Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana z powodu tabletek

zalamana z powodu tabletek

Polecane posty

lekarz zmienil mi tabletki z harmonetu na marvelon- kazal brac normalnie po okresie z odstawienia tego dnia co powinnam wziac harmonet. no i nie zagladajac do ulotki wierzylam lekarzowi. teraz zagladam do ulotki (jest dzien kiedy wg niego powinnam przyjac pigulke) a tu ze przy zmianie powinnam wziac tez od 1 dnia miesiaczki. i co teraz? zamierzam wziac dzisiaj ta tabletke, i nie wiem czy ochrona bedzie taka sama. w ogole podczas 7 dniowej przerwy uprawialam seks i nie wiem teraz czy ta ochrona byla ok...

Wszystko jest ok. To fakt, że na ulotkach tak piszą, ale lekarz dobrze Ci poradził. Ja zmieniałam tabletki 3 razy i za każdym razem rozpoczynałam nowe pigułki po 7 dniowej przerwie.

wiesz, moj powiedzial mi kiedys tak samo (zmiana z microgynon na cyprest), tylko, ze ja przeczytalam ulotke i nie zrobilam przerwy (plamilam za to chyba ze 2 tygodnie w czasie brania), moze po prostu tak i tak jest OK, mysle, ze jestes normalnie zabezpieczona lekarze przeciez wiedza po co bierzemy te tabletki :-)

uf... uratowalyscie 1 serce ktore wlasnie chcialo wyskoczyc i leciec do lekarza przede mna :) dzieki :*

jezeli są to tabletki z tej samej fazy ( tzn nie zmieniasz z dwufazowej na np minipigułkę ) to bierze się ją normalnie po 7 dniach i jest ciag dalszy zabezpieczenia:)

nie no one sie roznia tylko poziomem estrogenu (ta ma wiecej niz harmonet) ale nie ma ustalonej od ktorej mam zaczac czy cos