Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krejzol

PRAWO JAZDY powinno być od min. 20 lat !!

Polecane posty

tak mi się wydaję. Młodzież tylko czeka, aż skończą 18lat, od razu prawko, samochód i...i wypadki. COraz częściej słychac na ulicach trzaski opon, słychać o wypadkach spowodowanych przez młodych 18stków. Nie tylko oczywiście, ale coraz częscięj się słyszy. Ta muzyka, szpanerstwo i cwaniactwo mnie przeraża. !!!! Mam 18 lat, i nie mam prawa jazdy, chociaz samochod stoi w garażu i jakoś mnie nie ciągnie! nie chodzi o to że zazdroszczę, ale to jest moje zdanie. A jakie macie wy zdanie?

Gość
11 wrzesnia b.r. egzamin :), 19 lat

Gość
Zgadza sie, ale prawo jazdy jest wazne, dla wlasnej satysfakcji chociazby,

Gość *watcher*
Oczywiscie -masz racje.Ja nawet uwazam,ze nie 20,a 25 lat-to powinna byc ta dolna granica wiekowa.Ten gosc,ktory spowodowal ten straszny wypadek mial...22 lata.Przyznam sie,ze ja w tym wieku bal bym sie kierowac ciezarowka,a co dopiero autobusem. Moje zdanie jest takie,ze dopiero po 25 roku zycia czlowiekowi wietrzeja z glowy jakies szczeniackie glupoty.Dlatego 25.Pozniej jezeli ktos chcial by robic np."C"-powinien miec udokumentowana 5 letnia praktyke w kierowaniu samochodem z kat."B".Nastepnie autobus-albo 10 lat kierowanie z "B",lub 5 lat z "C".Tak uwazam.Bardzo czesto widze mlodych kierowcow wieczorem chodzacych wokol rozbitego na drzewie auta.Auto prawdopodobnie taty.Droga na dyskoteke konczy sie jednak -na drzewie...

Sory, ale na co zdaje się np. kierowcy 20-tonowej ciężarówki 5-letnia praktyka na aucie osobowym? :D To \"trochę\" co innego :o Prawo jazdy powinno być wydawane tym, którzy potrafią prowadzić (prowadzić bezpiecznie), niezależnie od kategorii i tego czy mają 20 czy 50 lat :p

mimo ze sama chce teraz zdawac prawo jazdy a jaby nie bylo w pewnym sensie reprezentuje te ekhm...niedobra mlodziez....tez jestem za tym aby wiek na prawo jazdy podniesc do 20lat-ja jako mloda osoba na bank bede drzala przed samodzielna jazda,a co dopiero te waraiy w moim wieku,ta brawura itd..az strach pomyslec:P

mnie sie wydaje ze powinno b yc od min. 20 lat. trudniejsze testy i bardziej wymagajacy egzaminatorzy !

Gość abcdefghijklłmnoprstuwxyz22
Ty musisz byc chyba z wiochy.Dla kobiet powinien byc specjalny egzamin-czy sie w ogole nadaje do kontaktu,czyli obslugi maszyn-w tym urzadzenia zwanego samochodem. "dupa sraka i pierdziaka a ja jestem za wprowadzeniem ograniczenia wiekowego tylko dla facetow - dziewczyny nie szaleja, wiec faceci od 25 roku zycia a dziewczyny od 18"

Gość *watcher*
wielbicielu-praktyka jest niezbedna wrecz do prowadzenia aut w ogole,w tym tez tych wiekszych.Prowadzac auto osobowe nabywasz doswiadczenia.Poznajesz zasady i prowadzenia samochodu,czyli pojazdu badz co badz mechanicznego.Poza tym poznajesz takze w praktyce i nabierasz doswiadczenia jezeli chodzi o zasady bezpiecznego poruszania sie na drogach.Dlatego uwazam,ze zaproponowane przeze mnioe zasady bylyby dobre.Poprawilyby one moim zdaniem w sposob zasadniczy bezpieczenstwo na drogach.

Gość kura udomowiona
ja zdalam majac lat 19,jako jedyna sposorod 22 osobowej grupy. BYli mlodzi,starsi,faceci,babki...A jednak ja tylko zdalam..do teraz sie zastanawiam dlaczego,chya opanowanie za kierownica wygralo. Ps.uprzedzam odpowiedzi..nie,nie zaplacilam...

*watcher* ---> zasady poruszania się na drogach owszem, tyle że \"5 lat\" jest mętnym określeniem, bo jeden w 5 lat przejedzie 200 tys. km, a inny 10 tys. i na pewno ten drugi wielkiego doświadczenia i tak nie ma. Natomiast jeśli chodzi o samą jazdę dużym samochodem (ciężarówka, autobus) - tutaj tylko praktyka na tych samochodach wpływa na zwiększenie bezpieczeństwa.

Gość *watcher*
A ja mysle,ze testy sa OK.Egzaminatorzy?W Polsce?Przeciez tam sa takie przekrety ze hej.!!!Taki egzamin kosztuje o wiele wiecej niz oficjalnie,bo na byle czym taki pseudoegzaminator ma prawo cie oblac.To powinno byc jakos inaczej zorganizowane.Egzaminatorzy maja zbyt wiele w tej kwestii do powiedzenia.Za duzo od nich zalezy.Ja mysle wrecz,ze wymaga sie od nich oblewania kursantow w cwlu podwyzszenia dochodow firm egzaminujacych.

Gość *watcher*
Ktos kto ma na siebie zarejestrowany samochod-prawdopodobnie jezdzi.Poza tym-bylby przeciez egzamin.Tak jak teraz.Tyle,ze ubiegac bys sie mogl w ogole o "C"-spelniajac ten warunek.

Gość kura udomowiona
no i stracilam puente:P Chcialam powiedziec ze nigdy nie mialam wypadku,(odpukac),prcowalam jako kierowca auta osob(dla jednej pani prezes). Ale potwierdzam ze moi koledzy w wieku19-20lat to tacy gowniarze byli i robili na prawde glupie rzeczy.Np,zastawiali innym autom na szkolnym parkingu wyjazd..takie szczeniackie wyglupy. Wiec jestem za tym ze dziewczyny od 18 a chlopcy od 25 lat.:):D

-> dupa sraka i pierdziaka---czytaj mniej feministycznych gadzinowek.Juz pomalu ci sie teraz mozg lasuje,a co bedzie dalej.Miej litosc nad soba.Ile takich malolat jak ty prowadzi?Chlopcy maja odwage,a raczej glupote wsiadac za kierownice-wy nie.Wiec napij sie piwka i spij.

A ja mam 25 lat i prawko od 7 lat i to w moim wypadku nic nie znaczy....gdyż zupełnie nie nadaje się na kierowcę....po prostu dramat. Nie wiem z czego to wynika, widocznie żaden facet nie ma tyle cierpliwości by mnie tego nauczyć...

Albo wymieniamy jakies sensowne poglady,albo bredzimy o jakis feministycznych idiotyzmach.....

Te idiotyzmy,o tym ze kobiety prowadza lepiej-pochodza z czasow Gierka,kiedy zaczynano produkcje Fiata 126p.Gierek myslal,ze mezczyzni nie beda kupowac tego wynalazku.Dlatego rozpoczela sie propaganda skierowana do kobiet-zeby je zachecic.Jaka jest rzeczywistosc?Kazdy wie.Wiec nie wciskaj tych swoich kitow mala.

Skoro masz takie sensowne poglady,to wymien bez kolejnosci alfabetycznej-jak leci znanych ci kierowcow rajdowych oraz Formuly 1.Badz laskawa i napisz tam gdzies choc jedno nazwisko mezczyzny....hehehehe

dupa sraka i pierdziaka-sorry-duza.

dupa sraka i pierdziaka ------------------------------------------------------------------------------------

Ja mam 17 lat i już czekam na to aż będę mogła iść na kurs. I wcale nie mam zamiaru jeździć jak szalona i się rozbijać na każdym skrzyżowaniu. Posiadanie prawka jest po prostu bardzo wygodne. I tyle na ten temat. Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka!

PRAWO JAZDY powinno być od min. 20 lat !!

abcdefghijklłmnoprstuwxyz22 Albo wymieniamy jakies sensowne poglady,albo bredzimy o jakis feministycznych idiotyzmach..... No to podaj jakieś sensowne poglądy, poza takimi, że kobiety powinny przechodzić specjalne testy!! !! !! Bo z sensownymi poglądami masz chyba problem.

Gość wattcher
tak-ona500-ale nie mozna niestety liczyc na zrozumienie,czy tez czyjs zdrowy rozsadek.Po to sa przepisy.

Pozyjecie-zobaczycie.To wszystko