia). Twazr wygl;ąda dużo lepiej choć nie idealnie a blizny nadal są i trzeba je zakryć Mi pomógł Clindacne żel i tonik robiony w aptece za 5zł najtańsze leki jakie miałam

Ja osobiscie goraco polecam ci Unifiance La Roche Posay. Ja takze mialam tradzik i skore bardzo problemowa (a wlasciwie caly czas mam, ale jest o niebo lepiej niz bylo kiedys) i znam wszystkie podklady o ktorych napisala sssssssssss. Revlon i Estee Double Wear niestety odradzam, bo to wedlug mnie nie sa podklady, a niezniszczalna farba olejna. Colorstay to po prostu tanszy odpowiednik Double Wear\'a i oba sa kosmiecznie trwale, niezniszczalne, ale i strasznie, strasznie ciezkie. Excipial jest dobry i nie szkodzi buzce, ale tak jak napisala sssss kryje raczej slabo. Dermabland jest tez ok, ale Vichy ma cos w swoim skladzie, ze wszystkie kosmetyki (oprocz korektora Nermaderm) mnie uczulaja. La Roche Posay to moja ulubiona apteczna marka. Podklady LPR (jest kilka typow, mialam Unifiance lekko kryjcy optycznie wygladzajacy i ten mocniej kryjacy oraz Toleriane czy cos takiego) i wszystkie byly swietne! No i LPR ma ladne kolory. Pojdz do apteki i popros o probki. Wieksze apteki daja je bez problemu. Jak jestes ze Szczecina to powiem ci, ktora apteka daje probki, bo sa 2, ktore je chetnie daja. Pozdrawiam!

Gość rozumiem cie kolezanko
jesli te wypryski cie nagle zaatakowaly - to moze zaraziłas sie jakas bakteria np. u kosmetyczki, robilas moze tatuaz albo kolczyk,oddawałas krew?- wiem ze to nie brzmi zbyt ładnie - ale czasem nawet tam gdzie wydaje sie ze jest czysto moga czaic sie wirusy i bakterie. Moze to gronkowiec - oczywscie nie zycze ci tego. A co do fluidu to spróbuj ,,under20" - sa tanie, a moja kolezanka z tradzikiem uzywa ich i nie zamienia na zadne inne - chociaz ja stac.

Gość ssssssssssss
też polecam unifiance ale do tłustej cery. Ja mam tradzik i suchą więc uwydatniał wszystkei skórki i suchość twarzy. Mag 79 dobrze Ci radzi. Nie kupuj nic w ciemno bo to dość drogie kosmetyki a każdemu służy coś innego. Najlepiej poproś o próbki.

Gość ssssssssssss
i i jeszcze dermablend bardziej widać na twarzy o drevlona colorstay. Ja mam tę wersję soft flex i naprawdę to bardzo lekka formuła. Nie wiem jaki jest ten stary colorstay ale czytałam gdzieś, że faktycznie cięzki. Ten soft flex jest leciutki i naprawde w ogóle nie widać go na twarzy. Podobno jednak ten stary colorstay lepiej kryje od soft flex.

a nie lepiej byłoby---> Ja miałam taki trądzik, że lekarz sam doradził mi, żebym jakoś to zakryła.:( Oczywiście nie mówię tutaj o podkładzie z bazaru, ale o aptecznych produktach typu LRP czy Vichy. Zanim lekarz mnie nie uświadomił też myślałam, że podkłady szkodzą cerze, że jakoś przemilczę te komentarze i dam radę, ale po pierwsze o mało nie popełniłam samobójstwa (teraz nie wstydzę się o tym mówić), a po drugie nie zauważyłam, żeby moja cera jakoś się poprawiła dzięki temu, że przez ponad pół roku chodziłam bez podkładu. Miałam Unifiance LRP- krył świetnie, ale cera bardzo się po nim przetłuszczała.

Gość aprilGirl
Ja najpierw używałam revlon color stay soft flex, a teraz mam ten stary revlon color stay, który też jest lekki i dobrze kryje, uważam nawet, że jest lepszy, więc polecam do cery tłustej i trądzikowej.

ssssssss, tak, ja pisalam o tym starym Colorstay\'u. Jest naprawde ciezki naprawde przypomina mi farbe olejna, ale kryje wszystko. O Colorstay\'s z formula Soft Flex takze slyszalam, ze jest bardzo dobry i ladnie wyglada na buzi, ale nie mialam go nigdy (jeszcze ;) ) Wiem po sobie, ze do buzki problemowej ciezko jest znalezc dobry podklad, bo albo nie kryje wytarczajaco, albo jest za malo trwaly albo z kolei zapycha pory...Dlatego wlasnie niestety, my z buzkami problemowymi kupujac podklad musimy niestety liczyc sie z kosztami, zwracac uwage na sklad (aby nie mialy parafiny, cieklej parafiny, oleju minderalnego) i po prostu testowac.

Gość jadziawr
dzięki dziewczyny za pomoc! Właśnie rozglądam się za podkładem La Roche, ale najpierw chciałabym spróbować próbki żeby odpowiednio dobrać kolor (bo trochę on kosztuje i nie chce kupywać kilku az trafię na ten odpowiedni). Niestety (mieszkam w małym mieście koło Krakowa) w żadnej aptece nie mogłam dostać próbek, w Krakowie po obejściu chyba większości aptek dostałam jedną próbke w aptece w M1. Próbowałąm już zamówić sobie te próbki na allegro ale nie ma próbek właśnie tego fluidu do cery tłustej. Jak byście wiedziały w jaki sposób zdobyć te próbki byłabym wdzięczna:) I dzięki za wszystkie wskazówki dotyczące tych pudrów. Kurcze strasznie męczy mnie stan mojej skóry a mam taką pracę że mam ciągły kontakt z ludzmi (w urzędzie) i też muszę jakoś w miarę wyglądać. Mam nadzieję ze wszystkie moje antybiotyki i inne kremy maści itp. w końcu wyleczą moją buzie z tych wstręciuchów!!! pozdrawiam wszystkich których to spotkało i życze powodzenia!!!! Może dzięki naszym wspólnym poradom w końcu coś zdziałamy!!

ja uzywam Revlonu Colorstay na wieksze wyjscia, a codziennie raczej Lastin performance Max Factora, wydaje mi sie nieco lzejszy od Revlonu, ale tez jest mniej trwaly i buzia sie swieci..

Gość Karollla1402
Witam! Również mam 24 lata i trądzik nawiedził mnie właśnie teraz. Leczę się antybiotykami doustnie i zewnętrznie. Jeżlei chodzi o krycie to polecam pudry i korektory mineralne ponieważ nie mają w swoim składzie żadnych chemicznych składników. Polecam i pozdrawiam ;-))

Gość sssssssssssss
o tak tak dużo słyszałam o tych mineralnych . Własnie zamierzam zamówić próbki pudrów, korektorów i cieni to się przekonam czy faktycznie sa takie dobre :)

Gość jadziawr
karolla i ssssssssss a jakiej firmy są te minetalne kosmetyki? (pudry do tego rodzaju cery? I czy wiecie gdzie mozna zamowic próbki La roche posay??

Gość jadziawr
odpiszcie!!!!