Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoda_75

waga a cukrzyca ciezarnych

Polecane posty

Gość jagoda_75

czy w 29 tygodniu waga dziecka 1950g to aby nie za duzo???? lekarz mi sie pytal czy aby na pewno na czczo bylam przy badaniu na glukoze bo podobno przy cukrzycy sa wieksze dzieci, ale bylam na czczo na 100%..

Gość jagoda_75
zadna z Was sie nie orientuje?

moj maluszek 1900g wazył w 32tyg,ja uważam ze troszkę to za dużo,ale może ty sama byłaś dużym dzieckiem przy urodzeniu,bo podobno sa zależności genetyczne:) a cukrzyca wpływa na to że dziecko może być duże badaj cukier i stosuj sie do zaleceń dietowych

Gość jagoda_75
No wlasnie ja cukier mam idealny... jak sie urodzilam mialam 3600 a moj maz 3800. Mam nadzieje ze dzidzia tez bede gdzies w tytch granicach, a nie ponad 4 kilo..

Mam dwóch synów. Obaj ważyli po urodzeniu grubo ponad 4 kg. Ani ja ani oni nie mieliśmy cukrzycy i nie mamy. Taka \"uroda\", która zresztą wcale nie przesądza o późniejszym wzroście i wadze dzieci.

Gość jagoda_75
kurcze no i wlasnie sie obawiam tego ze moja coreczka tez taka bedzie. Jeden lekarz mnie wystraszyl ta cukrzyca (no ale wyniki sa ok i cukrzyca na pewno nie jest) a bylam u innego i zaprzeczyl cukrzycy, tez powiedzial ze taka natura ale sie przerazil lekko tą wagą..

Gość jagoda_75
no nie ma choc jeden gin mi probowal wmowic ze byc moze mam. A inny gin (z tego co teraz widze o wiele lepszy) powiedzial ze taka uroda. Kurcze ale teraz chyba jakos duzo sie slyszy ze duze dzieciaczki sie rodza nie?

Gość brumbrum
Duże dzieci podobno rosną od witamien dla kobiet. Niektórzy lekarze więc odradzają pełne zestawy dl akobiet ciężarnych i zamiast nich ma się brac tylko żelazo i kwas foliowy....

Gość jagoda_75
ooo pierwszy raz o tym slysze.. nie wiedzialam.. ja na poczatku bralam tylko folik a chyba jakos od 10tc codziennie witaminki. moze ktos jeszcze wie dlaczego takie duze dzidzie sie teraz rodza?

moja kolezanka polozna mowila ostatnio ze najwieksze dzieciaczki rodza sie u kobiet ktore rzyjmuja CENTRUM MATERNA. ponoc po tych witaminach nie ma dzieci ponizej 4kg :) waga twojego maluszka wcale olbrzymia nie jest sadze ze po rpsotu taka uroda albo ma \"grube kosci\" bo to przeciez na ich podstawie robi sie pomiar. kolezanka w 35tyg dziecko o wadze 2700 a urodzila tydzien pozniej.... 3700 ja 3 dni przed porodem uslyszalam ze corcia bedzie kruszynka bo tak 2600 z pomylka do 2900 a tu 3500 sie urodzila :) takze wahania moga sie zdarzyc i to calkiem duze teraz mozesz tylko pi razy oko policzyc ile malec bedzie wazyl - jesli zostalo ci 11tyg a srednio tygodniwoo maluch 200gram przybiera to jakies 2200 bedzie wiecej niz teraz o ile pomiar ten ktory znasz jest prawidlowy

Gość jagoda_75
no patrz nie slyszalam o tych witaminkach.. Mialam robione usg na kazdej wizycie i zawsze, poczawszy chyba juz od 20 tygodnia byla za duza. Potem bylam w szpitalu, tez mialam usg i tez za duza byla i ostatnio u dwoch innych ginow i tez za duza :) na pewno jakis tam bład moze byc pomiaru ale i tak boje sie takiej duzej dzidzi i porodu jesli by miala miec ponad 4kg.. te 200g na tydzien to przybiera juz do konca ciazy??