Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filusia

Warszawa, gdzie zaplanować cesarkę?

Polecane posty

Gość Filusia

Gdzie zatem można zrobić planowane cesarskie cięcie w Warszawie? Mam wskazania, ale potwornie trudno jest w każdym szpitalu dostać się na określony termin \"z ulicy\". Wyglada na to, że powinnam zmienic lekarza na lekarza ze szpitala ( o ile się dostanę do takiego lekarza) w którym chciałbym rodzić przez cc. Które szpitale polecacie?

ja polecam szpital im prof Orlowskiego na Czerniakowskiej. fakt mialam skierowanie na cc od ich lekarza, po porodzie bardzo dobrze wspominam personel, maz mogl ze mna byc na ponarkozowej do 23, nikt mu uwagi nie zwrocil. podejscie lekarzy w okresie cc swietne a i ciecie 1 klasa, dzisiaj 2 miesiace po porodzie mam tylko delikatnie rozowa kreseczke o dl 15.5cm, jak sie dotyka to nawet nie jest wyczuwalna tak ladnie zrobili :) kolezanki maja odmienne wspomnienia ale widac zalezy na jaka zmiane sie trafi i kto robi ciecie

Gość ewwka
klinika Damiana

Gość Filusia
Dziękuję za informacje. Chciałam się jednak dowiedzieć jak zaplanować cesarkę, gdy nie mam prowadzonej ciąży w okrślonym szpitalu? Damian na razie nie wchodzi w grę. Uważam, że płacąc co miesiac składki na ubezpieczenie zdrowotne, mając wskazanie do cesarki, powinno być móc ją zaplanować i wykonać w wybranym szpitalu bez dodatkowych kosztów w zaplanowanym terminie. Problem w tym, że nie mogę zaplanować cięcia bo: 1/na Karowej nie palnują cięć :(, "bo przecież nie można zpalanować porodu" 2/w Św. Zofii nie ma szans, gdy nie masz tam prowadzonej ciąży, włąsnie przez lekarza z św. Zofii 3/ w innych szpitalach nie chca o tym słyszeć, "każą" przyjechać gdy rozpocznie sięakcja porodowa. Przyznam, że mam dosyc stresów w związku z cięciem, a teraz jeszcze więcej przy trudnościach w jego zaplanowaniu. Napiszcie proszę jak to wykonać praktycznie. Z góry bardzo uprzejmie dziękuję.

Filusia niestety nie moge ci pomoc bo ja o tym ze bede miala cc wiedzialam od 22tc a termin mi zaplanowal lekarz z czerniakowskiej na 2tygodnie przed cieciem. sprobuj moze przejsc sie na czerniakowska do prof Debskiego. z tego co slyszalam super facet, wyslucha doradzi no i moze cie jakos zapisze powodzenia

Gość kajabed
Kobietki odświeżam!!! Gdzie można w Warszawie zrobić cesarkę??!! Lekarz stwierdził, że nie mam wskazań do cesarki i mam rodzić siłami natury... a ja nie chcę, strach przed tym mnie paraliżuje... :( HELP

Gość gość
Również podbijam pytanie. Ja będę miała cesarke ze wskazań medycznych - okulista. Gdzie w Warszawie można to wszytko jakoś ogarnąć i jak w sensie co zrobić? Do terminu mam jeszcze co prawda dość daleko, ale nie chce się obudzić z ręką w nocniku. Zależy mi bardzo żeby "sprawca" mógł być obecny i przy cięciu i najlepiej po bez większych ograniczeń i gdzie jest dobra opieka i po cesarce, pielegniarki nie zostawią Cię samej z dzieckiem jak potrzebujesz pomocy. I to będzie mogą druga cesarka bardzo się boję zzo :-( pierwszą miałam w ogólnym...

Gość Tasia_io
kajabed tylko spokojnie :) Nie ma się co stresować na zapas, bo zaszkodzisz tylko dziecku :) Ja miałam cesarkę prywatnie w klinice iatros, wszystko przebiegło bez komplikacji, córcia urodziła się zdrowa, a dodam że też nie miałam wskazań do cesarki. Jeżeli jesteś pewna, że chcesz CC to możesz sobie sprawdzić tę klinikę, dodam tylko że poród SN to też nie koniec świata, moja siostra tak rodziła i też wszystko było ok :)

Gość gość
Polecam szpital Bielański. Miałam cc trzy tygodnie temu. Bez problemu

Gość gość
Na Solcu. Bez problemu.

Gość gość
Ale co bez problemu??

Gość gość
Szpital Orłowskiego . Ordynator patologii może próbować robic kłopot, ale to chyba, zeby nie było za miło. Jak masz wskazania to powinni zrobić bez łaski. Do tego , a raczej przede wszystkim szpital ze świetnym sprzętem i fachowcami na neonatologii, jak sie coś dzieje w tych szpitalach z pięknymi ścianami i wygodnymi łóżkami, to dzieci wiozą m.in. właśnie na Czerniakowską i tam ratują ( szpital ma 3 stopień referencyjności).