Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agunia16julia

allegro

Polecane posty

zalicytowalam buty a zle popatrzylam na rozmiar ;/ napisalam prosbe o wycofanie ale ta osoba ma napisane ze nei przyjmuje takich zgloszen... pewnie wygram ta licytacje :/;/;/;/;/ co sie stanie jesli nie przesle tych pieniedzy na konto?? bo nie chce za duzych butow...

na pewno dostaniesz nega i ostrzezenie od allegro- po 3 ostrzezeniach mozesz sie pozegnac z allegro . Licytowałas buty i nie sprawdzilas rozmiaru ?

Gość czy to jest problem
No to bedziesz miec problem. Dostaniesz negatywny komentarz(to w sumie nic). I ostrzezenie od allegro- 3 ostrzezenia i zawiesza Ci konto. Tak to jest jak sie uwaznie nie czyta. Ostatnio tez sprzedawalam kilka rzeczy. Aukcja sie zakonczyla i napisala do mnie kobieta, ktora poprosila o odwolanie aukcji bo kupila sobie podobna bluzke- napisalam jej zeby nie zartowala bo jest wyraznie napisane na kazdej aukcji ze nie odwołuje. Przez miesiac nie placila, napisalam do allegro. Sytuacja skonczyla sie tak ze bylo to dla niej trzecie ostrzezenie i juz nie ma jej konta.

kuzde bo ja slepa jestem.... zartuje ale jakos nie popatrzylam ;/ ale mozna zrobic cos takiego ze nie ma prosby o odwolanie?? chyba po to jest ta opcja... to nie jest nie zgodne z regulaminem??

Gość Tomcio z Paluch2
Kup te buty i sama je wystaw na aukcje.

Gość pilnie potrzebujaca
A czytac ze zrozumieniem tez nie potrafisz? To jest PROSBA o odwolanie- czyli ze sprzedajacy ma taka mozliwosc , a nie musi odwolac. Jesli wie ze i tak nie odwola to pisze to w swojej aukcji zebys sie zastanowila ZANIM kupisz, a nie po fakcie.

do tomcio paluch: tez o tym myslalam :) ale raczej na nich nie zarobie... jak wygram at licytacje to popytam kolezanki moze ktoras odkupi...

Gość spróbuj wystapić
o odwołanie....zobaczysz jaka bedzie reakcja sprzedawcy...jesli jest ugodowy, zrobi to, a jesli nie...kup buty i wystaw ponowni, jak ktos wyżej napisał

Gość spróbuj wystapić
napisz jeszcze dodatkowo maila do sprzedawcy, wyjasnij jak i co, albo zapytaj o rozmiar odpowiadający Tobie, może ma...

Gość spróbuj wystapić
a kiedy kończy się aukcja? i kiedy wystąpiłaś o wycofanie?

Gość Tomcio z Paluch2
Lub tez jak nie jestes jedyna osoba licytujaca w tej aukcji napisz mejla do osoby ktora tez licytowala i byla druga. Jest duza szansa ze odkupi

Kretynstwo z tym nie wycofywaniem ofert...ja tam nigdy nikomu nie sprawialem problemu i jesli ktos przez pomylke zalicytowal, to jasna sprawa, ze wycofam. Po co robic jakies wielkie halo? A jesli ktos kupil, a potem sie wycofal z transakcji...to zwrot prowizji i tyle.

Gość smiac mi sie chce
kretynstwo to jest wtedy jak ktos kupuje i nie czyta dokladnie. Ewentualnie czyta dopiero po kupieniu. To chyba domena Polakow bo tak samo jest z umowami- podpisujemy nie czytając. Dajmy na to wystawiam na aukcje telewizor- za 2tys, aukcja na 14 dni, zalezy mi na czasie- licytuje duzo osob ktorym na tym zalezy , a ktos np zle zobaczyl cene i tez kupil. A potem pisze ze widzial zle cene i chce sie wycofac. Szkoda mi czasu, nie chce mi sie wystawiac ponownie aukcji i czekac kolejne 14 dni.

Jezu, to sie wycofuje jego oferte i dogaduje sie z II osoba w kolejce...proste.

12:59 spróbuj wystapić a kiedy kończy się aukcja? i kiedy wystąpiłaś o wycofanie? konczy sie za 3 dni... wyslalam przedwczoraj ale nawet odpoweidzi odmownej nie dostalam... dzieki, bo tylko ty probujesz pomoc a nie oceniasz... 14:40 smiac mi sie chce kretynstwo to jest wtedy jak ktos kupuje i nie czyta dokladnie. Ewentualnie czyta dopiero po kupieniu. To chyba domena Polakow bo tak samo jest z umowami- podpisujemy nie czytając. ciesze sie ze jestes idealny/idealna i nigdy ci sie cos takiego nie zdazylo... nie dziw sie jak bedziesz oczekiwala pomocy a ktos sie bedzie wymadrzal tak jak ty... myslalam ze to forum jest po to zeby sobie pomagac a nie krytykowac... wiesz co ci powiem? DZIEKI

Gość smiac mi sie chce
jak bede oczekiwala pomocy to na pewno nie bede pisac o tym na forum. O wlasne interesy potrafie sie zatroszczyc. Czytam umowy i wiem czego moge sie spodziewac. I zanim cos zrobie to wczesniej mysle.

Gość Tomcio z Paluch2
Zaproponuj osobie ktora bedzie druga odkupienie. A ile te buty bedą Cie kosztowaly?

Gość spróbuj wystapić
napisz jeszcze dzis choćby króciutkiego maila do sprzedawcy, że owszem czytałaś na jego stronie o nieodwoływaniu ofert, ale prosisz o odstąpienie od tej zasady w drodze wyjątku i że liczysz na jego przychylność itp. Jesli nie odpowie i na tego maila, pozostaje Ci kupić buty, o ile nikt nie przelicytuje. Zostały jeszcze 3 dni, to dużo...wszystko jeszcze może się zdarzyć. Jestem na allegro sprzedającą i kupującą, ale nie stwarzam kupujacym najmniejszych problemów. Odwołuję oferty, jesli ktoś prosi. Nie kupi ten, to kupi ktoś inny.

napisalam maila... masz racje, nie aj to ktos inny, po oc takie problemy... myslalam zeby wystawic te buty ale konta nie mam ;/;/ mozna bez konta bankowego sprzedawac??

Gość Tomcio z Paluch2
to jak bedziesz placic za buty????? Najwyzej jak sprzedasz podasz numer konta rodzicow i po problemie.

Gość sieta faqa
ze 200 ciuchów, 30 osob sie rozmyślilo. Nie dalam negatywa bo szkoda mi bylo wlasnego konta (dali by w odwecie) ale wystąpilam o zwrot prowizji. Bylam stratna i tak z 14zl na każdej aukcji bo to byly aukcje wyróżnione. TAK SIE NIE ROBI !!!