Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszka29

yasminelle

Polecane posty

Mam do was kochane pytanie: po jakim czasie można bez obaw odbywać stosunek ja biorę 2 opakowanie yasminelle to moje pierwsze tabletki, zaczęłam się kochać bez dodatkowego zabezpieczenia łykając już tabletki z drugiego opakowania czy jest możliwe żeby one jeszcze nie działały?? Wydaje Mi się, że nie mam się czego obawiać ale wolała bym się upewnić. Proszę pomóżcie:(

Gość asika693
to tzreba bylo sie spytac ginekologa kiedy sie mozesz kochac................. mi powiedziano ze zaraz po 1 tabletce moge sie zabawic takze korzystaj z zycia - ja sie tylko wstrzymuje jak mam okres-czyli te 7 dni przerwy w braniu tabletek

Gość monulencja
hej dziewczyny mam pytanie to sa moje pierwsze talbletki i skonczylam juz pierwszy blister w piatek czyli ile czasu mam czekac na miesiaczke ktorego dnia ona powinna sie pojawic? czy mialyscie taki probem ze okres w ogole sie nie pojawil podczas pierwszego miesiaca a pozniej juz tak? i czy tez towarzyszylo wam przez caly miesiac jakies brazowe plamienie? dziekuje bardzo z gory za wszelkie odpowiedzi:)

Gość natłuszczona
a ja brałam tabletki i co prawda stosunki bez gumki były cudowne!!....ale strasznie mnie krępowało, jak po stosunku wszystko co zostawiał we mnie mój ukochany niestety się ze mnie wylewało na lóżko, na uda...czułam się klejąca i musiałam zaraz lecieć sie podmyć:O i wstać tak z łożka i "donieść"do łazienki zeby nie kapało...o fuj!! :O ;)czy wy też macie takie sensacje:P ? jak sobie z tym radzicie??

tabletki dzialaja juz po 4 godz od czasu lykniecia,pod warunkiem ze wzielas ja pierwszego dnia okresu..... jezlei w ciagu okresu to musisz przez tydzien zabezpieczac sie mechanicznie na okres czeka sie tyle ile chce organizm,ale zawsze w ciagu tej 7 dniowej przerwy go dostaniesz..... ja dostaje dnia 4, ty mozesz rownie dobrze dostac i 6..albo i 1..... ale pamietaj,ze dnia 8 znow zaczynasz brac tabsy ,mimo daleszego krwawienia.

A ja z innej beczki- biorę yasminelle juz 3 miesiace i mam na koncie grzybicę tam na dole. Nigdy na cos takiego nie chorowalam. Zadalam lekarzowi pytanie, czy top od tabletek. Odpowiedzial wymijajaco ze niekoniecznie.Ja mysle ze to jest wlasnie od tego. Macie z tym problem?

Gość natłuszczona
Ja nie mam nic takiego, w ogóle zauważyłam że nie miałam problemów z wydzieliną, wcześniej jeszcze przed pigułkami (brałam yasmin) musiałam korzystać z wkładek, i teraz odkąd odstawiłam ten proces powrócił ;).... Ale ja też jestem bardzo ciekawa, czy u was sie podobnie dzieje po stosunku bez gumki??

Gość natłuszczona
halo jest tu kto??

Gość slonko2087
witam serdecznie mam pytanko. biore yassminelle od lipca i uprawiam sex bez innych zabezpieczeń. z tym, że od 3 tygodni idziemy z partnerem do konca. pewnie wiecie o co mi chodzi. sadzicie ze moge byc w ciazy?? ostatni okres mialam regularnie ale teraz czuje sie okropnie, mam mdlosci;/ ale to chyba za wczesnie na nie. juz sama nie wiem... czy ja to wyolbrzymiam;/ i jeszcze jedno czy wy tez macie takie wahania nastrojów?? tzn. potraficie plakac bez powodu??

przejdz na inna formę zabezpieczeń. Tabletki obniżaja libido starcisz checi do seksu. Poczytaj na nicku pt. Kto nie chce seksu, dowiesz jaki ujemny skutek przynoszą wszystkie tabletki antykoncepcyjne.

hej. Biore Yasminelle prawie od roku z powodów że tak powiem leczniczo zapobiegających ;] w kazdym razie nie prosilam o nie lekarza tylko sama mi je przepisala. Nie współrzyłam jeszcze ale chciałabym zacząć. Panicznie sie boje ze tabletki nie zadziałają i boje sie nie stosować gumek, ale z drugiej strony przeciez po to są tabsy zeby nie musieć stosować gumek i takie myśli mam na zmiane ;] Biore od 5 dnia cyklu, a wtedy z tego co wyczytalam trzeba sie przez pierwszy tydzien dodatkowo zabezpieczać,i tu pytanie czy moge sie przestawić na branie od 1 dnia jak juz tyle czasu biore od 5?? I jeszcze na jaka różnice w braniu tabletki moge sobie pozwolić bo np na tyg jak rano wstaje biore ok 6.30 a w weekend ok 9, czy to nie obniża działania tabsa??