Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na wymarciu

Dieta eliminacyjna po porodzie

Polecane posty

Gość mama na wymarciu

Młode mamy, napiszcie co jecie lub jadlyście świeżo po porodzie? Mnie lekarz kazał wprowadzic dietę eliminacyjną ze względu na alergię męża. Gotowane mięso z kurczaka , królika, wieprzowina, żadnych konserwantów, uczuleniowych owoców, warzyw, soków itd.. Co więc mogę jeść żeby to miało jakiś smak i chciało się to jeść? znacie jakieś linki albo przepisy na gotowane czy pieczone zdrowe potrawy? No i czym zastapić uwielbiane słodycze skoro nawet suszone morele są uczuleniowe? Poradźcie, bo po 4 tygodniach takiej diety to mam ochotę rzucic sie na colę i zjeść całą czekoladę.

Jak widac mamy podobny problem,z tym, że ja jestem na diecie ze względu na to że pierwsze dziecko mam alergiczne. Jestem półtora tygodnia po porodzie, więc jeszcze daje radę patrzeć na wodę mineralną, masło roslinne i takie tam. Na obiad robię sobie pieczonego kurczaka lub pieczoną chudą wieprzowinę, duszonego w marchewce na słodko kurczaka, babkę ziemniaczaną, którą uwielbiam, pyzy z mięsem. nie miałam tez jeszcze czasu żeby usiąśc i czegoś poszukać. A z miła chęcią zjadłabym jakieś ciasto, tylko że musiałoby być bez jajek i śmietany. Może cos tu nam doradzą:)

Gość mama na wymarciu
Nikt z mam nie jeste na diecie? Hallo mamy!!!