Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1 p

Mam przepis na placek z toFFi.

Polecane posty

Gość 1 p

Placek z masa Toffi ;) Pyszne.....! Biszkopt; 6jaj 5 łyżek cukru 5 łyżeczek mąki 1 łyżeczka mąki kartoflanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Tofii Kostke masła utrzeć, + 1/4 kostki masła lyb margaryny.(25dkg razem) Mleko skondensowane SŁODZONE w puszce gotowac we wodzie ok 3godz. na małym ogniu (woda mus wrzeć) , ostudzić i wetrzec do masła + olejek śmietankowy. Mase wyłożyć na biszkopt, mozna na to dac owoce(mandarynki, ananas, brzoskwinie) i zalać 2 galaretkami. Smacznego;) Jak macie jakies przepisy to pisać. :)

Gość bajdu bajdu
dwa pytania: - czy przypadkiem kostka masla to juz nie jest 25dkg? - mleko gotowac 3 GODZINY??? :o

Gość 1 p
upsss ... puszke (mleko skondensowane) wkladasz do jakiegos garnka wlewasz wode i gotujesz przez 3 godz torche dlugo ale sie oplaca:)

Gość bajdu bajdu
nigdy w zyciu nie gotowalam niczego (w sensie- jednej potrawy) przez 3 godziny. I nie zamierzam :p

Gość gluptaski
a ma ktos przepis na placek z masa marcepanowa????????? moze jakies rogaliki albo co???????????????

Gość 1111111111111
kostka masła to 20 dkg,żadko robiz 25 dkg -mowe kostki

Gość BeznadziejnaOsobaKucharka
potwierdzam ze to pyszne jest ale po paru kawałkach robi się nie dobrze :o

Gość ulaaaaaaaaaa
z tym mlekiem to prawda, czesto robie takie ciasto, wystarczy tylko wrzucic do garnka z gotujaca sie woda puszke ;) nie musicie mieszac i sprawdzac czy sie przypala :P

potwierdzam,że warto czekać tak długo. Mnie zawsze fascynowało,że to mleko w puszce nie wybucha :) Do masy można jeszcze dodać kakao.. Ja z tym mazurek robię...

Gość do 1p
skąd jesteś?:D

Gość a ja mam lepszy przepis
na trzybita mniam mnia! ukladamy ciasteczka petibery na to krem budyniowy( gotowy albo z budyniu) na to znow warstwe ciasteczek na ciacha mleko skondesowane slodzone z kostka margaryny( gotowane 3 godz) na to znow warstwa ciasteczek i na koniec ubita kremowka! polecam

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co to jest olej śmietankowy?????????