Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda...

Cilest!!

Polecane posty

Gość mloda...

hej mam pytanie ;( zaczelam brac juz cilest 7 tabletek i musze sie poskarzyc ze bardzo zle to znosze...mam swedzenie i pieczenie pochwy poza tym bola mnie jajniki jak wstaje lub siadam to odczuywam bol w dole brzucha nie wiem co jest dokladnie nie ma mnie w moim miejscu zamieszkania i nie mam jak sie skonslultowac z lerzem gine...moze mi ktos poradzic...co mam robic a do domu wracam dopiero za 1,5 tyg... szybciej nie moge...boje sie ze dzieje sie cos powaznego!! niech mi ktos doradzi ;((

to normalne, muisz przeczekac 3 miesiace(tzn 3 listki tabletkowe)jezeli bole nie ustapia to idz do lekarza a on ci zmieni tablety a jak niemozesz wytzrymac to je rzuc od razu po co sie meczyc.....tylke ze wiesz mozesz takpo kazdych reagowac a oraganizm potzrebuje czasu by je zaakceptowac bierz tez tabletki przeciwbolowe

Gość mloda...
czytalam na innym forum i objawy podobne do torbiela kurde sama juz nie wiem bola jak cholera ale poczekam i jak wroce to pojde jednak do lekarza jezel;i objawy beda sie utrzymywac. dzieki malenka ;)

no jak wrocisz to szybko idz do lekarza najlepiej do dobrego co bedzie chetny zeby cie przebadac(bo sa i olewusy) bo taki olewus to powie ze organizm musi sie przystosowac do tabletek dlatego tak jest (a moze tak byc ale nie musi))

Gość dixxie
mi lekarka (pierwsza ginekolog) powiedziala.. coz .. trzeba sie przyzwyczaic.. jak sie bedzie wymiotowac, bolec glowa to zmienimy po 2 miesiacach.... hello! wytrzyma sie tyle czasuz takim samopoczuciem? bo nie sadze ze ktos jeszcze mialby przy tym ochote na sex. sorry

Gość mloda...
no samopoczucie mam do bani czuje sie jak w ciazy... ;/ mam mdlosci to normalne piersi troche bola tez normalne zachciewaje..ehh... ale to co mam na pochwie i ze tak brzuch boli a dokladniej jajniki to w szoku jestem....;// lekarz mi o takim czyms nie mowil....

Gość dixxie
ja to bym zmienila lekarke... szczerze? OD RAZU rozni sa lekarze.. ja mialam przy tabletkach 25 dni okresu w miesiacu... i slyszala ze mam zaburzenia hormonalne i zeby skrocic przerwe z 7 dni do 5 lub 4 .... LITOSCI! nie macz sie tylko zmykaj do innego lekarza!!

Gość mloda...
zrpobilabym bym to jezeli byma miala taka okazje nie ma mnie teraz w swoim miescie wyjechalam... ;(( a lekarz do ktorego chodze jest jeden z najlepszych reszta to przypadki...;/ kurde...najbardziej mnie niepokoi ten bol podbrzusza...;/ bo powoli chodzic nie moge tylko zaczynam lekko kulec na lewa noge...;// kurde czemu akurat teraz mnie to spotkalo jak jestem poza zasiegiem domu.. ;((

Gość dixxie
a... pogotowie tam gdzie jestes?

Gość dixxie
mialam cilest kiedys... i tez mi nie sluzyl...

Gość mloda...
no jest w miescie 30 min sie jedzie... ;/ a mialas podobne do moich skutki uboczne??

Gość dixxie
niee.. ja mialam tylko plamienia na zmiane z krawieniami i traly po 20 dni w miesiacu:( no i na poczatku @ tak mnie bolal brzucj ze az mi slabo bylo ale poza tym takich jak Ty skutkow ubocznych nia mialam. cilest to chyba tabletki z najwieksza dawka hormonow dostepna na rynku jako antykoncepcja...

Gość dixxie
ja bym pojechala do jakiego s lekarza.. w koncu nie po to nierzesz tabletki, zeby sie po nich tak fatalnie czuc:(

Gość mloda...
kurde to tylko ja mam takie skutki uboczne a nawet w ulotce czytalam cilest i nic o tym nie pisze!! boje sie ze to torbiel moze byc!! ;(( jak bol bedzie sie pogarszal to wtedy pojade do szpitala i niech zobacza co mi tam jest... ;(( chyba zmienie te tabletki bo widocznie nie dla wszystkich sa dane...albo je po prostu przestane brac chyba tak mozna?? nic sie nie stanie...??

Gość wowowoowowowow
cilest nie sa tabletkami o najwyzzszych dawakch hormonow sa inne z wiekszymi: microgynon, stediril, diane, regevidon, minisiston

Gość dixxie
od razu mozesz tylko bedziesz miec@ itroche mozesz sie rozregulowac... ale jak sie zle czujesz.. to ja bym sie nie zastanawiala:)

Gość dixxie
no ja bym tak zrobila... bez sensu sie meczyc.. moja psapsiolka miala takie objawy jak Ty jak po paru latach odstawiala tabletki

Gość mloda...
a mam jeszcze jeden problem.. ;(( normalnie sie zalamie zaraz przez to!! mam na wardze sromowej taka kulke i to po tej stronie co mnie jajnik boli...czyli po lewej...i juz w ogole chyba zwatpie w to!! ;(( jak odstwie to znowu bedzie krawienie?? jeszcze mi sie nie skonczylo dobrze to a juz nastepne..?? o ludzie ;(( ale pechowa jestem... ;((

Gość dixxie
no bedzie bo odstawiasz hormony.. i Twoj organizm zareaguje tak jak w 7 dniowej przerwe.. wiem ze Cie to nie pocieszy ze moje trwaly 20 dni ale....

Gość mloda...
ja chyba jeszcze dzisiaj do szpitala pojade bo juz co raz gorzej mi chodzic jest... ;((

Gość A nie myslisz że
może przeziębiłaś sobie jajnik? Ja też tak miałam ostatnio i okazało się, że to przeziębienie. Kłuło mnie i bolało na zmianę. Nie sikasz częściej? Myślę, że jeśli przed przepisaniem pigułek ta lekarka Cię zbadała to to raczej chyba nie torbiel (chociaż prorokiem nie jestem). Tak czy inaczej ja bym biegła pędem do lekarza - czy torbiel czy przeziębienie to nie ma na co czekac.

Gość mloda...
owszem pojde jezeli tylko bede miala taka mozliwosc ;(( na razie nie ma mnie w swoim miejscu zamieszkania i nie mam okazji dostac sie do lekarza zostaje mi tylko pogotowie bo jestem na wsi a do lekarza ciezko jest tymbardziej ze jestem nie stad... ;((

Gość mala79
Czesc wam.Ja dlugo bralam microgynom i lekarz zmienil mi na cilest. Zle sie czulam biorac go,piersi strasznie mnie bolaly,po 4 miesiacach brania ich wyczulam guza na piersi i po badaniach okazalo sie ze mam gruczolaka na prawej piersi a na lewej choc nie wyczulam go pojawil sie torbiel.W tej chwili musialam odstawic calkiem tabletki.Jestem juz po biopsji i czekam na wynik.Zaluje ze zmienilam mycrogynom na cilest.Ale wiele moich znajomych narzeka na cilest,wiec cos z nim jest nie tak. Wiec jesli sie zle czujecie odrazu zmieniajcie go na inne,nic na sile tak jak ja to zrobilam.

Ja tez biore Cilest od niedawna (jakis 12 dni) i nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych.. no oprocz tego ze troche pobolewaja mnie piersi. przez pierwszych 3 dni miewalam nudnosci w nocy i nie moglam zasnac. ale teraz jest luzik. nie mozna powiedziec ze cos jest nie tak z tymi tabsam ... po prostu dla osob ktore je biora a im nie odpowiadaja sa to tabsy anty zle dobrane. a Cilest jest jednym z lekow o najmniejszej dawce hormonow. moja ginka kazala mi przyjsc gdy zaczna mi sie konczyc (1. listek) na kontrole i wtedy zadecydujemy - jesli nic mi nie bedzie dolegac po nich, czy dalej bierzemy te czy zastanawiamy sie nad innymi. a tak na marginesie to nie wiedzialam ze takie skutki uboczne moga wystapic tak szybko ...

Gość mloda...
mnie pobolewaja jajniki najbardziej lewy i to tak ze chodzic nie moglam sprawial mi bol wstawanie z krzesla lub ogolnie do tego zrobila mi sie jakas rana na wardze sromowej plus pieczenie podczas siusiania dostalam w aptece masc clotrimazolum ale nie widac zeby cos pomagalo... no oglonie nie jest najlepiej mdlosci juz az takich nie mam bardzo rzadko wystepuja a biore juz 10 tabletke.

Gość BeatkaC
Cześć, Odsprzedam kilka opakowań tabletek Cilest. Tabletki w pełni oryginalne (z apteki), w oryginalnym pudełku. Jeśli ktoś poszukuje śmiało piszcie na maila: beata.cykowiak@gmail.com