Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bziabziułka

ciąża pozamaciczna

Polecane posty

Gość Bziabziułka

jestem w 6 tygodniu ciąży liczac od pierwszego dnia OM i mam jakiś taki dziwny ucisk po prawwej stronie , najpierw z przodu a potem od tyłu. Taki sam miałam, w okresie implantacji. Myślicie, czy to może być objaw ciązy pozamacicznej?

Gość Bziabziułka
Dziewczyny, naprawdę żadna z was nie ma znanych z utopsji doświadczeń dot. ciązy pozamacicznej I ja na dodoatek mam śluzx taki rzadki, przezroczyst, nie gęsty, ja w pierwszej ciązy, nie wiem, co się dzieje

najlepiej idź do lekarza. on rozwieje twoje wątpliwości. powinien zrobić ci usg. przy okazji może będzie już widać serduszko:) a kiedy miałaś ostatnią @ ?

Gość Bziabziułka
własnie dopiero w pn idę do lekarza, bo on jest na urlopie, co mnie doboja, to czekanie... Om miałam 5 lipca, na teście dwie kreski. To już jedfnak moja druga ciąża i inaczej się czuję. I trochę sie niepokoję...

do poniedziałku już niedaleko. nie martw się. czasem w ciąży są takie wzdęcia i zaparcia, że po prostu pobolewa w okolicy brzucha..,ale jak tylko poczujesz ostry ból to natychmiast do szpitala! trzymaj się!:)

Gość Bziabziułka
niby niedaleko, a jednak nie wiem jak wytrzymam . Martwię się tym bardziej, iż zaraz po zapłodnieniu byłam przeziebiona, brałam leki (normalnie tydzień później,w ogóle to wtedy tez zrobiłam test, wyszedł negatywny, więc pomyślałam, ze moge i muszę się leczyć, bo u mnie z nie leczonym przeziębieniem czy anginą są trwające miesiacami komplikacje.). To mnie dodoatkowo podłamuje, teraz ten taki lekko wyczuwalny, tempy nból po prawje stronie, bo mi zawsze prawy jajnik nawalał. Mówię Ci, jestem pelna obaw, które Zabierają mi radość z powodu dzieciątka! Dlatego tym bardzioej dziekuję za pocieszenie!!

wiem, że człowiek zawsze będzie się zamartwiał. taka już nasza natura. ja też miałam w każdej ciąży mnóstwo wątpliwości. wiele z nich nieuzasadnionych. spróbuj czymś się zająć, żeby przetrwać te dwa dni. i myśl pozytywnie. ja sama też muszę się teraz szczególnie trzymać. dziś idę do lekarza i parę rzeczy się wreszcie mi wyjaśni. (musiałam czekać ponad tydzien na tą wizytę!)

Gość Bziabziułka
czyli tez jesteś w ciąży? napisz może parę słów, jeśli chcesz, który raz i jak zaawansowana jest teraz Twoja ciąża...Pozdrawiam i zyczę powodzenia

napiszę jutro po południu..:) wiesz co, coś w tym jest , że lepiej wcześniej nie zapeszać i nie trąbić O TYM na prawo i lewo aż do końca pierwszego trymestru. już dwa razy za wcześnie wszystkim mówiiłam o tym. teraz nikt nie wie.( oczywiście mąż wie;) )

Gość Bziabziułka
Rozumiem i życze powodzenia. na pwno wszytsko będzie dobrze. ja własnie od tygodnia jestem na urlopie wypoczynkowym, mam wiecej czasu niż zwykle, dlatego buszuję bo necie i wszystkim niepokoję. mój mąz twierdzi, ze wymyslam problemy.U mnie akurat w pierwszej i jedynej jak dotąd ciążą było wszystko Ok, chcialabym, aby i tym razem było podobnie. Najgorsze, ze od środy mieliśmy jechac na wczasy i nie wiem, co bedzie w takim wypadku, Ale i tak najważniejsze dla nas, aby Maluszek był zdrowy, tego też Tobie życzę, trzymam kciuki i odezwij się.

Gość guuuga
mnie tez tak bolal i boli do tej pory a jestem w 14 tyg nie martw sie na pewno wszytsko jest oki:)

Gość Bziabziułka
ale widziasz, mnie nie boli dół brzucha, tylko mam taki tempy ból po prawej stronie, prawie nie wyczuwalny i tym razem z tyłu, jakby pośladki zwykle tak mam przed miesiączką lub w trakcie i to mnie niepokoi . W sumie przed terminem miesiaczki blał mnie i dół brzucha, ale też to miejsce, nie wiem, czy tam Maleństwo omyłkowo się nie zagniexdziło. Napisz bliżej, jaki Ty miałaś ból, jesli możesz....

Gość Bziabziułka
i jeszcze jednio, jak bylam w pierwszej ciazy non stop wymiotowałam, rozmiarów rego nie da siemopisać,a teraz nic...

Gość _mam problem_
ja mam inną bolączke. to moja pierwsza ciąża - wczesna co prawda, ale lekarz potwierdził już ciąże i nie ma żadnych wątpliwości... tylko mam pytanie bo zawsze czytałam i słyszałam od znajomych że w pierwszych miesiącach sie chudnie, a przynajmniej wygląda tak samo jak dotąd..... ja natomiast już w 1 miesiącu obwód brzucha powiększyłam chyba ze 20 cm i jestem przerażona....czy to jest normalne ??? i czy w ogole kobieta w ciąży, takiej wczesnej może uprawiać jakiś sport, jakąś gimnastyke czy coś ? bo jestem przerażona ze powiększam się w takim tempie :-/ a dziś rano strasznie bolał mnie brzuch - moze to dlatego że wczoraj chyba z 10 minut się gimnastykowałam z tej wizji przedwczesnego tycia. nie smiejscie się. powiedzcie coś.......

Gość Bziabziułka
ja co prawda schudłam w pierwszych miesiącach, ale to dlatego, ze 12 tygodni ywmiotowałam non stop. Potem nadrobiłam zaleglości. Ale mam koleżanki, które już w pierwszym miesiącu tyły, od razu było po nich widac, ze są w ciąży a Co do bólu w dole brzucha, to jest normalne, bo macica się poszerza, tym się nie przyjmuj, jeszcze dlugo bedziesz miał ataki niby ucisk, niby ciągnienie I gratuluje Maleństwa!

Gość _mam problem_
o jeju....to dobrze... zwłaszcza ze powiedziałaś o tych bólach brzucha że to normalne....bo jakiś tydzień temu to chyba z 8 dni pod rząd miałam jakieś kolki w brzuchu....myślałam że to oznaka ze zaraz poronie :-))) uf.....jak ja się denerwowałam.....a zapomniałam spytać lekarza o to. teraz mam drugą wizyte we wtorek. no i w ogóle...czasem tak strasznie czuje się słabo. jak nie ja. zwalam to na dziwne pogody, niskie ciśnienie, ale aż tak to z żadnych dziwnych pogód słabo się nigdy nie czułam. takie mam czasem napady słabości przez kilka godzin, raz na pare dni, albo codziennie. a co z tą gimnastyką ? można cokolwiek delikatnie ? :-)

Gość Bziabziułka
ćwiczyć delikatnie to możesz, chyba nawet jest to wskazane,byles sie nie forsowała. Zmęczona też byłam bardzo, teraz też jestem i to normalne. Inne objawy mam jednak nie normalne, dlatego sie tak martwię. A u Ciebie jest wszytsko Ok, głowa do góry :)

Gość _mam problem_
a teraz bez problemu :) jest jeden plus bycia w ciąży hahaha mam takie super cycki że szok. pierwszy miesiąc a ja mam cycki o numer wieksze, jędrne i sterczące jak silikony ha ha ha :) chyba się sfotografuje z tymi cyckami ;)

Gość _mam problem_
Bziabrzułka = dzięki Ci :) pocieszyłaś mnie :) cmok

Gość Bziabziułka
naprawde wszystko u Ciebie jest ok, nie przejmuj się i głowa do góry :)

Gość guuuga
ja mialam okropnie skurcze t bylo ok w 3 tyg ciazy , zwijalam sie zbolu , po tygodniu minelo to , wystpowaly one 2 razy na dzien jezli masz brzuszek nie przejmuj sie:) niektore dziwczyny na poczatku bardzo tyja bo maja wilczy apetyt , niektore tak jak ja chudna:(( w 12 tyg tak mnie niepokoily bole brzucha i poslzam na usg i okazalo sie ze wszytsko oki , teraz usg mialam w pon bo mialam lezec w szpitalu na kroplowkaxch ale wypuscili mnie

Gość Bziabziułka
np ale mnie boli tak dziwnie....Mialas cos takiego...

Gość Bziabziułka
dziwnie, czyli z boku, a nie w środku

Bziabziulko - pisze zeby cie pocieszyc, lecz i tak gin musi cie zobaczyc. ja bylam w pozamacicznej. bol jest duzy ale przy tym jest krwawienie lub plamienie. wiem co mozesz czuc ale pewnie to nic w porownaniu z moimi schizami jak zobaczylam 2 kreski. jednak sie udalo, choc tez na poczatku myslalam ze historia sie powtorzy. na poczatku ciazy tez odczuwalam taki bol jak ty. pozdrawiam.

mam problem!!! kochana to do ciebie!!! czasami zdarzaja sie wypadki kiedy na samym pozatku w ciagu 2-3 tyg sie \"puchnie\" tym bardziej kiedy niema sie wymiotów.. otóż ja sama jestem takim przypadkiem:) a teraz nikt mi nieiwieży ze to już 7 miesiac.. bo mam mały brzuszek.. niewiele sie zmienił od tego który miałąm 4 miesiace temu!!! i kochana nieginastykuj sie!!!! tym bardziej w pierwszym trumestrze!!!! jesli już tak bardzo chcesz to od 2 trynmestru i zapytaj lekarza lub położna jakei to moga byc cwiczenia!!! odnosnie ciaży pozamacicznej... kochana do poniedziłku wytrzymasz.. jesli pojawi sie ostry ból lub sluż lekko zabarwiny krwaia to do szpitala.. ucisk może byc spowodowany powiekszaniem sie macicy.. lub jesli miłas usówany wyrostek to też byc moze od tego... ja do dzis mam straszne bóle koło blizny:( powodzenia...

Gość Bizabziułka
Dowa, ale ja mam takie lekki, ledwo wyczuwalny ból, jakby tempy, czy u Ciebie też się od takiego zaczynało. Nie wiem, jak dotrwam do tego poniedziałku, ale dzięki za pocieszenie.

Gość Bziabziułka
bebolku! obyś miała rację. Ja coś chyba mam z tym jednym jajnikiem , szczegolnie go odczuwam, w trakcie miesiączki, w ogole to od 16 do 25 dnia cyklu lekarz zalecił mi branie luteny, może to od tego, bo ja generalnie hormonu źle znoszę. Martwi mnie, zet mnie nie boli w podbrzuszu, jak przy pierwszej ciązy, tylko tak z boku, czy nawet z tyłu. Nie wiem jak to przeżyje, gdy coś bedzie "nie tak". Jeszcze sie nalykałam na poczatku leków na przeziębienie i naprawdę w fatalnym jestem stanie psychicznym. Mąż mnie pociesza, jak może, ale naprawdę mi cięzko, dlatego zdecydowałam sie tu napisac, choć nigdy wczesniej tego nie robiłam. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość guuuuga
u mnie tez wystepowal kilka razy taki bol , myslalam ze to jajkniki ale zniknal , czytalam ze jak bol jest boku to nie ma powodow do obaw , gorzej jak boli w centrum brzucha , rozumiem Cie najgorsze jest te czekanie ale musisz byc dobrej mysli:)

Gość bziabziułka
dzięki ,naprawdę serdeczne dzięki. Mnie to już nawet teraz nie boli, nie wiem, może to ma też podloże nerowoe, bo jak szybciej piosałam, na samym poczatku, jak jeszcze test wyszedł negatywny, brałam leki na przeziębienie i tym się strasznie martwię. Może wiesz, czy na tak wczesnba ciążę na pewno oddziaływują? Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje. I mam pytanie: czy masz juz dzieciątko, czy jesteś jeszcze w ciąży

Gość guuuga
nie mam dziecka , to bedzie moje 1 dlatego tez zamartwiam sie kazdym szczegolem, jestem w 14 tyg ciazy, prawie kazda kobieta bierze jakies leki na poczatku ciazy czy to przeciwbolowe czy tym podobne bo nie orientuje sie ze jest w ciazy, czytalam ze do 2 tyg nie pwoinno zaskodzic bo komorka jajowa jest w jajowodzie i jeszcze nie pobierania substansji od matki , dopiero po zaniegzdzeniu...ja tez bralam srodki przeciwbolowe i to sporo bo mialam straszne bole brzucha, myslac ze okres sie zbliza...a gdy poszlam na usg( teraz wiem ze byl to 2 tydzien w ciazy) lekarz nic nie zobaczyl na usg i powiedzial ze nie jestem w ciazy i mowil ze niedlugo powinnam dostac okres wiec bedac przekonana ze nie jestemw ciazy nie wahalam sie brac tab przecibolowych , pozniej dopeiro jak zrobilam usg 4 tyg pozniej wykryto ciaze... ja co tydzien chodzialm do lekrza na badanie ale on wcale nie wykryl w ciazy nawet w 5 tyg mowil ze to nie wyglada mu na ciaze i tak co tydzien, u mnie byla dziwna sytuacja bo okresu nie mailam od lutego , poznie bralam tab na wywolanie i nic a pozniej nagle ciaza....a co dokladnie bralas na przeziebinie iw ktorym bylas juz tyg ciazy..??? ale ztego co czytalam to nie powinnas sie przejmowac , czytalam o 1 dziewczynie co srodki tab przecibolowe brala do 3 miesciaca bo nie podejrzewala ciazy bo co miesciac , do 3 miesciaca miala okres i pisala ze ur zdrowe dziecko...