Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muu

Zawroty głowy przy wstawaniu

Polecane posty

Od jakiegoś czasu zawsze gdy się położę a potem wstaje i przejdę kilka kroków zaczyna mi sie kręcić w głowie, a widzę tylko ciemność.To już jest męczące.Co mi jest i czemu tak sie dzieje?

Gość sprawdź swoje ciśnienie krwi

Gość collapse ortostatyczny
tak ta dolegliwość się nazywa, a przyczyną jest, po zmianie pozycji ciała z poziomej na pionową, nagłe odpłynięcie krwi z mózgu. Zatem, wiedząc o takiej dolegliwości, należy kilka minut poprzeciągać się w łóżku, próbując półprzysiadów, ale w łózku. Po ćwiczeniach adaptacyjnych można ostrożnie wstać. Innej rady nie ma. Zlekceważenie tej dolegliwości może skutkować upadkiem głową na podłogę i wstrząsem mózgu ze śmiercią włącznie. Jak ćwiczyć wszechstronnie organizm vide: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość sprawdź ciśnienie
ale jesli masz to od niedawna to proponuje jakieś podstawowe badania krwi, żeby sprawdzić czy nie dzieje się w organiźmie nic złego

Gość ja mam nadcisnienie
i tez tak mam

Gość pytania
muu jesteś wysoką osobą? ja też miałam takie dolegliwości, czasem częściej, czasem rzadziej, lekarz powiedział, że to dlatego że jestem wysoka i jak gwałtowniej wstanę, to krew nie nadąża do mózgu i dlatego mi się kręci w głowie... dodatkowo mam problemy z oddychaniem spowodowane alergią, a więc ciągle zatkany nos, co powodowało, że oddychałam płytko i wolno... a więc nie dotleniałam mózgu... więc biorę leki antyalergiczne, obrzęk nosa zniknął, oddycham głębiej, dotleniam się naturalnie :) poza tym jadłam bardzo nieregularnie, niewiele, przy mojej wadze 'w sam raz' nie sądziłam, że może się coś stać... a jednak, nałożenie się tych wszystkich rzeczy w ciepły dzień powodowało, że mdlałam na przystanku autobusowym wstając z ławeczki do autobusu.... nie jest to przyjemne, więc dbam o ciebie :) Tobie też polecam. a jeżeli mimo wszystko jest z Tobą ok, to może ciśnienie, a jak nie to odwiedź lekarza :) pozdrawiam

Mam 164 cm wzrostu więc nie jestem bardzo wysoka ...prawdopodobnie mam nadciśnienie :(

Gość 4444444444
to moze byc od oczu, ja tak mam .masz wade wzroku?

Możliwe że to może być od oczu, mam wadę wzroku - 1,75 powinnam nosić okulary ale ciągle z tym zwlekam, nie dawno zmierzyłam ciśnienie, wszystko jest w normie

mi sie wydaje ze jezeli czlowiek zbyt gwaltownie sie zerwie z wyrka to cos takiego moze wystapic...sproboj wolniej wstawac:)

ja tez tak mam i to od dawna... a radzesobie z tym tak ze jak zanim zmienie pozycje z lezacej na stojaca to najpier przed wstaniem chwilke posiedze i dopiero powoli wstane... a krew mam wporzadku jak to lekarz powiedzial... jestem okazem zdrowia... ale te zowroty glowy mi jakos nie przeszkadzaja bo to chwile trwa...:P

Gość analfabeci
Kilka postów wyżej jest podany naukowy dowód na zawrót głowy, a Wy ciągle to samo w kołomacieju o nadciśnieniu, ciemnościach etc.!!!!!!!! Po chuuuj głowę zawracacie, jak czytać ze zrozumieniem Wam się nie chce?

Gość nerwicówka
co się tak wściekasz piesek, na dodatek na pomarańczowo :o

Gość on tak zawsze
:o

Gość gość
Mam 16 lat i równie podobne objawy tyle tylko że często mam też mroczki przed oczami. Czasem też kręci mi się w głowie gdy np patrzę w górę. Zdarza mi się nawet wpadać na ściany. To napewno chodzi o krew? Martwię się że to blednik