Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozaczkisathebest

OD 2 DNI CHODZE NA SOLARIUM I...WEJDZCIE

Polecane posty

Gość kozaczkisathebest

bylam w poniedzialek i dzisiaj nigdy nie chodzilam na solarium i dzisiaj mam troche czerwona skore i troche swedzi...nie wiecie czemu??? wykupilam sobie karnet 10wejsc kiedy znowu isc???mam jasna karnacje

Gość beznadziejny temat watku
popazysz się tez tak robiła nie mozna tak co dziennie na poczatku raz na 5 minut dzień przerwy potem 10 zminut potem znów dzień nawet dwa przerwy itd............jak swedzi to znaczy ze skora bedzie schodzic i jest popazona niedługo zeidzie skora a z opalizny nici bo zeidzie wraz ze skóra

Gość na poczatku powinnas
zrobic sobie przynajmiej 3 dni przerwy miedzy opalaniem zwlaszcza przy jasnej karnacji...

Gość kozaczkisathebest
no to tak robie wlasnie z przerwami 48godzin przerwy pomiedzy opalaniem i chodze na 5minut

Gość upupupupupupupupuupupup

Gość takie piękne slonce
a ty na solara??? nie lepiej naturalnie jak mozna?? solar niszczy skore

Gość kozaczkisathebest

Gość kozaczkisathebest
chodzi o to,ze jak leze na sloncu 20minut to pale sie na buraka jestem czerwona a pozniej pare dni pieczenia i nigdy nie brazowieje tylko schodzi,dlatego kosmetyczk polecila mi solarium

Gość Plina
pochodz troche na 5 minut poxniej 6-7 a nie od razu po 5 na 10 jak ktos ci doradził, bo raczej sie spalisz, tymbardziej ze masz jasna karnacje...no chyba ze bardzo slabe lampy beda

Gość gusiec
WIDZĘ ŻE CZERNIAKI NIE ŚPIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i zdrówka życzę.

Gość gonzalezz
Ooo....wariatka :) Idz za miesiac. Albo odczekaj 3 tyg. Bardzo jasna skora musi sie przyzwyczaic a Ty sobie ja troche popalilas laska. Ja chodzilam co miesiac przez rok na 5 min, i dopiero w tym roku poszlam na 8 i jestem ladnie "opalona". I..chyba to moj ostatni raz bo sloneczko jest teraz. Solara niszczy tak czy inaczej i lepsze slonce naturalne. Mniejsze zlo.

Gość gonzalezz
W solarium sa takie kremy specjalne, drogie w saszetkach. Smaruj sie tym przed solarką:/ To chroni troche i odrazu masz skore ciemniejsza a nie czerwona.

Gość mimis
Slonce tez niszczy skore!!!!!! Wcale bym nie powiedziala ze jest bezpieczniejsze od solara...

Gość kozaczkisathebest
a powiedz mi jak troszeczke piecze skora to co zrobic???ale naprawde troche moze to dlatego,ze nigdy niechodzilam na solarke

ja tez mam jasna skore i problem z opalaniem - zawsze opalam sie na czerwono, pozniej co prawda zamienia sie to na lekki brązik, ale nigdy chyba nie osiagne ladnej czekoladowej opalenizny:( Bardzo szybko tez schodzi mi opalenizna. Te kremy do kupienia w solarium rzeczywiscie troche pomagaja, ale tez nie mozna z nimi pzesadzac, do jasnej karnacji trzeba wybierac delikatne... Delikatnym pieczeniem sie nie przejmuj - mnie to tez sie na poczatku zdazalo. Po prostu trzeba wcierac dobry nawilzajacy balsam i skora nie powinna zejsc (no, chyba, ze naprawde przesadzilas;) ). Dziewczyny, naprawde nie warto przesadzac i od razu smazyc sie 10 min. Tak jak poprzednio ktos wspominal - na poczatek 6 min max i potem stopniowo coraz wiecej. Inaczej tylko sie poparzycie a nie opalicie, a jesli bedziecie opalac sie krocej a czesciej, opalenizna bedzie trwalsza. Jesli chodzi o to jakie przerwy powinno sie robic, to mysle ze przy jasnej karnacji co najmniej 2 dniowe; zreszta najlepiej poobserwowac skore - jesli wciaz bedzie zaczerwieniona to jest zdecydowanie za wczesnie. I jeszcze jedna rada - osobom z jasna karnacja pomoc moga kapsulki Beta-karotenu. Ja od jakiegos czasu zazywam i efekty sa widoczne (co prawda wciaz nie mam czekoladowej opalenizny, ale nie opalam sie juz na buraka i skora szybciej sie przyciemnia).

Gość suzanaa
Wiem co czujesz - tez mialam taki problem z solarka. Rowniez mam jasna karnacje i zawsze cieko mi sie bylo opalic a raczej zbrazowiec - po opalaniu na sloncu czy w solarce mialam przez kilka dni zarozowiona albo czarwona skore a potem to ledwo co kolorek zlapala :/ Jak pech to pech - taka karnacja. Po wielu perypetiach stwierdzilam ze najlepsze wyjscie to chyba balsam brazujacy. Tyle o mnie. Tobie moge poradzic na ta chwle uzycie jakiegos balsamu po opalaniu albo nawilzajacego np.firmy Eva taki maly w bialej tubce ok.8 zl bardzo dobry odrazu koi skore :) a jak jest bardzo zle to pantenol ale to raczej do kupienia w aptece. Co do solarki to napewno zrob sobie dluzsza kilkudniowa przerwe i moze idz do tej kosmetcki i zastanowcie sie czy solarium to jednak dobry pomysl dla Twojej skory (celowo mowie do kosmetyczki bo do dermatologa to teraz tylko chyba prywatnego - ach te strojki). Karnet najwyzej zwrocisz i tyle. Zdrowie wazniejsze. 3mam kciuki!