Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiabubusia

Problem z spódniczką

Polecane posty

kochane mam problem nie dobra ze mnie gospodyni domowa hę ? Otóż chciałam wyprać szybko ulubioną spódniczkę. Nalałam wody do wanny nasypałam proszek do prania Persil Gold Wyprałam i do tej samej wody nalałam płyn do płukania tkanin żeby ją wypłukać potem wylałam tą wodę i nalałam świeżej wypłukałam ... Patrze a na niej pełno białych plam. No to szybko wrzuciłam ją do pralki na płukanie ... Wyciągnełam i plamy są dalej nie takie mocne... ale są Spódniczka moja ulubiona czarna za kolanka z kwiatuszkiem na boku... To był dobry płyn do płukania Do czarnych ubrań Lenor. Kurcze co mam zrobić żeby to zniknęło. Chciałam ją ubrać do kina dzisiaj :(

Gość wszystko do d
zostal na niej proszek ja mam tak czasem na ciemnych rzeczach plucz ja pare razy ciagle w nowej wodzie

myślę,że to się stało, od tych drobnych drobinek w proszku. Ja taknigdy nie piorę. Najpierw nasypuje proszku,dokładnie go rozpuszczam w wodzie,piorę wylewam wodę i płuczę w czystej.Do ostatniego płukania dolewam płynu do płukania. Zresztą rzeczy,które mam pracw recach najlepiej prać w płynie do prania... Skoro mówisz,że po wypłukaniu w pralceplamy są mniej widoczne,tonie pozostaje ci nic innego, jak płukać doskutku, albo wyprac w płynie do czarnych rzeczy

Gość w ręcach
o matko :O

Dosyp do płukania trochę kwasku cytrynowego albo dolej octu. (Ocet jest gorszy, bo zostawia \"zapaszek\").

wina proszkau znaczy zle zastosowanie proszku.drugie pranie pomoze ale juz bez proszku najlepiej prac recznie w szarym mydle.