Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudno mi to wytrzymac

Co przeciw swedzeniu po ukąszeniu- domowe sposoby, nie moge sie ruszyc z domu!!

Polecane posty

Siedze w domu, moja corcie spi, dopiero co zasnela, miala dzis kolki wiec nei chce jej budzic i brac do apteki, poza tym tak sie zle czuje ze az cala sie trzese:( Na prawej nodze mam 5 krost po ukaszeniu, jedna przy drugiej, bardzo mnie to swedzi, zawsze powstrzymywalam sie od drapania ale dzis nie potrafie, to jest straszne przykladalam juz cebule , troche lagodzi bol ale moze znacie jakies inne sposoby :(:( pomozcie mi prosze bo trudno cierpie :O

oczywiscie chodzi o ukaszenie komara

Gość bidonn
ocet, albo skórka od cytryny

Dziekuje, narazie zawinelam pokrojona cebule bandazem, troszke usmierzylo bol, ale nadal jestem taka "nadpobudliwa", czuje sie strasznie slabo, boje sie ze zamdleje, a nie moge bo jestem sama w domu z corcia:( Najgorzej ze ten ocet wejdzie w male ranki od drapania , podobnie skorka od cytryny, no ale coz, wole zeby szczypalo niz swedzialo :O

Gość bidonn
popiecze i przestanie:)jak masz w domu wapno,to wypij,aha,no i więcej nie drap,dla mnie większym hardcorem jest psikanie dezodorantem:O,jak moja kumpela

Gość ty masz 5 a ja 18
i co mam powiedzieć? Fenistil żel pomaga

łagodzaco działa rowniez surowy ziemniak albo pomidor ja polewam woda bolace miejsce i posypuje proszkiem do pieczenia tak gdzies wyczytalam na nie działa:-D

Gość patyczako
a moze kupe trzeba zrobic?

Gość eksperymentka
polecam na przyszlosc olejek z citronelli- wystarczy posmarowac odrobina

Problem z tym ze mam 5 krost obok siebie, prawie jedna na drugiej. Na szczescie wrocil moj maz ... Mam niestety 38 goraczki, noga mi puchnie, obawiam sie ze jestem uczulona :O Dzieuje Wam za rady, ocet i cebula pomogly na swedzenie. Maz przywiozl Fenistil i tabletki na alergie, jutro musze przejsc sie do lekarza ...