Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yksi-kaksi

MERCILON... i jak sie po nim czujecie

Polecane posty

Gość yksi-kaksi

i czy ufacie mu, ze sex bez granic?

Gość stara i bardzo głupia
Biorę od roku i nie mam żadnych problemów.

Cześć kobiety ;) Jestem lekko zaniepokojona faktem, iż po sumiennym wybraniu 1,5 opakowania mercilonu,( a wzięłam go dorażnie by nie dostać okresu na ślub i nigdy wcześniej nie zażywałam żadnej antykoncepcji doustnej) nie dostałam jeszcze okresu ostatnią pigułkę zażyłam 15.07.2007- dziś jest 11.08.2007 miałam tylko ze 2 dni plamienia i odtamtąd nic. Od tygodnia mam objawy jak przed okresem (powiększone i bolesne piersi oraz dyskomfort w podbrzuszu, a także uderzenia gorąca i lekkie zawroty głowy, czyli wszystko co mam zwykle przed). Czy któraś z Was miała podobny problem z okresem po mercilonie ??

nie nie robiłam, ale raczej nie powinno to być przyczyną.Jestem z moim (już teraz mężem) od 13 lat i do tej pory nie pozwalaliśmy sobie pójść na całość. Bardziej mi to wygląda na szok organizmu po tabletkach, mam 30 lat i nigdy wcześniej ich nie brałam.

ja tez mysle ze po prostu troche namieszałas z hormonami i organizm sie troche pogubil w tym jesli jednak jeszcze długo nie dostaniesz okresu to wybierz sie do lekarza, moze trzeba zapisac luteine

Dzięki za radę, tak zrobię poczekam jeszcze parę dni i jak nic się nie zmieni,to pójdę do lekarza, a najlepiej zrobię badania na poziom hormonów.

Gość puma szara
bralam Mercion przez ponad 4 lata bez zadnych problemów, dla mnie te pigulki byly idealnie dobrane (a próbowalam tez innych), w dodatku po odstawieniu po 3 miesiacach zaszlam w planowana ciaze, takze nie pomieszaly mi w hormonach :-) pozdrawiam

Rozumiem Puma ,tyle że każda z kobiet ma inaczej reagujący organizm, ja pytałam, czy jest jakaś z dziewczyn ,które reagują podobnie do mnie. Poza tym w czasie ,gdy zażywałam mercilon codziennie bolały mnie piersi i plamiłam, a oprócz tego zatrzymywała mi się strasznie woda w organizmie i puchły mi nogi i dłonie .........

no widzisz a ja tak mialam po cilestach:( i zmienilam na mercilon;) tzn mi zmieniono;)

Gość puma szara
ansta to nie wina Mercilonu, przy kazdych pigulkach przez 1 miesiac mozesz miec plamienia bo organizm sie przestawia na inna dawke hormonów. poza tym nie wskazane jest odstawianie nie skonczonego opakowania bo to szkodzi równowadze hormonalnej, i czy to Mercilon czy inne tabletki nie ma tu znaczenia.. Jesli mialas stosunki po odstawieniu nie skonczonego opakowania to mozesz byc w ciazy...

Puma teraz to mnie zaniepokoiłaś,powiedz mi proszę, bo nie mam doświadczenia w pigułkach - normalnie po odstawieniu dostaję się okresu od ilu do ilu dni po ostatniej połkniętej pigułce ?? Wiesz ja przez 30 lat nie chciałam zadzierać z hormonami, ale przyszedł taki moment, że zostały mi przepisane dorażnie przez gin.nie dla zabezpieczenia ,tylko po to żebym nie dostała okresu na własny ślub i teraz widzę , że popełniłam wielki błąd .

aa dodam jeszcze ,że te 1,5 opakowania przyjęłam bez przerwy.Koleżanki z pracy, które brały od lat różne tabletki, powiedziały mi, że pierwsze opakowanie muszę wybrać calutkie, natomiast drugie mogę nie do końca ( ponieważ same widziały jak żle się po nich czułam)..........

Gość puma szara
okres po odstawieniu pojawia sie 4-7 dni

Gość puma szara
Trzeba bylo poradzic sie lekarza zamiast kolezanek :-) Mi tez sie zdazylo odstawic pogulki w trakcie opakowania jak trafilam nagle do szpitala i okres dostalam jak zwykle po 5 dniach...

to oczywiste że jesli miałas niezabezpieczone stosunki juz po odstawieniu pigułek to mozesz byc w ciązy

Drogie koleżanki, pobiegłam do apteki po test ciążowy(taki co wykrywa już 6-ciodniową ciążę i jest bardzo czuły) właśnie go zrobiłam i wyszło, że nie jestem w ciąży i to bardzo wyrażnie. Może jest jeszcze jednak dla mnie szansa ;)

gratuluję, mam nadzieje ze test sie nie pomylił bo 6 dniowa ciąza to 6 dni od zapłodnienia a ono moze nastąpic nawet dopiero 7 dni po stosunku. no i powinnaś robic z porannego moczu bo na początku ciązy jest jeszcze niskie stężenie HCG a w porannym moczu jest go najwiecej

Ok Moniak, ale ja powinnam dostać krwawienia około 22 lipca, a dziś mamy 11 sierpnia, wzięłam czuły test choć mnie 6 dni już nie dotyczy ;) W ulotce było również napisane ,że ten test można wykonywać o dowolnej porze dnia, więc chyba jednak nie jestem .

Do tego ostatnie nasze baraszki miały miejsce pod koniec lipca,czyli minęło ponad 11 dni.....

to chyba sie nie myli:) rzadko sie myla.. maja b duza czulosc:) pozdrawiam

wiem co to robic test.. uwierz.. a mialam podstawy sie bac;) antybiotyki, spadek dzialania tabletek.. pekniety prezes.. takze rozumiem :) milego wieczorki!!

mi także wyszedł negatywny jak robiłam :) tak sie odstresowałam że aż na drugi dzien powitalam okres :)

ja godzine pozniej dostalam@ Moniak czytalam ze zabezpieczasz sie tylko tabletkami.... wiec jak to sie stalo ze musialas test robic:)?

Nelke i Tobie życzę miłego wieczorku. Ja też już nie raz robiłam test w swoim 30-letnim życiu, ale teraz to jest pierwszy raz po pigułkach (to jakbym raczkowała w tym temacie) ;))

He he ja też muszę się odstresować może lampeczka czegoś na ukojenie nerwów ..... :)

skoro nie jestes w ciazy.. to alkohol jak najbardziej:P ja mam ochote na papierosa... choc pale dorywczo:(

dobra.. ide sie uczyc.. czad na mnie;( buziaki i milego wieczoru