Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa270

ból w klatce piersiowej pomocy!!!

Polecane posty

Gość nowa270

mam 27 lat i po raz pierwszy zdarzyło mi sie cos takiego dlatego proszę o pomoc... koło godziny 5 rano obudził mnie dzisiaj przeraźliwy ból w klatce piersiowej w okolicy "między piersiami" za mostkiem bliżej lewej strony ból to nasilał sie to słabł przy zmianach pozycji, bardzo promieniował w kierunku kręgosłupa tak ze w pewnym momencie nie wiedziałam co mnie bardziej boli - klatka piersiowa czy właśnie kręgosłup (okolice między łopatkami) wstałam wzięłam proszka przeciwbólowego pomęczyłam sie z godzinkę usnęłam na 10 minut i musiałam wstawać do pracy teraz boli mnie dziwnie lewa noga (biodra i uda tak jakbym sie wczoraj przemęczyła) i czuje się jakaś osłabiona i ogólnie obolała ... myślałam ze to jakiś nerwoból czy cos ale wcale sie tak wczoraj nie stresowałam (co innego jakiś czas temu...) juz sama nie wiem co to mogło być i czy sie martwic czy tez nie... Jeżeli jesteście w stanie pomóc proszę o jakieś sugestie… z góry dziękuje i pozdrawiam.

a wpadłaś na to żeby iść do lekarza? :O to może być od serca, może od kręgosłupa - nikt ci na oko diagnozy nie postawi trochę odpowiedzialności za własne zdrowie

Jeżeli ból był piekący w okolicy mostka i promieniował do łopatek i kregosłupa plus ....pocenie, ciężkie oddychanie, dezorirntacja i lek i lekko podniesiona temp to...objawy ataku serca! Trzeba iśc na Ekg!!! Czasem tak przebiega lekki zawał mięśnia sercowego.

a ból zamostkowy to w ogóle pierwszy objaw który może wskazywać na zawał a zawały u kobiet często maja niestandardowe objawy (np. mdłości)

Gość jedyne co można ci poradzić
to wizyta u lekarza, nie daj się zbyć, zrób sobie ekg i nalepiej jakbyś odwiedziła kardiologa. Szczerze Ci radzę nie bagatelizuj objawów, u mnie przy okazji zabiegu operacyjnego lekarze wykryli wadę serca, która wskazuje, że przeszłam kiedyś zawał serca, a ja nie przypominam sobie aby to miało miejsce.

Gość nowa270
szczerze dość mam głupich lekarzy ostatnio wydawało mi sie ze mam problemy z nerkami i co - poszłam najpierw do rodzinnego nastałam sie w kolejce jak głupia dostałam skierowania na badania później skierowanie do urologa u którego znowu sie nastałam tylkopo to by pomacał mnie po pleckach i stwierdził ze nic mi nie jest i żebym mu głowy nie zawracała dlatego zanim znowu sie wybiorę do specjalisty poczekam na inne objawy jeżeli ból nie wróci po co mam komuś zawracać głowę... wk….. mnie ta cała służba zdrowia niebawem sama wyjdę na ulice strajkować jako pacjent;)

Gość nowa270
ostatnio czyli jakies 2 mc temu:)

Gość ja mialam tak dosyc czesto
to nie jest zadna choroba, a objawy stresu i tzw. nerwobol. Wiecej ruchu i aktywnosci fizycznej np. fitness i przejdzie ci to jak reka odjal. Na 100%.

Gość ja podobnie
takie same objawy,nawet mailam ekg robione podczas "ataku" ,nic nie wykazalo,serce ok.Popieram -wiecej ruchu

Gość dr hipochondrykus
ja jednak zrobiłabym badanie ekg (conajmniej) mam krzywy kręgosłup piersiowy, dyskopatię i silną nerwicę, zdarzały mi się różne jazdy, ale ból nigdy mnie nie obudził (no za wyjątkiem jednej nocy, kiedy miałam zatrzymanie akcji serca - to bolało :( ) poza tym bóle występują dość często, również takie, jak piszesz, nasilające się, raz słabną raz nasilają się

Gość nowa270
no i własnie tez mysle ze to nerwoból dlatego zobaczymy co to dalej bedzie przestraszyłam sie poniewaz to był mój pierwszy raz a nie raz juz w zyciu przezywałam stresujace (duzo bardziej niz ostatnio) sytuacje. Faktycznie ruch napewno nie zaszkodzi:) dziękuje wszystkim i pozdrawiam... zycząc jak najwięcej zdrówka...

Gość nowa270
zobczymy jak bedzie tejnocy i czy w ogóle to ise jeszcze powtórzy głupio mi isc do lekarza skoro teraz czuje sie tylko troszke osłabiona i boli mnie lewa strona jakbym zle spała ... wygoni mnie do domu... przynajmniej w moim miasteczku maja nas za ..... szkoda słów

Gość kwietniowa8
Jeśli odczuwasz niepokojący ból w klatce piersiowej, to powinnaś niezwłocznie udać się o lekarza. Takich objawów absolutnie nie powinno się bagatelizować. Taki ból w klatce piersiowej może być objawem wielu bardzo poważnych chorób. Najczęściej jest kojarzony z pierwszymi objawami zawału serca, jednakże może świadczyć również o chorobach płuc, nerwobólach czy innych. Dlatego bardzo ważną kwestią jest wykonanie badań, które wskażą nam, co jest przyczyną bólu w klatce piersiowej. Ja ze swojej strony mogę wam również polecić ten artykuł https://wylecz.to/pl/choroby/uklad-oddechowy/bol-w-klatce-piersiowej-po-prawej-stronie-co-to-znaczy.html